Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Κλέβουν ρεύμα 60-70 εκατ. ευρώ τον χρόνο

Απώλειες εσόδων της τάξης των 60 με 70 εκατ. ευρώ ετησίως στοιχίζει στη ΔΕΗ το φαινόμενο των ρευματοκλοπών, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις γενικευμένης διαφθοράς, με σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής ακόμη και παραγόντων της ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο. Είναι ενδεικτική η δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της ΔΕΗ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα οποία καταγράφουν περί τα 3.400 περιστατικά
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Ειδικά απο ξενοδοχεία , βιοτεχνίες και μικροβιομηχανίες γίνεται μεγάλο όργιο. ....... Μηνιάτικο κόβουνε σε τεχνίτη της ΕΔΗΔΕ για να φροντίζει τα ρολόγια της ΔΕΗ της επιχείρησης να ...... ειναι σε καταστολή.
    Και ηλεκτροτεχνίτης ηλεκτρολόγος ακόμα μπορεί να τα πειράξει.

    Το δε μεγάλο όργιο δε γίνεται σε "συνοικισμούς" πχ κάπου εκει προς το Ζεφύρι, Αγία Βαρβάρα, Λιόσια, που κατοικούν κάποιες ιδιαίτερες φυλές που την εχουν δεί οτι τα πάντα τα δικαιούνται ολα στο τζάμπα.

    Αυτά πάντως τα 60 με 70 εκατ. που χάνει η ΔΕΗ ετησίως θα μπορούσε να τα γλυτώσει με την αυτοματοποιημένη καταγραφή της κάθε κατατανάλωσης.
    Δεν μομίζω να κοστίζει πέρα απο οσα χάνει η ΔΕΗ το πολύ σε δύο χρόνια θα έχει κάνει την απόσβεση.

    Υπήρξε σκέψη πριν μερικά χρόνια να γίνει το σύστημα αυτό, αλλά οπως και ολα τα αλλα παραπέμφθηκε στο απώτερο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή