Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην ΆποψηΤετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για την έκδοση αποδείξεων

Εξόρμηση στην αγορά, με προτεραιότητα τους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων, ξεκινούν ειδικά συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

 1. Ιατρεία, συνεργεία, εκπαιδευτήρια ............

  Ιδιαίτερες οδηγίες δίδονται για τους ελέγχους σε μια σειρά επαγγελματιών,................... . Πρόκειται για ιατρεία, συνεργεία, εκπαιδευτήρια, γυμναστήρια

  Στις περιπτώσεις αυτές οι ελεγκτές θα «ζητούν πληροφορίες από τους εξερχόμενους πελάτες για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι παραπάνω επαγγελματίες φορολογούμενοι και στη συνέχεια να ελέγχουν αν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα παραστατικά».

  Αυτά λοιπόν μας αναφέρει η ανάρτηση.!!!!!!!
  Οτι αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν τέτοιες αποφάσεις, ειτε ειναι " φωστήρες υπουργοί " ειτε οι καρεκλοκένταυροι δημόσιοι λειτουργοί εκει στο ΥΠΟΙΚ που μάλλον πρέπει να βρισκονται εκτός πραγματικότητας η τόπου και χρόνου.

  Θα στήνονται λεει η εγκύκλιος εξω απο τα ιατρεία κλπ κλπ.
  Μάλλον δεν γνωρίζουν οτι ολα τα ιδιωτικά ιατρεία των μεγαλογιατρών δουλεύουν με ραντεβου .
  Και συνήθως η πελατεία πάει εκει συστημένη.
  Και ο ασθενής ειναι σε ευθεία εξάρτηση με τον γιατρό του.
  Και αγνοούν οι “φωστήρες μας” οτι ολα αυτά τα ιατρεία εχουν κάμερες ασφαλείας εξω απο την εισοδο ακόμα και μέχρι την κύρια εισοδο της πολυκατοικίας.
  Και αμα δουν πρόσωπα αγνωστα η περίεργες κινήσεις, οι γιατροί συμπεριφέρονται ανάλογα.
  Προσέχουν και κόβουν εκείνη την στιγμή μερικές αποδείξεις, η μόνο απόδειξη του πελάτη που εκείνη την στιγμή εξετάζουν και που αν τον σταματήσουν εξω θα τους δείξει την απόδειξη.

  Στα συνεργεία.
  Εκεί ειναι που δεν μπορούν με τέτοιες μεθόδους να πιάσουν καννένα.
  Ανοικτός ο χώρος γνωστά τα αυτοκίνητα εκει τριγύρω, και ποιοί τριγυρίζουν.

  Στα γυμναστήρια .
  Το κόλπο εκει γίνεται με την "κάρτα μέλους" κάποιας χρονικής περιόδους που εκδίδουν.
  Εκδίδουν την κάρτα τρίμηνης εξάμηνης η ετήσιας διάρκειας , και σου δίνουν να καταλάβεις οτι αν δεν ζητήσεις απόδειξη κερδίζεις και ενα δυο-τρείς μήνες ακόμα δωρεάν εισοδο στο γυμναστήριο.
  Και μιας και στα βιβλία δεν καταγράφονται οι πελάτες για κάθε επίσκεψή τους εκεί , αλλά φαίνονται οσοι ειναι εκει ως μέλη του γυμναστηρίου κάτοχοι κάρτας.
  Ετσι δεν μπορεί ο οποιος έλεγχος να πεί που ειναι οι αποδείξεις.
  Και τα ....βιβλία/ αποδείξεις κλπ τα εχει πάντοτε ο λογιστης η βρίσκονται στην εδρα της επιχείρησης που βρίσκεται πάντοτε σε άλλη διεύθυνση απο οπου βρίσκεται το γυμναστήριο.

  Τα εκπαιδευτήρια τώρα.
  Το 99% των γονιών κυριολεκτικά παρακαλάνε για κάποια καλύτερη τιμή να πληρώνουν για το φροντηστήριο του παιδιού τους.
  Ειδικά και τώρα που στα φροντιστήρια βάλανε και ΦΠΑ 23% (τέτοια ανοησία που τους δέρνει δεν λέγεται), και με τις περικοπές που γίνονται σε μισθούς συντάξεις εισοδήματα επαγγελματιών . θα μπορέσει -αν ειναι δυνατόν - ο κόσμος να πληρώσει και 23% επιπλέον ΦΠΑ?.
  Εδω δυσκολευόταν να πληρώσει και χωρίς ΦΠΑ, θα μπορεί να πληρώνει και με την “κατραπακια” του 23% ?
  Και αρχίζουν οι "διαπραγματεύσεις", τα γνωστά δηλαδή. Και πόσο περισσότερο τωρα με τον ΦΠΑ.


  Αν κάποιοι νομίζουν οτι τελικά θα τα πληρώσουν αυτά που πρέπει οι ως ανω επαγγελματικές ομάδες , ειναι βαθειά γελασμένοι.
  Αυτός που τελικά την πληρώνει ειναι ο αγοραστής των υπηρεσιών η ο κάθε καταναλωτής με τον ΦΠΑ που πληρώνει αν ζητήσει απόδειξη.
  Και αυτός ειναι που εξοντώνεται οικονομικά.

  Θελεις κράτος να πιάσεις την φοροδιαφυγή?.
  Επέστρεψε τον ΦΠΑ στους καταναλωτές που τον πλήρωσαν, και τότε δες τι πραγματικά εισοδήματα ειχαν ολοι αυτοί οι ελευθεροεπαγγελματίες.
  Αμ δε!!!!

  Μονά ζυγά τα θέλουν ολα δικά τους απο το κράτος, η απλούστερα το γνωμικό " και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος".

  Αλλά το μόνο που κοιτάζει αυτό το κράτος ειναι το πως θα στρέψει τον κόσμο στον αλληλοσπαραγμό με την έννοια να στραφεί η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. .

  ΑπάντησηΔιαγραφή