Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Το Πρωτοδικείο απορρίπτει 5.000 συμβόλαια της Ασπίς

Image result for rejected
Νομοθετική φόρμουλα ώστε οι κάτοχοι επενδυτικών συμβολαίων του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου Ασπίς Πρόνοια να καλυφθούν από την εκκαθάριση με το ποσό που τους αναλογεί και αντίστοιχα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, αναζητούν νομικοί κύκλοι, έχοντας διαπιστώσει ότι τόσο ο εκκαθαριστής, όσο και το Πρωτοδικείο απορρίπτουν τις σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

14 σχόλια:

  1. Μας γράφει η ανάρτηση ...... //..Ο πελάτης είναι ο μόνος που δεν πρέπει να τιμωρηθεί για το γεγονός ότι επένδυσε τις οικονομίες του σε προϊόντα τα οποία παρατύπως διατέθηκαν στην αγορά, ....... Μήπως κάποιοι εδώ του χώρου έχουν "μνήμη χρυσόψαρου"? .

    Δεν φταίει κανείς αν κάποιοι έως πάρα πολλοί δυστυχώς είναι γενικώς άπληστοι, ευκολόπιστοι κλπ.
    Τέτοιοι ήταν αυτοί που άκουγαν και πίστευαν τα διάφορα “παπαγαλάκια” του χώρου που τους έταζαν στην Ασπίδα εξωπραγματικές αποδόσεις και άλλα παραμύθια φούμαρα.
    _Που τότε δυστυχώς ακύρωνε ο καθένας τα όποια συμβόλαια είχε σε άλλες εταιρείες με λογικές αποδόσεις της εποχής μόνο και μόνο γιατί πίστεψε ότι θα θησαυρίσει “εν μια νυκτί” που λέει ο λόγος.

    Και την έννοια της παρατυπίας πως την ορίζουν αυτοί οι κύριοι που διαμαρτύρονται τώρα?
    Σε μια ελεύθερη οικονομία βρισκόμαστε.
    Μήπως σε κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα πρέπει το κράτος να βάλει κομισάριο/επιτρόπους/χωροφύλακες για να ελέγχουν το κάθε τι στην επιχειρηματική δραστηριότητα τους?
    Δεν διάβαζε τι υπέγραφε τότε, ο κάθε παθών της Ασπίδας όπως ότι οι αποδόσεις είναι ενδεικτικές, ή οι προηγούμενες υπεραποδόσεις δεν διασφαλίζουν και τις μελλοντικές
    Έλεος πια με τέτοιες συλλογιστικές το ότι δεν φταίνε οι παθόντες..


    Και το άλλο το ωραίο που γράφει η ανάρτηση είναι κυριολεκτικά “όλα τα λεφτά”.
    .............. //.. αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν ότι πρέπει να αναζητηθεί ένα νομοθετικό περίβλημα το οποίο να αποκαθιστά αυτή την αδικία, αποδίδοντας ευθύνη στο δημόσιο και όχι στους πολίτες.//......... Δηλαδή με τρόπο μας λένε να πληρώσει το Ελληνικό δημόσιο. Ποιο δημόσιο?
    Το πτωχευμένο Ελληνικό κράτος?.
    Που περικόπτει μισθούς συντάξεις επικουρικά, καταργεί το ΕΚΑΣ, και ένα σωρό άλλα.
    Τι θέλουν και τι ζητούν οι κύριοι.
    Να μην δώσει το κράτος ένα μεγάλο ποσό σε κάποια βασική λειτουργία του κράτους και να το δώσουν στους παθόντες της Ασπίδας, ή μήπως θέλουν να θεσπίσει το κράτος και ένα νέο χαράτσι ' Υπέρ παθόντων της Ασπίδας' ? . Έλεος και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος θέλεις; Έλα θα σε... ελεήσω εγώ.

      Το καταλάβαμε όλοι ότι κλαις γιατί έπαθες "ζημιά" όταν η νομίμως λειτουργούσα ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ( με τη βούλα της εποπτικής αρχής ) προωθούσε ασφαλιστικά (το ξαναγράφω και με κεφαλαία μπας και το καταλάβεις) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ίδια ασφαλιστικά προϊόντα με αυτά που προωθούσε όλη η αγορά , και συ μαζί, μόνο που εσύ έτρωγες "ήττα" και τώρα ρίχνεις το φταίξιμο στους ίδιους τους πελάτες σου επειδή απλώς "σου φύγανε".

      Αν είχες ποτέ ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα που σχολιάζεις θα ήξερες ότι που- θε- να δεν αναφέρουν οι εν λόγω ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ τις ανακρίβειες που αναφέρεις ¨¨Δεν διάβαζε τι υπέγραφε τότε, ο κάθε παθών της Ασπίδας όπως ότι οι αποδόσεις είναι ενδεικτικές, ή οι προηγούμενες υπεραποδόσεις δεν διασφαλίζουν και τις μελλοντικές¨¨ γιατί απλώς οι συμβάσεις αυτές δεν κατατάσσονταν στον κλάδο ασφαλίσεων συνδεδεμένων με επενδύσεις και άρα ήταν αδύνατον να διαβάσουν οι παθόντες αυτά που λες πριν υπογράψουν.

      Τέλος, για να μετριάσω το μέγεθος της τρικυμίας που έχεις στο μυαλό σου σχετικά με το πτωχευμένο Ελληνικό κράτος, θα σου πω μόνο ότι οι κύριοι που διεκδικούν τους κόπους και τις οικονομίες μιας ζωής και σε ενοχλούν (κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί ενοχλούν μόνο εσένα), είναι , εκτός από πρώην πελάτες σου, και μισθωτοί που τους περικόπτονται οι μισθοί, και συνταξιούχοι που τους περικόπτεται η σύνταξη, και δικαιούχοι ΕΚΑΣ που χάνουν το ΕΚΑΣ και ένα σωρό άλλοι.

      Σου είπε κανείς ότι η δίκαιη αποζημίωση που διεκδικούν οι άνθρωποι αυτοί πρόκειται να προέλθει από το Ελληνικό δημόσιο;

      Για το ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ που χρηματοδοτείται από εισφορές ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλισμένων στην ιδιωτική ασφάλιση για να ικανοποιεί απατήσεις ασφαλισμένων σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις που ασκούν τον κλάδο ζωής και ανακαλείται η άδεια λειτουργίας τους έχεις ακούσει ή είσαι εντελώς τυχαίος;

      Μη φοβάσαι, το Ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται να πληρώσει και γι' αυτό τον λόγο θέσπισε με νόμο το ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ.


      Αν κατάλαβες , κατάλαβες.

      Αν δεν κατάλαβες συνέχισε να ψηφίζεις κυβερνήσεις για να θεσπίζουν "δίκαια χαράτσια" τύπου ΕΝΦΙΑ (ΕΕΤΗΔΕΕ για την ακρίβεια), συνέχισε να κοιμάσαι με το ίδιο πλευρό και άσε στον πόνο τους τους συνανθρώπους σου να έχουν δικαίωμα να ελπίζουν.

      Ούτε ο... Σαχινίδης να ήσουνα, παπαγάλε της συμφοράς.

      Διαγραφή
    2. @ χρόνου φείδου.

      Tά ποιο προσοδοφόρα επαγγέλματα αυτούς τους χαλεπούς καιρούς στην Ελλάδα είναι τα επαγγέλματα που εμφανίζονται εκεί όπου κλείνει κάποια μεγάλη βιομηχανία, κάποια εταιρεία με πολλούς εργαζόμενους, η κάπου που θίχτηκαν η πρόκειται θα θιγούν ουσιαστικά η οικονομικά συμφέροντα ομάδας ανθρώπων.

      Είναι λοιπόν αυτό το επάγγελμα του "αυτόκλητου προστάτη".
      Όπου ομάδες εξ αυτών εκεί στην αναμπουμπούλα εμφανίζονται αυτοί οι προστάτες δηλαδή, ως από μηχανής Θεοί και αναλαμβάνουν τα καθέκαστα.

      Να δημιουργήσουν σύλλογο συνήθως και οι ίδιοι να είναι ο σύλλογος, δείχνοντας ότι θέλουν και ότι προσπαθούν να υπερασπιστούν τα “δικαιώματα και το δίκαιο , του θιγόμενου, αυτού η αυτών που έπαθαν οικονομική ζημιά η καταστροφή κλπ”.

      Είναι μαζί τους στο σύστημα/παιχνίδι ,οι επαγγελματίες εργατολόγοι και κάποιοι δικηγόροι.
      Που τον τίτλο του εξπέρ και την αναγνωρισιμότητα τους τον έχουν κερδίσει από τις συχνές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ως τηλεοπτικοί “μαϊντανοί” επί παντός επιστητού.

      Και τελευταίος επίσης κλάδος που ανθεί σήμερα είναι τα λεγόμενα παπαγαλάκια που είναι μπασμένοι στο κόλπο για τα καλά.

      Αυτά τα παπαγαλάκια που στην περίπτωση της Ασπίδας πριν ήταν τα παπαγαλάκια οι Ασφαλιστές, που έταζαν – έταζαν – παραμύθιαζαν τον κόσμο.
      Που τώρα όμως παίζουν με τον πόνο και την αγωνία αυτών που έπαθαν οικονομική ζημιά η καταστροφή γιατί συνεχίζουν ακόμα και τώρα την ευαγή τους ενασχόληση στην υπηρεσία του κάθε “συλλόγου”.
      Που παροτρύνουν τους θιγόμενους να γραφούν στον σύλλογο πείθοντας τους ότι θα πετύχουν το ακατόρθωτο, //τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια // κλπ κλπ.
      ............ Ακολουθούν στο στημένο παιχνίδι και οι εργατολόγοι η οι μεγάλο δικηγόροι του “κόλπου” που τάζουν τα ακατόρθωτα.
      Δηλαδή να φουντώνουν και αυτοί τα μυαλά των παθόντων ότι θα τα πάρουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ ότι αυτά τα δικαιούμαστε από το κράτος.
      Και αυτοί επιπρόσθετα λένε στον κόσμο, τι για προσφυγές στον Άρειο πάγο, τι για το Συμβούλιο της Επικρατείας, τι για τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, τι για προσφυγή ακόμα και στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
      Αργά και σταθερά με τις συνδρομές των μελών , δουλεύει και ζει το σύστημα.
      Ζει ένα ολόκληρο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ.

      Άξιος ο μισθός σας τελικά όλων σας........ Απορώ πως μπορείτε και κοιμάστε ήσυχοι .

      Εύχομαι όσοι άλλοι με διαβάζετε, να καταλάβατε ορισμένα πράγματα, και σε τι αναφέρομαι.

      Διαγραφή
    3. ..... Εγώ πιστεύω ότι αν αρχίσω να σου απαντώ σε αυτά που μου έγραψες , θα πάθεις ταράκουλο, απλά και μόνο επειδή αυτές οι αλήθειες που θα σου έλεγα θα σε τρέλαιναν.
      Αλήθειες που δεν μπορείς με τίποτε να τις αποδεχθείς ή έστω και να τις ανεχτείς .
      Περαστικά σου πάντως σε εσένα, και σε οποιονδήποτε άλλον αντίστοιχης νόησης και διανόησης . ..........

      Και επειδή κάτω από τις συνθήκες που ζούμε η σιωπή δεν είναι «χρυσός»· είναι «λίβανος και σμύρνα». Διότι η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί σαν αποδοχή ή συναίνεση: «ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur κατά το ρωμαϊκό δίκαιο.
      Εγω όμως προσωπικά δεν έχω το δικαίωμα να σιωπήσω απέναντί σου στις τόσες προσωπικές σου ύβρεις και προσβλητικές σου εκφράσεις.

      Θα σου απαντήσω απλά με τρια σοφά γνωμικά , όχι δικά μου βέβαια αλλά κάποιων άλλων................1)..Αν μη είδείς, μη λέγε. Ειδώς σιγάν. ....μτφρ: Μη μιλάς για ό,τι δεν ξέρεις. Και όταν μάθεις, σιώπα. ......... Γνωμικό του αρχαίου φιλόσοφου και νομοθέτη Σόλωνα. ..............
      Ένα ακόμα Γνωμικό του (Φον Βίζιν Ντ.) για σένα που σου ταιριάζει απόλυτα.......... Η ανθρώπινη αμάθεια η η άκρως επικίνδυνη ημιμάθεια, κάποιων έχει τον τρόπο της να παρηγορείται
      . Όταν κάτι δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει όταν το διαβάζει η το ακούει αυτός, τότε βρίζει και ειρωνεύεται τον άλλον, το ονομάζει βλακεία και ότι οτιδήποτε άλλο, και το σχολιάζει.
      Αυτό και μόνο τον παρηγορεί. (Βλέπε τους υβριστικούς και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς σου για εμένα).
      Και ενα τελευταίο τώρα.
      Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν τώρα οι γύφτοι τα νταούλια!
      Νομίζω ότι έγινα σαφής μαζί σου.. .Αυτά λοιπόν για εσένα .

      Διαγραφή
    4. Σαχινίδη εσύ;

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

      Έλα τώρα πες μας και καμιά αλήθεια να ταρακουνηθούμε και να τρελαθούμε. Μην τις κρατάς μόνο για τον εαυτό σου. “Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς” (Ἰω. η΄ 32)

      Δοκίμασε την αποδοχή μας και την ανοχή μας στις αλήθειες σου. Μη φοβάσαι να γράψεις την αλήθεια. Μπορεί φαινομενικά να πληγώνει αλλά στην πραγματικότητα ελευθερώνει.

      Επί της ουσίας των γραφομένων (ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΡΑΤΙΚΉΣ ΕΠΟΠΤΕΊΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΙ ΑΦΟΥ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ "ΠΑΚΕΤΑ" ΣΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ISLANDS KAI ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΝ ΣΤΟ "ΣΚΑΜΝΙ") σε απάντηση των οποίων αραδιάζονται ένα κάρο γνωμικά ( πολύ ωραία γνωμικά, ειδικά αυτό με τα νταούλια και τους γύφτους είναι και επίκαιρο ) ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.

      Ξεπέρασέ το. Δεν είναι επί προσωπικού τα σχόλια γιατί απλώς σχολιάζεις ανώνυμα, όπως κι εγώ.

      Γράψε καμιά αλήθεια και άσε τα γνωμικά γιατί έτσι γίνεσαι ασαφής.

      ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ .
      (Αυτό το τελευταίο το είδα και αλλού γραμμένο και μου άρεσε και έτσι το γράφω κι εγώ).

      Διαγραφή
  2. Το εγγυητικο μηπως θεσπιστηκε μετα το μπαμ τις ΑΣΠΙΣ?Γιατι αν ειναι ετσι τους πελατες τις ΑΣΠΙΣ θα του ξεχρεωσουν αυτοι που βρισκονται σε υγιεις εταιριες.Οπως και να εχει για την ΑΣΠΙΣ ειναι ολοι υπευθυνοι πλην των αλλω εταιριων.ΑΣΠΙΣ,ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ.Σταματηστε λοιπον να λετε για το εγγυητικο γιατι με το που βγει αποφαση αποζημιωσης θα φαει εφεση απο ολες τις αλλες εταιριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής είναι νομοθετημένο και καλύπτει αναδρομικά και τους ασφαλισμένους στην ΑΣΠΙΣ. Επιπρόσθετα λειτουργεί ήδη εδώ και 4-5 χρόνια με τη συνεργασία των ασφαλιστικών εταιρειών. Από που κι ως που θα γίνει έφεση από όλες, μάλιστα, τις άλλες εταιρείες;
      Καλύτερα ας μην γράφουμε κι ότι θέλουμε...

      Διαγραφή
    2. Πρώτη φορά ακούω οτι κάποιος νόμος εάν δεν το ορίζει ρητά και κατηγορηματικά έχει αναδρομική ισχύ.

      Επειδή μάλλον εχετε βαλθεί να μας τρελάνετε διαβάστε τον παρακάτω νόμο, και βρείτε μου μέσα σε αυτόν τον νόμο, σε ποιό σημείο αναφέρει οτι αυτό το υπο σύσταση εγγυητικό κεφάλαιο ιδιωτικής ασφάλισης ζωής καλύπτει προγενέστερες καταστάσεις οπως της περίπτωσης της Ασπίδας.

      ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
      ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
      ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
      Αρ. Φύλλου 128
      3 Αυγούστου 2010
      ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΄ ΑΡΙΘ. 3867 / 2010
      Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

      Διαγραφή
    3. ντεν φταίμε εμείς αν ντεν ξέρει να διαβάζει εσύ.

      Εγκό που ξέρει να ντιαβάζει λίγκο βρήκα αυτό που ψάχνει και ντεν βρίσκει εσύ στο Άρθρο 2 , περ. β & περ.δ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠ ΄ ΑΡΙΘ. 3867 / 2010

      Αν ντεν σε πείθει αυτό ντιάβασε και την απόφαση 3783/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

      Αν ντεν σε πείθει και αυτό άσ' το καλύτερα γιατί θα τρελαθείς μόνος σου στο τέλος.

      Σπολάτη







      Διαγραφή
    4. Εσύ που γράφεις οτι "Το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής είναι νομοθετημένο και καλύπτει αναδρομικά και τους ασφαλισμένους στην ΑΣΠΙΣ" είσαι ασφαλιστής;;;; ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;; Δίνεις συμβουλές σε πέλάτες σου;;;; Για αυτό το επάγγελμα του Ασφαλιστή δεν πρόκειται να πάρει αξία στα μάτια των πελατών.....τι να πω...

      Διαγραφή
    5. Τι ασφαλιστής; Ασφαλισμένος στην Ασπίς πρόνοια που περιμένει ακόμα μετά από 8 χρόνια να επανεισπράξει ότι μπορεί από τις αποταμιεύσεις που συγκέντρωνε μέσω της Ιδιωτικής ασφάλισης. Εσύ που μάλλον είσαι ασφαλιστής τι λες στους πελάτες σου αλήθεια;
      Όταν τους αναλύεις το ασφάλιστρο και τις επιβαρύνσεις στα ασφαλιστήρια που δίνεις στους πελάτες σου τι τους λες για την επιβάρυνση των ασφαλίστρων του κλάδου ΖΩΗΣ υπέρ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΖΩΗΣ;
      Αν σε ρωτήσουν τι είναι αυτό τι θα τους απαντήσεις;
      Ότι είναι μια ακόμα απάτη των ασφαλιστικών για να μαζεύουν λεφτά για την πάρτη τους και να τα χρησιμοποιούν όταν κάποια από αυτές βαρέσει κανόνι κάτω από τη μύτη της εποπτικής αρχής που κοιμάται λήθαργο βαρύ ή ότι πρόκειται για εκ παραδρομής τυπογραφικό λάθος για να πάρει, έτσι αξία στα μάτια των πελατών το επάγγελμα;

      Διαγραφή
    6. @ χρόνου φείδου23 Δεκεμβρίου 2016 - 1:11 μ.μ.

      Πρώτα απ΄ολα καλή χρονιά να έχεις, καθώς και όλος ο κόσμος.

      Αλλά για πες μου!!!!!
      Εσύ που ξέρει να ντιαβάζει λίγκο βρήκα αυτό που ψάχνει και βρίσκει εσύ στο Άρθρο 2 , περ. β & περ.δ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠ ΄ ΑΡΙΘ. 3867 / 2010
      Που δεν αναφέρει αυτά που εσυ ονειρεύεσαι

      Λοιπόν για πες μου εσύ που ξέρει να διαβάζει πως ερμηνεύεις την παρακάτω αρχή αυτής εδώ της ανάρτησης που σου παραθέτω σε copy & paste. .............
      Νομοθετική φόρμουλα ώστε οι κάτοχοι επενδυτικών συμβολαίων του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου Ασπίς Πρόνοια να καλυφθούν από την εκκαθάριση με το ποσό που τους αναλογεί και αντίστοιχα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, αναζητούν νομικοί κύκλοι, έχοντας διαπιστώσει ότι τόσο ο εκκαθαριστής, όσο και το Πρωτοδικείο απορρίπτουν τις σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης.



      Πως γίνεται εσύ πολυδιαβασμένε μου αυτό το Άρθρο 2 , περ. β & περ.δ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠ ΄ ΑΡΙΘ. 3867 / 2010 καθώς και η απόφαση 3783/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην τα έχουν δεί αυτά οι δικαστές των Πρωτοδικείων, οι νομικοί κύκλοι , και να ψάχνουν για νομοθετική φόρμουλα για να λύσουν το ζήτημα, αφού κατ εσένα τον πολυδιαβασμένο αυτός ο Νόμος και η απόφαση του Συμβ. Της Επικρατείας που εσυ ξέρει να ντιαβάζει, λύνει το πρόβλημα και το κάθε πρόβλημα για τους ασφαλισμένους παθόντες της Ασπίδας?

      Λοιπόν ....//.. άσε' το καλύτερα γιατί θα τρελαθείς μόνος σου στο τέλος με αυτά που υποστηρίζεις. .......//.

      Ως επίλογο και συμβουλή θα ήθελα μιας και μας δηλώνεις παθών της Ασπίδας, σταμάτα να πιστεύεις τα παραμύθια φούμαρα που σας λένε και σε οτι σας τάζουν εκεί στον σύλλογο οι επαγγελματίες έμποροι του πόνου σας.
      Με τις συνδρομές σας ζει ένα ολόκληρο παρασιτικό κύκλωμα .

      Διαγραφή
    7. Καλή χρονιά. Άντε να το πάμε αλλιώς μπας και το καταλάβεις πριν λωλαθείς γιατί σε βλέπω και επίμονο.

      Κατ' αρχήν δεν δήλωσα ποτέ παθών της Ασπίδας. Αν θα δήλωνα παθών πάντως θα δήλωνα παθών από την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα που είναι ξέφραγο αμπέλι και ο κάθε επιχειρηματίας κάτω από τη μύτη της (κατ’ όνομα) εποπτικής αρχής (για να μην υποψιαστώ και ενδεχόμενη συμπαιγνία - κοινώς "λάδωμα" των κατά καιρούς εποπτών) μπορεί επί σειρά ετών να δημιουργεί αστρονομικά ελλείμματα στα αποθέματα που πρέπει να τηρεί και μετά να βαράει κανόνι ζημιώνοντας όχι μόνο τους ασφαλισμένους αλλά και το σύνολο της αγοράς αν λάβει κανείς υπ' όψη του το γκρεμοτσάκισμα της παραγωγής ασφαλίστρων και δη των ασφαλίστρων ζωής στο χρονικό διάστημα από το λουκέτο στην ΑΣΠΙΣ μέχρι σήμερα.

      Ρίξε και καμιά ματιά στα στοιχεία που δημοσιεύει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

      Δυστυχώς η κατάσταση αυτή της έλλειψης ουσιαστικής εποπτείας επαναλήφθηκε ακόμα και μετά από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο με την περίπτωση της ασφαλιστικής εταιρείας INTERNATIONAL LIFE που δημιούργησε νέα στρατιά απογοητευμένων πολιτών από την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα. Άρα και το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι αν είσαι ασφαλιστής όπως καταλαβαίνεις αλλά και οι υποψήφιοι να ασφαλιστούν πολίτες είναι πολύ παραπάνω από ασταθές και επισφαλές.

      Οποία αντίθεση. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

      Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνεις για να γράφεις όλα όσα ακατάληπτα γράφεις είναι η έννοια της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

      Γράφεις μάλιστα:

      "Σε μια ελεύθερη οικονομία βρισκόμαστε.
      Μήπως σε κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα πρέπει το κράτος να βάλει κομισάριο/επιτρόπους/χωροφύλακες για να ελέγχουν το κάθε τι στην επιχειρηματική δραστηριότητα τους?"


      Ναι , το κράτος πρέπει να διατηρεί μηχανισμούς ελέγχου ( και να είναι σε λειτουργική ετοιμότητα) και βέβαια όχι σε κάθε επιχείρηση αλλά ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ έτσι ώστε να προλαμβάνει παρόμοιες καταστάσεις δεδομένου ότι σε τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

      Εσένα δηλαδή σου αρέσει που δεν ασκήθηκε έλεγχος ή σωστή εποπτεία στον τραπεζικό τομέα όλα τα προηγούμενα "αμαρτωλά" χρόνια και φτάσαμε στο σημείο να "πέφτουν έξω" οι τράπεζες γιατί όλα αυτά τα χρόνια χορηγούσαν θαλασσοδάνεια σε media, κανάλια, κόμματα, επιχειρήσεις, κλπ. και που τώρα χρειάζεται να πληρώνεις εσύ και όλοι μας ένα κάρο φόρους για ανακεφαλαιοποιηθούν;

      Στο όνομα αυτής (της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος) υποτίθεται ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ όπως και άλλων ασφαλιστικών εταιρειών ( βλέπε COMMERCIAL VALUE, LEBEN INTERNATIONAL) ασχέτως αν τελικά προστατεύτηκε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον για τους ασφαλισμένους στην ΑΣΠΙΣ - COMMERCIAL.

      Την αναφορά στην LEBEN INTERNATIONAL την κάνω σκόπιμα μπας και πειστείς για το γεγονός ότι υπάρχει ως νόμος του κράτους το ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ LEBEN INTERNATIONAL.

      ( http://www.pligf.gr/el/news.aspx?mid=2 )


      Στο νόμο 3867/2010 διάβασε ΤΑ ΕΞΗΣ:

      την περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν.3867/2010 όπου γίνεται παραπομπή στην παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου

      την παράγραφο 5 όπου γίνεται παραπομπή στην περίπτωση θ' της παραγράφου 3 αυτού του άρθρου

      και

      την περίπτωση θ' της παραγράφου 3 αυτού του άρθρου

      όπου εμφαίνεται αυτό που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις

      Ολόκληρος ο νόμος αν έχεις όρεξη να διαβάσεις:

      https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/231#load_article_7427


      Διαγραφή
    8. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ)
      Η ανάρτηση που σχολιάζεις αναφέρεται σε κατηγορία ασφαλιστηρίων συμβολαίων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ τα οποία ο πονηρούλης εκκαθαριστής αποφάσισε ότι δεν είναι ασφαλιστήρια συμβόλαια ( ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;) και προτίθεται να τα αποκλείσει από την αποζημίωση μέσω ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΖΩΗΣ.

      Κατάλαβέ το. Όσο κι αν δεν σου αρέσει (ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί) το ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα αποζημιώσει τους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής για το 70% της απαίτησής τους που θα απομείνει σαν απαίτηση μετά από την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους μέσω της ασφαλιστικής εκκαθάρισης.

      Αν και μετά από όλα αυτά δεν κατάλαβες, άστο καλύτερα. Δεν θα επανέλθω.

      Ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά δεν θα πάρω γιατί δεν πληρώνω πουθενά συνδρομές.

      Θα σου δώσω κι εγώ μία, μιας και αρχίσαμε τις συμβουλές. Άλλαξε επάγγελμα αν είσαι ασφαλιστής.

      Διαγραφή