Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τα αρνητικά επιτόκια, κίνδυνος για τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών



Image result for profit danger
Ο κίνδυνος είναι αυξημένος για τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες ενώ αντιμετωπίζουν την πρόκληση των αρνητικών επιτοκίων, έχουν δεσμευθεί έναντι των ασφαλισμένων τους με συμβόλαια που εγγυώνται ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια, που φθάνουν το 5%.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

8 σχόλια:

  1. Σιγά μην είναι αυξημένος ο κίνδυνος.
    Έτσι αυξημένος ήταν και επί εποχής Pablo Ψωμιάδ (που τον έφαγαν οι άσπονδοι φίλοι του αναταγωνιστές γιατί τους χαλούσε την πιάτσα με τις υψηλές εγγυημένες αλλά νόμιμες αποδόσεις που πουλούσε) , και με μια ανάκληση άδειας λειτουργίας fast φακ εεε... FAST TRACK ήθελα να πω, λύθηκαν τα προβλήματα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (τρομάρα τους). Και έμειναν χιλιάδες καταναλωτές συμβολαίων που υπόσχονταν υψηλά επιτόκια με τα συμβόλαια (για να μην πω τίποτα άλλο) στα χέρια.
    Και μετά βγήκε και το ακριβοδίκαιο(μη χάσω εεε... άλλο ήθελα να πω) Στε και είπε ότι δεν έχει καμμία ευθύνη η κρατική εποπτεία για την δημιουργία ελλείματος στα αποθεματικά της ύψους 600.000.000 euro και βάλε που το ανακάλυψε λιγουλάκι αργά και ότι οι ασφαλισμένοι φταίνε γιατί εξέθεταν εαυτούς οικειοθελώς στους κινδύνους της ιδιωτικής ασφάλισης.
    Να δω τώρα με την μεταφορά συμβολαίων της INTERNATIONAL LIFE στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (που τώρα στα μικρά και εύκολα πουλάει φιλανθρωπία ενώ με την περίπτωση αναδοχής χαρτοφυλακίου της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ έκανε την κινέζικη πάπια) τι θα γίνει με τα συμβόλαια με τα μεγάλα εγγυημένα επιτόκια.
    Και τώρα, μετά από όλα αυτά, θα πάω να δώσω τα ωραία μου λεφτά σε ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα για να μου τα δώσει άτοκα , δεδομένων των σχεδόν αρνητικών επιτοκίων (κι αν μου τα δώσει αν δεν της ανακαλέσουν την άδεια δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά πέστε μας !!!!! .

      Σε όλη την διάρκεια της μέχρι σήμερα επαγγελματικής σας καριέρας εσείς προσωπικά πιστέψατε ποτέ στα “παραμύθια φούμαρα” που λέγονταν και λέγονται ακόμα στον κόσμο, ότι με ένα επενδυτικό / ασφαλιστικό συμβόλαιο, εξασφαλίζει ο κάθε πελάτης πλούσιο εφάπαξ, και εξασφαλισμένες ακόμα και “μεγάλες” συντάξεις , και άλλα λοιπά καλούδια ? .......

      Εγώ προσωπικά και την εποχή ακόμα της επίπλαστης ευδαιμονίας του τόπου και των παχιών αγελάδων ουδέποτε τα πίστεψα , και ουδέποτε πίεσα τον κόσμο για τέτοιες λύσεις.
      Κρατούσα μια επιφυλακτική στάση για αυτά τα προγράμματα, και αυτή φρόντιζα να την μεταδίδω στους πελάτες ........
      Και ας έχασα λεφτά.
      Αλλά κοιμάμαι ήσυχος έως τώρα και ούτε αναγκάστηκα ποτέ να κρυφτώ από πελάτες. ....

      Διαγραφή
    2. Η εποπτική αρχή τα ήξερε; τα ξέρει; και για πόσο ακόμα θα τα ξέρει τα <<“παραμύθια φούμαρα” που λέγονταν και λέγονται ακόμα στον κόσμο>> όλα αυτά τα χρόνια και ανανέωναν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων στον αδρά διαφημισμένο τομέα των ασφαλιστικών προγραμμάτων σύνταξης - αποταμίευσης με τα εγγυημένα επιτόκια που κατά καιρούς επέτρεπε, παραπλανώντας και ζημιώνοντάς τον οικονομικά;

      Και για να μην σας απαντήσω με ερώτηση ειλικρινά τώρα:

      Η πίστη του πωλητή οποιασδήποτε υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, σ΄ αυτή τούτη την υπηρεσία που πουλάει ( π.χ αξιόπιστα με τη βούλα της εποπτικής αρχής ασφαλιστικά προγράμματα σύνταξης αποταμίευσης, ασφαλιστικά προγράμματα κάλυψης εξόδων νοσηλείας κ.λπ) εφόσον βέβαια έχει λάβει γνώση των εκάστοτε πιστοποιητικών νομιμότητας των εταιριών μέσω των οποίων γίνεται εν προκειμένω η ασφάλιση, είναι ένα απολύτως απαραίτητο ψυχολογικό εφόδιο για την επιτυχία του.
      Διαφορετικά, ασχολείται κάνοντας χόμπι κι ότι πιάσει...

      Συνεπώς, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, πολύ καλά έκαναν, κάνουν και θα κάνουν όσοι πούλησαν τα προγράμματα για τα οποία εσείς ήσασταν και είστε επιφυλακτικός και μια χαρά λεφτά έβγαλαν, βγάζουν , όσοι μπορούν βέβαια τώρα πια, και θα βγάζουν όσοι απομείνουν, αφού τελικά και σε κάθε περίπτωση, πρωτίστως και αυταπόδεικτα, είναι η εποπτική αρχή αυτή που φέρει την ευθύνη της χορήγησης των εκάστοτε πιστοποιητικών νομιμότητας στις ασφαλιστικές εταιρείες.

      Αυτές θα έπρεπε να κρύβονται μαζί με την εποπτική αρχή και όχι οι μεροκαματιάρηδες.

      Διαγραφή
  2. το πρόβλημα στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι οτι οι ασφαλιστές, ακόμα και αυτοί που λένε ή νομίζουν οτι ξέρουν τη Ζωή/Σύνταξη, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετοι και ανεκπαίδευτοι, οπότε, είτε ηθελημένα είτε από μη γνώση έλεγαν π@π@ριες στους πελάτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσείς φαίνεται οτι ειστε ο παντογνώστης της ασφαλιστικής αγοράς, ο υπερ εκπαιδευμένος ασφαλιστής, και το οτι λέτε στους πελάτες σας, τους τα λέτε οχι με π@π@ριες αλλά με λόγια της υψηλής σας διανόησης........

      Μήπως και το μεγαλείο σας θα πρέπει να περιβληθεί με την παρακάτω πρώτη εντολή του Κυρίου τροποποιημένη βέβαια. ...... Δηλαδή.

      "Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός στις ασφαλίσεις.
      Ουκ έσονταί σοι, ασφαλιστές έτεροι πλήν εμού".

      Διαγραφή
    2. Όπερ έδει δείξαι.
      Η εποπτική αρχή, η οποία σημειωτέον είχε και έχει , εκτός της βασικής της (εποπτεία τηρούμενων αποθεμάτων ασφαλιστικών εταιριών για την αποφυγή δημιουργίας ελλειμμάτων τύπου ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ), ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΣΚΗΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΕΣΤΑΤΑ και ουδέποτε απεδέχθη την ευθύνη αυτή ακόμα κι αν είναι αυταπόδεικτη από το μέγεθος της ¨τρύπας¨ που ανακαλύφθηκε λιγουλάκι αργά αλλά απότομα (βλέπε κατακρήμνιση παραγωγής ασφαλίστρων επί του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς για επτά(7), σχεδόν συνεχώς, ολόκληρα χρόνια από το λουκέτο που σημειωτέον έβαλε στην ΑΣΠΙΣ για να προστατέψει μεταξύ άλλων και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ) , και την ευθύνη της εποπτείας της εκπαίδευσης των ασφαλιστών την οποία μάλλον δεν προλάβαινε να ασκήσει από την ¨πολλή¨ εποπτεία που ασκούσε στα αποθέματα. Αυτό είναι το πρόβλημα.

      Και το Στε βγάζει ακόμα… αποφάσεις
      (αμετάκλητες;) Χαχαχα

      Υ.Γ
      Οι ΠΑΝΤΕΛΩΣ (μήπως βγαίνει από τον σχεδόν συνώνυμο πρώην επόπτη εκκαθάρισης χαρτοφυλακίου ζωής της ΑΣΠΙΣ; – τι να κάνει κι αυτός; Aστα, τον έχουν αντικαταστάσει 5-6 άλλοι όλα αυτά τα χρόνια, για να ¨φάνε¨ όοοοολοι ντε) άσχετοι και ανεκπαίδευτοι νομοτελειακά υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, ελπίζουμε σε μικρό ποσοστό, για να επιβεβαιώνουν, ελπίζουμε σε μεγάλο ποσοστό, τον κανόνα.

      Γι αυτή την ειδική κατηγορία των ασφαλιστών το θέμα εδώ είναι περισσότερο στα χέρια των εταιριών που τους έχουν στις τάξεις τους και λιγότερο στα χέρια της κατά τα προεκτεθέντα, ¨αμαρτωλής¨ μεν ατιμώρητης δε εποπτείας.

      Αλλά ίσως να αναρωτηθείς. Ποιος να την τιμωρήσει ; Ο… εαυτός της;

      Διαγραφή
  3. Πολύ θα ήθελα να ακουστούν τα παραπάνω σε αίθουσα δικαστηρίου, μετά βέβαια απο ενεργοποίηση της Αστικής Ευθύνης Διαμεσολαβούντος.

    Πολύ δε περισσότερο να ακούσω την ετυμηγορία.

    Γιατί "αν ξεχάσαμε" το τόσο πρόσφατο παρελθόν μας είναι μοιραίο να το ζούμε μόνιμα (ως υπενθύμιση).

    BTW, την ίδια ημέρα που οι εκκαθαριστές σφράγιζαν την ΑΣΠΙΔΑ, ο Pablo τηλεφωνικώς ενημέρωνε βασικούς συνεργάτες ότι εξαγοράζει μεγάλο Όμιλο της αλλοδαπής. Οι τελευταίοι δε με τη σειρά τους ενημέρωναν τα δίκτυα. Επισκέπτη σε κάποιο γραφείο στο Κερατσίνι με βρήκαν αμφότερα τα νέα.

    Η αλλαζονεία ουδέποτε υπήρξε καλός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Pablo είναι ¨μέσα¨ (στη φυλακή) και πληρώνει.

      Οι βασικοί του συνεργάτες που σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ενημέρωναν τα δίκτυα για δήθεν εξαγορά Ομίλου της αλλοδαπής, είναι ¨έξω¨ και μάλιστα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ανάμεσα στις εναπομείνασες εταιρίες τις οποίες, έτσι όπως πάει το πράμα (η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ασφαλιστική αγορά τα τελευταία 7 χρόνια με κύρια αιτία και αφετηρία το αδιανόητα άτσαλο και κατάφωρα άδικο για τους ασφαλισμένους λουκέτο στην Ασπίς αλλά και την ¨πολύ ύποπτη¨ και ατιμώρητη εποπτεία τα προηγούμενα χρόνια) δεν τις βλέπω και πολύ καλά αν κρίνει κανείς από τις τελευταίες εξελίξεις στο serial International Life.

      Κατά τα άλλα οι εταιρίες αυτές διοργανώνουν και διάφορα happenings και εκδηλώσεις για να πείθονται μεταξύ τους γιατί εμάς, τους εν δυνάμει αγοραστές των προϊόντων τους, τώρα πια δεν μας πείθουν με τίποτα και με καμμία δύναμη.

      Ειρήσθω εν παρόδω θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ¨super¨ εποπτική αρχή που εδώ και 7 χρόνια παίζει με τις περιουσίες ( για να μην πω με τι άλλο παίζει ) των ανυποψίαστων ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ ( νόμιζαν ότι ήταν ασφαλισμένοι) είναι η ίδια που πάλι λιγουλάκι αργά ανακαλύπτει τώρα πραγματικά ¨προβλήματα¨ στα ακίνητα που διαθέτει η International Life και έτσι, αν επαληθευθούν τα προβλήματα αυτά, μερικές ακόμα χιλιάδες νέα θύματά της (της εποπτείας) θα προστεθούν σε αυτά της Ασπίδας για να ¨διαφημίζουν¨ εσαεί τις ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα αλλά δεν εποπτεύονται γιατί απλά δεν υπάρχει ουσιαστική εποπτεία που να προστατεύει τα συμφέροντά τους.

      Αλλά τι λέω. Εδώ κοτζάμ Στε αποφάνθηκε ότι αυτοί, οι ασφαλισμένοι φταίνε και κανένας άλλος. Η εποπτική αρχή άλλωστε σύμφωνα με το νόμο έχει το ακαταλόγιστο και το ακαταδίωκτο.

      Υ.Γ
      Οι ποινικές ευθύνες δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης άρα το να θέλετε να ακούσετε τα παραπάνω σε αίθουσα δικαστηρίου μετά από ενεργοποίηση της Αστικής Ευθύνης Διαμεσολαβούντος είναι τουλάχιστον ουτοπικό.

      Διαγραφή