Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Είχαν πληρωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια αλλά δεν εμφανίζονταν ως ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα τους!

Δυσάρεστες εκπλήξεις από τους ελέγχους της τροχαίας για κατόχους αυτοκινήτων από το Ηράκλειο της Κρήτης που φαίνονται ανασφάλιστοι στις βάσεις δεδομένων της τροχαίας ενώ έχουν στην κατοχή τους πληρωμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

11 σχόλια:

  1. Ας πάνε να ασφαλιστούν πρώτα οι τροχονόμοι και μετά να κάνουν και αυτοί τους ειδικούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τα άλλα οι μεγάλοι ειδήμονες αρθρογράφοι του χώρου, οι οποίοι και οι περισσότεροι ειναι οι CEO ασφαλιστικών εταιρειών, ξέρουν να φωνάζουν εδω και εκεί τι κάνει το κράτος στο θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, και που ειναι το κράτος και γιατι δεν κάνει εντατικούς ελέγχους κλπ κλπ και αλλα τινά ρητορικά τους!!!!! .

    Ορίστε το κράτος κάνει ελέγχους κάτω στην Κρήτη.
    Και το αποτέλεσμα?
    Να εκτίθενται και να τα ακούνε οι τροχονόμοι απο τον κόσμο οταν τους λένε οτι σας "βρίσκουμε κύριε μου ανασφάλιστο".

    Οι ασφαλιστικές εταιρείες για αυτό το θέμα , δηλαδή να ειναι συνεπείς στην ενημέρωση των πληροφορικών συστημάτων της τροχαίας τι κάνουν?
    Απολύτως τίποτα και λόγια αλλα να εχουμε να λέμε ως κατηγορίες προς το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο πότε και βάσει ποιάς Νομοθεσίας η επίδειξη Εκτυπωμένου Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου υπολείπεται της ενημέρωησς οποιασδήποτε μηχανογραφικής εφαρμογής, On Line συστήματος και Πράσινα Άλογα?

    Απο που και ως πού οποιοδήποτε επιφορτισμένο Όργανο αποφασίζει ότι η μόνη έγκυρη και έγκριτη πληροφορία πηγάζει απο το σύστημα που χρησιμοποιεί?

    Οσο συνεχίζουμε να χτυπάμε το σαμάρι, ως πιό βολικό, αντί για τον γάϊδαρο, που σίγουρα θα αντιδράσει, τίποτα δεν μας σώζει.

    Δεν μας είπε κανείς το ύψος των προβλεπομένων ποινών προς τις Εταιρείες που αποδεδειγμένα δεν ενημερώνουν/κοινοποιούν τα Αρχεία έγκαιρα?

    Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να υφίσταται σε άλλο σύστημα αντίγραφο του Μητρώου τους?

    Λέω εγώ τώρα ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ,ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η' ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΥΠΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;ΕΤΣΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ......
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΛΕΩ.............

      Διαγραφή
  4. η μιση ελλαδα εχει να ασφαλιστει απο το 2004 και η αλλη μιση ειναι χωρις πινακιδες και σεις ασχολειστε με το δενδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλέον υπάρχει αυτόματη ενημέρωση που πιστοποιεί την ασφάλιση ενός οχήματος. www.hic.gr. Οι διαμεσολαβητές το γνωρίζουν καλά αυτό όπως και τα ενημερωμένα σωστά όργανα της τροχαίας που εκτελούν τον έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ .....!!!!!!!!!! Λέω εγώ τώρα ................ .
    Μήπως είναι καιρός να ξεπεράσουμε ορισμένα σύνδρομα και νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος, όπως αυτό που γινόταν αλλά εξακολουθεί να γίνεται και τώρα, όταν πιαστεί κάποιος από την τροχαία, αυτό της επίκλησης της ασφ. κάλυψης του οχήματος του δείχνοντας στους αστυνομικούς είτε ένα ασφαλιστήριο έντυπο άνευ αντικρίσματος είτε να επικαλείται. ! Να χθες το απόγευμα η σήμερα το πρωί (ανάλογα την ώρα της σύλληψης αυτό) το ανανέωσα το ασφαλιστήριο μου κύριε αστυνόμε μου και συγνώμη αλλά το ξέχασα λίγο πριν φύγω στο τραπέζι του γραφείο μου και αμέσως τώρα θα πάω να το πάρω και θα σας το φέρω στην υπηρεσία σας.. Και να πέφτει αμέσως το τηλέφωνο στον “συνάδελφο” και να βγαίνει το ανανεωτήριο σε χρόνο dt. Με την χθεσινή άντε την προχθεσινή ημερομηνία το πολύ …... Όλα αυτά βέβαια γίνονται σε αγαστή σύμπραξη από τον"κουμπάρο, τον ξάδελφο, τον μπατζανάκη, τον νοικιάρη του, τον πολύ γνωστό του, τον κολλητό κλπ κλπ" του που τους εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο. .......... H τεχνολογία βέβαια χαλάει αυτά τα κόλπα σήμερα. Αλλά από ότι βλέπω πολλοί υπερασπίζονται ακόμα αυτές τις νοσηρές καταστάσεις, αλλά πρώτοι όμως είναι στο να κατηγορούν το κράτος, την τροχαία το ένα το άλλο. Αλλά ποτέ την ίδια τους την απατεωνιά. Αυτή στα μάτια τους φαντάζει δυστυχώς ως μια ορθή ενέργεια. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που ισχυρίζεστε περί κουμπάρου, ξαδέλφου ή μπατζανάκη και τα συναφή που εκδίδουν ασφαλιστήρια για το σκοπό που αναφέρεστε είναι πρακτικώς αδύνατο να συμβεί τώρα που όλα γίνονται on line. Ήταν αδύνατο να συμβεί ωστόσο και παλαιότερα καθώς η αίτηση ασφάλισης γινόταν μέσω της αποστολής με φαξ οπότε και φαινόταν η ημερομηνία αποστολής και οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι ανίδεες προς αυτά, τα ελέγχουν. Από την άλλη ποιός συνάδελφος θα ρίσκαρε το κεφάλι του και την άδειά του ώστε να εκδόσει συμβόλαιο με σκοπό την κάλυψη ζημίας προπαντώς. Δικαιολογίες πολλές μπορούν να εκφράσουν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων και να τύχουν εν καιρώ κρίσης μιας κάποιας ευμένειας από αστυνομικό που διαπιστώνει παράβαση. Εκείνο όμως που δε θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει ο κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος είναι η υπαιτιότητα σε σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο. Γι'αυτό θα έλεγα να μην το παίρνουμε τόσο αψήφιστα το θέμα της ασφάλισης όταν πλέον το κόστος ενός συμβολαίου είναι αστείο. Όσον αφορά τώρα τη διαπίστωση σε δημοσίευση εδώ για πλαστά ασφαλιστήρια απορώ πραγματικά. Με το που εκδίδεται ένα συμβόλαιο αυτομάτως ενημερώνεται το κέντρο ελέγχου που απαντάται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. hic.gr Κι αυτό συμβαίνει για όλες τις εταιρίες είτε συμμετέχουν στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού είτε όχι είτε ενημερώνουν το ανώτατο όργανο της ΥΣΑΕ για τις ζημίες είτε όχι. Δε ξέρω ίσως να ξέρετε περισσότερα, εγώ τουλάχιστον που είμαι στο χώρο 15 χρόνια δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
  7. Ενθουσιάζομαι όταν Επαγγελματίες Διαμεσολαβητές, "βάλλουν" κατα συναδέλφων υπο την ασφάλεια της όποιας Ανωνυμίας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα των Εταιρειών.

    Φίλτατε, Ανώνυμε, ακόμα και αν ο Διαμεσολαβητής παρακρατά Ασφάλιστρα Πελατών, υπόλογη είναι η Εταιρεία που δεν έχει "κινήσει" τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον του εγκαίρως και του επιτρέπει να συνεχίζει το Έργο του.

    Τα υπόλοιπα αποτελούν "ακαδημαϊκή" συζήτηση, η συμμετοχή στην οποία απαιτεί "ολοκληρωμένη & σφαιρική" γνώση, η οποία απουσιάζει.

    Τέλος η κατα βούληση εκτόξευση πυρών κατα παντός, "κλειδωμένου" ή "ξεκλείδωτου", εμπίπτει στα όρια της Συκοφαντικής Δυσφήμισης η οποία τιμωρείται αυστηρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν βγαίνουν στην φόρα τα "άπλυτα τα στραβά και τα ανάποδα του χώρου" και η δικαιολόγηση κάποιων νοσηρών πρακτικών που δυστυχώς συνεχίζονται οπως φαίνεται και σήμερα, βλέπω οτι κάποιοι ενοχλούνται αφάνταστα μη θέλοντας να θίγονται τα κακώς κείμενα.
    Και απειλούν, και φωνάζουν , και επιζητούν λογοκρισία.


    Είναι προς τιμή πάντως του παρόντος μπλόγκ και ευχαριστώ τον διαχειριστή του που δίνει το βήμα και χωρίς λογοκρισία στο να εκφραστούν ελεύθερα αυτοί που έχουν και θέλουν να πουν αυτό που πιστεύουν ότι πρέπει να ειπωθεί και να ακουστεί..

    Κάτι που δυστυχώς δεν το βλέπω να υπάρχει αυτό το "δικαίωμα" παρότι έχουν στήλη με σχόλια τα άλλα μπλογκ του χώρου.
    Είναι αυτοί που τα έχουν αυτά αλλά έχουν και e-typo. Και δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν η να χαλάσουν τις σχέσεις τους με το υπάρχον σύστημα.
    Τους φτάνει να το ευλογούν και να το στηρίζουν.
    Για να εξυπηρετούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα φυσικά.
    Βλέπε και διαφημίσεις στον ηλεκτρονικό τύπο που εκδίδουν. - Κλείνει η παρένθεση.


    Επιστρέφω στο θέμα του σχολίου.
    Αυτοί λοιπόν που δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπία πανικοβάλλονται.
    Και ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος
    Θα ήταν προτιμότερο αυτοί που βρίσκονται σε πνεύμα και μεθόδους αυτών των άλλων εποχών, ας κοιτάξουν να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό.
    Μόνο και μόνο να μην την πληρώνουν και οι άλλοι που δεν φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτα με τις προηγουμενες ημερομηνιες ειναι αλλου για αλλου προφανως και δεν εχει σχεσει με τον κλαδο γενικως,

    ΑπάντησηΔιαγραφή