Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς: Υπάρχει κυβέρνηση;

Δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του Ομίλου Ασπίς παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν την εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης από το τεράστιο αυτό πρόβλημα το οποίο έχει μπει στην πιο κρίσιμη ίσως φάση του.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

3 σχόλια:

  1. Έγινα ο κακός της παρέας που είπα παλαιότερα ορισμένα πράγματα με το όνομά τους με σχολιασμό εδώ σε αυτό το μπλόγκ.
    Το ξαναβάζω λοιπόν. Και οχι για να σας εμπαίξω. ....... .
    Και εύχομαι να μην το ξανακατεβάσουν , και να έχουν το θάρρος να απαντήσουν.

    Αλλά όμως όσοι παθόντες με διαβάσετε, αυτό ειναι για να σταματήσετε να εξαπατάστε ακόμα και μετά τόσα χρόνια από τους λεγάμενους των συλλόγων , που κατά την προσωπική μου άποψη είναι επαγγελματίες εμποράκοι της ανθρώπινης απελπισίας και την ελπίδας συνάμα.. ....................................................
    Ακολουθείται απο αυτούς αυτό το επάγγελμα του "αυτόκλητου προστάτη".
    Όπου ομάδες εξ αυτών εκεί στην αναμπουμπούλα εμφανίζονται αυτοί ως οι από μηχανής Θεοί και προστάτες και αναλαμβάνουν τα καθέκαστα.
    Να δημιουργήσουν σύλλογο/γους συνήθως και οι ίδιοι να είναι ο σύλλογος, δείχνοντας ότι θέλουν και ότι προσπαθούν να υπερασπιστούν τα “δικαιώματα και το δίκαιο του εργαζομένου , του θιγόμενου, αυτού η αυτών που έπαθαν οικονομική ζημιά η καταστροφή κλπ”.
    Είναι μαζί τους στο σύστημα/παιχνίδι ,οι επαγγελματίες εργατολόγοι και κάποιοι δικηγόροι.
    Που τον τίτλο του εξπέρ και την αναγνωρισιμότητα τους τον έχουν κερδίσει από τις συχνές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ως τηλεοπτικοί “μαϊντανοί” επί παντός επιστητού.

    Και τελευταίος επίσης κλάδος που ανθεί σήμερα μαζί τους είναι τα λεγόμενα παπαγαλάκια που είναι μπασμένοι στο κόλπο για τα καλά.
    Που παίζουν με τον πόνο και την αγωνία αυτών που έχασαν την δουλειά τους, που έπαθαν οικονομική ζημιά η καταστροφή.
    Που παροτρύνουν τους θιγόμενους να γραφούν στον σύλλογο πείθοντας τους ότι θα πετύχουν το ακατόρθωτο, //τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια // κλπ κλπ.

    Αργά και σταθερά με τις συνδρομές των παθόντων μελών , δουλεύει και ζει το κύκλωμα / σύστημα.
    Ζει έτσι ένα ολόκληρο ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ κύκλωμα.
    Εύχομαι εσείς που έχετε την απορία και όσοι άλλοι με διαβάζετε, να καταλάβατε ορισμένα πράγματα, και σε τι αναφέρομαι.

    ............ Ακολουθούν στο στημένο παιχνίδι και οι εργατολόγοι η οι μεγάλο δικηγόροι του “κόλπου” που τάζουν τα ακατόρθωτα.
    Δηλαδή να φουντώνουν τα μυαλά των παθόντων ότι θα τα πάρουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ ότι αυτά τα δικαιούμαστε από το κράτος.
    Και αυτοί επιπρόσθετα λένε στον κόσμο, τι για προσφυγές στον Άρειο πάγο, τι για το Συμβούλιο της Επικρατείας, τι για τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, τι για προσφυγή ακόμα και στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ.
    Κάτι για χιλιάδες ευρώ μέχρι τώρα από τον καθένα εχουν ζητήσει, ισως και θα τα εχουν πάρει για αυτές τις παραπάνω προσφυγές όπως διάβασα σε διάφορα κατά καιρούς σχόλια για παραστάσεις και δικαστικά έξοδα για την γνωστή μας περίπτωση.

    Και έτσι λοιπόν αυτοί διαιωνίζουν καταστάσεις. Και που δεν τους συμφέρει να λήξει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
    Είναι πολλά τα λεφτά, τελικά .
    Και το κυριότερο είναι ξεκούραστα τα λεφτά για κάποιους έως πολλούς.
    Αυτοί είναι οι εμποράκοι της ελπίδας σας. Και μην συνεχίζετε να είστε τα θύματά αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον τίτλο του άρθρου όμως δεν έδωσες απάντηση...

      Ούτε για το δια ταύτα πήρες θέση.

      Είναι λογικό εν έτει 2016 και έξι ολόκληρα χρόνια μετά το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ που όπως έλεγε η τότε απόφαση (http://www.naftemporiki.gr/finance/printStory/232897) για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της έγινε για να προστατευτούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων ,και να μην χάσουν τις αποταμιεύσεις τους ,οι ασφαλισμένοι να μην έχουν πάρει δεκάρα τσακιστή;
      "Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι στον Κλάδο Ζωής, δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει", αναφερόταν στην τότε ανακοίνωση της Επ.Ε.Ι.Α..

      Πως προστατεύθηκαν τα δικαιώματα αυτά μέχρι στιγμής;

      Με την παγκόσμια πρωτοτυπία ανάρτησης πίνακα δικαιούχων στην εκκαθάριση χωρίς αιτιολογική έκθεση που βγάζει εκτός πίνακα περίπου 220.000 κατόχους συμβολαίων από τους συνολικά 260.000 γιατί λέει δεν ανήγγειλαν τις απαιτήσεις τους;

      Για δεκαετίες ολόκληρες πριν το κλείσιμο της εταιρείας αυτής δεν τηρήθηκε η νομιμότητα από επόπτες και εποπτευόμενους και τώρα απαιτείται από τους χιλιοταλαιπωρημένους ασφαλισμένους να τηρήσουν το "γράμμα του νόμου" και αν δεν, τότε (ξανά)χάσανε.

      Έχεις σκεφθεί ποτέ ότι η εξέλιξη αυτή μεθοδεύθηκε δολίως από τους εκκαθαριστές που έχουν ασυλία και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν στο νόμο, για να έχουν οι ίδιοι περισσότερο "προϊόν" ασφαλιστικής εκκαθάρισης για την πάρτη τους.

      Σ.Σ. Οι εκκαθαριστές πληρώνονται από την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας από κει δηλαδή που θα έπρεπε να πληρωθούν και οι ασφαλισμένοι. Μάλλον αυτούς δεν συμφέρει να λήξει αυτό το τεράστιο πρόβλημα και λιγότερο τους δικηγόρους.

      Είναι ή δεν είναι δίκαιη λοιπόν ή απαίτηση και η διεκδίκηση με οποιοδήποτε τρόπο των αποταμιευμένων για πολλά χρόνια χρημάτων τα οποία μόνο οι εκκαθαριστές (γιατί αυτή η λέξη μου θυμίζει κάτι από εθνοκάθαρση;) λυμαίνονται όλα αυτά τα χρόνια;

      Εντάξει δεν θα το ξανακάνω να πάω να γραφτώ σε σύλλογο ζημιωθέντων γιατί εκεί υπάρχουν κάτι τύποι που θέλουν να με εξαπατήσουν, επιτρέπεται όμως να συνεχίζω να διεκδικώ με δικό μου δικηγόρο τα χρήματα που καταχρώνται κάποιοι συστηματικά;

      Επιτρέπεται να προειδοποιώ όποιον ξέρω σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται ότι η Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα είναι αίολη, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς προστασία από την εποπτική αρχή η οποία όταν κλείνει μια ασφαλιστική εταιρεία και χάνουν άνθρωποι τα λεφτά τους κάνει την κινέζικη πάπια και λέει "παίξατε και χάσατε" και ότι δυστυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες το πιθανότερο είναι να χάσει κάποιος τα χρήματά του στην ιδιωτική ασφάλιση;

      Υ.Γ Δεν είμαι δικηγόρος.






      Διαγραφή
    2. Όπως θα διαβάσατε ήμουν πολύ προσεκτικός στο τι έγραψα.

      Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο παιχνίδι ή ότι οτιδήποτε άλλο παίζεται μεταξύ εκκαθαριστών και παθόντων.

      Αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο στους αυτόκλητους προστάτες και στα κόλπα αυτών στο να συντηρούν μια κατάσταση που αυτούς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους ωφελεί.
      Και ο σκοπός μου κυρίως είναι οι παθόντες να παύσουν να είναι εύπιστοι για το ειλικρινές των προθέσεών τους απέναντί τους.
      Αυτό το σχόλιό μου μπήκε στο παρόν μπλόγκ, μιας και στο δικό τους μπλόγκ δεν θέλουν από ότι φαίνεται να το δημοσιεύσουν όπως και κάποια παλαιότερα, με την λογοκρισία καλά να κρατεί.
      Να βγουν οι κύριοι και ας μου πουν ότι σε αυτά που λέω είμαι λάθος, προβοκάτορας , ψεύτης κλπ κλπ ότι δηλαδή πιστεύουν.
      Αλλά τρομάζουν να τα δημοσιεύσουν γιατί πιστεύω ότι θα ξεσκεπαστούν , ή ότι θα γίνουν αντιληπτοί από τους παθόντες το ποιοι είναι σε τελική ανάλυση.

      ΥΓ. Επ ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το παρόν μπλογκ οτι ουδέποτε μου λογόκρινε κάποιο σχόλιο που να αφορά το ότι κατά καιρούς έχω γράψει για την υπόθεση της Ασπίδας..

      Διαγραφή