Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Παράπονα και στους ασφαλιστές – διαμεσολαβητές θα κάνουν οι ασφαλισμένοι

 
Με ρυθμιστική πράξη που είναι σε διαβούλευση από την Τράπεζα της Ελλάδος , ρυθμιστική αρχή για την ιδιωτική ασφάλιση , πλέον οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν παράπονα (αιτιάσεις) και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές , που μεσολαβούν για την πώληση ασφαλιστικού προϊόντος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΓΑ του Ιουλίου

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου καταβάλλονται οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΙΚΑ ενώ την Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις του NAT και του δημοσίου του μηνός Ιουλίου.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αύξηση 0,6% στους μισθούς το α' τρίμηνο

Το πρώτο ενθαρρυντικό στοιχείο από το "μέτωπο" των μισθών, μετά από 3,5 χρόνια, ήλθε χθες από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που κατέγραψε μικρή αύξηση 0,6% στο σύνολο της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αναγκαία η σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών

Οι συνέπειες από ακραία καιρικά φαινόμενα και σεισμούς είναι απρόβλεπτες και συνήθως οδηγούν σε μεγάλες δαπάνες ιδιώτες και πολιτεία όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα τόσο η συχνότητα όσο και η σφοδρότητα των φαινομένων αυτών τείνει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Υποχρεωτική από 1 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), από την 1η Ιουλίου του 2014.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παρατείνονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Παρατείνονται το τέλους Σεπτεμβρίου οι συμβάσεις των ιατρών, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και των υπολοίπων παρόχων υπηρεσιών υγείας, λόγω της μη ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων για τις νέες συμβάσεις.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Γιατί τα αμάξια της Google θα έχουν φθηνότερα ασφάλιστρα;

Έχετε σκεφτεί κατά πόσο θα μειωνόταν η πιθανότητα ατυχήματος σε ένα αμάξι το οποίο θα σας οδηγούσε στον προορισμό σας χωρίς τιμόνι και οδηγό; Δεν θα υπήρχε πιθανότητα ο οδηγός να αφαιρεθεί και να μη δει τον κόκκινο σηματοδότη, το αυτοκίνητο που φρέναρε απότομα μπροστά του ή να προσπαθήσει να πιάσει κάποιο αντικείμενο μέσα στο αμάξι την ώρα που οδηγεί.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Γιατί οι ξένοι βλέπουν υπεραξίες στα ελληνικά ομόλογα

 
Ακόρεστo παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον μεγάλων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων για κρατικό χρέος υψηλών αποδόσεων της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Κι αυτός είναι ο λόγος που οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου παραμένουν κοντά στα πρόσφατα ιστορικά υψηλά.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σε διαβούλευση η Διαχείριση αιτιάσεων από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Τράπεζα της Ελλάδος θέτει σε διαβούλευση σχέδιο Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής για τη διαχείριση αιτιάσεων των ασφαλισμένων-καταναλωτών από επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αύξηση κερδών για την Ευρωπαϊκή Πίστη



Εκτίναξη κερδοφορίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την ασφαλιστική αγορά παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη στο α' τρίμηνο του 2014.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ινδία: Έως το 2020 το 75% των συμβολαίων θα πωλούνται on line

Η διείσδυση του διαδικτύου στο χώρο των ασφαλίσεων έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στη διεξαγωγή ερευνών παγκοσμίως σχετικά με την εξέλιξη του συγκεκριμένου μέσου αλλά και πολλών συζητήσεων σχετικά με το κατά πόσο μπορούν
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων: Αποζημιώσεις Συναδέλφων της Οικονομικής - ECON Α.Ε.Γ.Α.

Συνάδελφοι,

Ο ΣΥΑΕ, πάντα κοντά στους συναδέλφους και συμπαραστάτης στα προβλήματα τους, ανακοινώνει ότι, μετά από συνεργασία με την εκκαθάριση της ασφαλιστικής εταιρείας «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ – ECON Α.Ε.Γ.Α.» (τηλ. Εκκαθάρισης : 210 9229801) στις 20/06/2014 εξοφλήθηκε και το τελευταίο τμήμα (14,21%) των αποζημιώσεων που οφειλόταν στους συναδέλφους μας που εργάζονταν στην εταιρεία αυτή.

Ευκαιρία για τους επενδυτές τα ελληνικά ομόλογα

"Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα πέρασε από τα πέντε στάδια της θλίψης. Οι Έλληνας πέρασαν από τις αρχικές φάσεις της άρνησης και του θυμού και βρίσκονται τώρα σε κατάθλιψη και αποδοχή του αναπόφευκτου".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

ΕΟΠΥΥ : Δεν "χρεοκοπούμε", ποια είναι η οικονομική κατάσταση του οργανισμού

Απάντηση σε δημοσιεύματα για την οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ έδωσε έμμεσα η διοίκηση του οργανισμού με ανακοίνωση της που αναφέρεται σε οικονομικά δεδομένα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ μόνο για τους ασφαλισμένους-ανασφάλιστους

Ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή Τροπολογία που προβλέπει με υπουργικές αποφάσεις να καλύπτονται με χορήγηση φαρμάκων ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα ταμεία.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Νέοι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι στην ΕΤΕ



 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας μετά την αποχώρηση του κ. Πέτρου Χριστοδούλου, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας μέχρι χθες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Βούλιαξε" η Αθήνα από τους τουρίστες

Μέρες "Αυγούστου 2004", όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Αθήνα, θυμίζουν αυτές τις ημέρες τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η ασφαλιστική αγορά αρχίζει επιτυχώς να είναι "παντού"

Η επικοινωνιακή κινητοποίηση της ασφαλιστικής αγοράς, των εταιρειών καθώς και των φορέων που την εκπροσωπούν είναι εμφανής.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ασπίς: Λήγει 21/9 το δικαίωμα προσφυγής κατά του Δημοσίου

 
Στις 21/9 λήγει το δικαίωμα των ζημιωθέντων ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την πλημμελή εποπτεία των εταιριών του Ομίλου Ασπίς. Το δικαίωμα για τους ασφαλισμένους της Commercial Value λήγει στις 26/2/2015.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Όχι αυτονομίες στις συμβάσεις

 
- Χρυσή τομή αναζητούν εταιρείες και διαμεσολαβούντες στην διαδικασία υπογραφής των μεταξύ τους συμβάσεων.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ανθεκτικές στην κρίση οι οικογενειακές επιχειρήσεις

 
Θετικές οικονομικές αποδόσεις εμφανίζουν, κατά το τελευταίο 12μηνο 2013-2014, οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας ανθεκτικότητα στην οικονομική κρίση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της ΕΥ με τίτλο "Ετοιμες για την επόμενη μέρα; Οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τα stress tests τελευταίος σκόπελος για τις ελληνικές τράπεζες

Σε περίπτωση που οι τράπεζες έχουν καλά αποτελέσματα όσον αφορά τα stress tests θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους για την άντληση και νέας ρευστότητας από την αγορά
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Προτιμούν Ελλάδα οι ξένοι κολοσσοί

Το ανθρώπινο δυναμικό και η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι οι βασικοί λόγοι που ξένοι όμιλοι από διάφορους κλάδους επενδύουν στην Ελλάδα, με τα τελευταία ονόματα στη σχετική λίστα να περιλαμβάνουν κολοσσούς όπως είναι η Dow Chemical Company, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στον χώρο των χημικών προϊόντων, αλλά και η ταϊβανέζικη Foxconn, στα εργοστάσια της οποίας κατασκευάζονται πληθώρα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων της Apple.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Βουτιά" κατά 20,8% στις εξαγωγές τον Απρίλιο

Μείωση της τάξης του 20,8%, σε ευρώ, παρουσίασε η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στο ποσό των 2.020,6 εκατ. ευρώ, έναντι 2.552,8 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2013,
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ο όμιλος ΕRGO παίρνει θέση στον ανερχόμενο παγκόσμιο κόμβο ασφάλισης της Σιγκαπούρης



Σημαντική επενδυτική στρατηγική κίνηση θεωρείται η είσοδος του ασφαλιστικού Ομίλου ERGO στην ασφαλιστική αγορά της Σιγκαπούρης εξαγοράζοντας το 100% της εταιρίας γενικών ασφαλίσεων SHC Pte. Ltd.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Μέσω εκχώρησης του μάνατζμεντ οι συνεργασίες ΕΣΥ με ασφαλιστικές και ιδιωτικούς φορείς υγείας

Σε προχωρημένες συζητήσεις με ιδιωτικούς φορείς υγείας και ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας με στόχο τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο της υγείας και των υποδομών του ΕΣΥ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μαύρη τρύπα 521 εκατ. ευρώ στο Επικουρικό Κεφάλαιο

 
Το ταμειακό και κεφαλαιακό αδιέξοδο του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για την εξεύρεση άμεσης λύσης με στόχο την οικονομική κάλυψη των ασφαλισμένων, αποτυπώνει ο ισολογισμός που δημοσίευσε προ ημερών ο φορέας και αφορούσε στη χρήση του 2013.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ο ΕΟΠΥΥ …επιβιώνει

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ, η Διοίκηση του Οργανισμού, δίνοντας στη δημοσιότητας την εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αποζημιώσεις 6 εκατ. ευρώ έδωσε ο κλάδος αστικής ευθύνης το 2013

Στα 75 εκατ. ανήλθε η παραγωγή του κλάδου αστικής ευθύνης το 2013, με το σύνολο της παραγωγής να καταγράφει μικρή πτώση στο 2,5%.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

ΠΙΣ: Τα διογκούμενα προβλήματα της Υγείας δεν αντέχουν σε αναμονές

 
Προώθηση της επίλυσης σειράς πολύ σοβαρών ζητημάτων τα οποία σοβούν στον χώρο της Υγείας, όπως τα θέματα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ, του φαρμάκου, της ιατρικής λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα περιμένει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πρώτα τα stress test, μετά τα... δάνεια

Το "καλό" νέο είναι ότι αφορά και …την Ελλάδα. Το "άσχημο" νέο είναι ότι η αύξηση της δανειοδότησης θα πρέπει να περιμένει να τελειώσουν πρώτα τα stress test του Οκτωβρίου. Κάπως έτσι περιέγραψε το τοπίο ο Υβ Μέρς εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΤ εξηγώντας χθες σε ομιλία του τις προτεραιότητες της ΕΚΤ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σύλλογος Ζημιωθέντων απο την Ασπίς Πρόνοια: Δικαίωμα προσφυγής εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου έως 21/09

Ενημερώνουμε για τελευταία φορά τα μέλη του Συλλόγου μας, ότι στις 21/09/2014 λήγει το δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την πλημμελή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, η οποία οδήγησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους. Το αντίστοιχο δικαίωμα για τους ασφαλισμένους της Commercial Value λήγει στις 26/02/2015.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Οι ελληνικές τράπεζες επέστρεψαν στην ΕΚΤ ρευστότητα 85 δισ. ευρώ

 
Τη θεαματική βελτίωση των συνθηκών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, και ευρύτερα στην οικονομία, αποτυπώνει η μεγάλη μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από τη ρευστότητα της ΕΚΤ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Νέα έκδοση ομολογιακού σχεδιάζει η Εθνική

Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει τις προσφορές της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την NBGI Private Equity Funds και ευελπιστεί στην άμεση πώληση της συγκεκριμένης μονάδας "άμεσα", δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Άνεργοι στις χώρες τους, θύματα ως εργαζόμενοι

 
Γη της επαγγελίας η Γερμανία για άνεργους νοσηλευτές από τη νότια Ευρώπη. Τι γίνεται όμως, όταν τα συμβόλαια που υπογράφουν είναι αδιαφανή με περίεργες ρήτρες; "Γίνεται εκμετάλλευση ανθρώπινου δυναμικού".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Η ανεργία φέρνει κατάθλιψη λιγότερο στους Ευρωπαίους από ό,τι στους Αμερικανούς

Η ανεργία φέρνει σε κάποιον κατάθλιψη τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, αλλά τα ψυχολογικά συμπτώματα είναι ακόμη πιο έντονα στους Αμερικανούς από ό,τι στους Ευρωπαίους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σκληρό ροκ για τις συμβάσεις από τους διαμεσολαβούντες

Συντεταγμένοι για να πουν "όχι" στις νέες συμβάσεις με τις εταιρείες κινούνται οι διαμεσολαβούντες. Ετοιμάζονται να περάσουν στην "σκληρή γραμμή" αντεπίθεσης σε περίπτωση που οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν περάσουν σε τροποποιήσεις.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ιδιωτικές Κλινικές : Συγνώμη προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για επερχόμενο "λοκ αουτ"

 
Έτοιμες να σταματήσουν την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ είναι οι ιδιωτικές κλινικές και με ανοικτή επιστολή προς τους ασφαλισμένους αναφέρουν ότι θα αναγκαστούν να διακόψουν την παροχή των υπηρεσιών τους .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παζάρια με την τρόικα για 72 δόσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

 
Η αποτυχία των προηγούμενων ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και η συνεχόμενη επιδείνωση της ρευστότητας των ασφαλιστικών ταμείων οδηγεί την κυβέρνηση σε προσπάθειες επαναδιαπραγμάτευσης των ρυθμίσεων με τους δανειστές.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

704 εκατ. έδωσε το ΕΚ για τις εταιρείες που έκλεισαν

Το ποσό των 704,2 εκατ. ευρώ έχει καταβάλλει από το 1981 έως και σήμερα το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων για αποζημιώσεις, έξοδα και αμοιβές υποθέσεων που αφορούν στην ανάκληση συνολικά 61 (!) ασφαλιστικών εταιρειών
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Μειωμένη η 2,5% παραγωγή του Κλάδου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης

 
Η παραγωγή του Κλάδου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης εκτιμάται ότι ανήλθε στα € 75 εκατ. το 2013 σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Σε σχέση με το 2012 η παραγωγή εμφανίστηκε μειωμένη κατά 2,5% περίπου. Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις του Κλάδου το 2013 εκτιμάται ότι πληρώθηκαν άνω των € 6 εκ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σύνταξη έως και 4 χρόνια νωρίτερα για ασφαλισμένους Δημοσίου, ΙΚΑ

Μείωση των ορίων ηλικίας και έξοδο στη σύνταξη έως και τέσσερα χρόνια νωρίτερα μπορούν να πετύχουν οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και το ΙΚΑ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ρυθμίσεις των οφειλών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις διακόπτουν, αφού η αγορά είναι απρόβλεπτη η ρευστότητα ανύπαρκτη και οι ρυθμίσεις με επαχθείς όρους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Όνειρο θερινής νυκτός, οι διακοπές για πολλούς Έλληνες

Περαιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών της Ελληνικής οικογένειας διαπιστώνει το ΙΝΚΑ με βάση τα συμπεράσματα πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας. Σύμφωνα με την οργάνωση των καταναλωτών τα έξοδα των 15 ημερών αγγίζουν τα 2.700 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απόφαση του ΣτΕ για τους ασφαλισμένους της Ασπίς

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ευθύνη του δημοσίου στην υπόθεση της Ασπίς, και ειδικότερα της τότε εποπτεύουσας αρχής
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αυξήθηκαν κατά 550.000 τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα το τελευταίο 15/μηνο (vid)

Θεαματική ήταν η αύξηση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων μέσα στο 2013 και τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, ωστόσο το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα ΙΧ συνεχίζει να υπάρχει και να αποτελεί πρόβλημα στην ασφαλιστική αγορά
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Απογοητευμένοι οι Έλληνες από το Σύστημα Υγείας

Χαμηλής ποιότητας θεωρούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του συστήματος υγείας οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Στην 27η θέση η Ελλάδα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Χρωστούν συντάξεις και εφάπαξ 3,1 δισ. ευρώ

Ταμειακό "άνοιγμα" 5,1 δισ. ευρώ - 2 δισ. ευρώ το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα και 3,1 δισ. ευρώ το κόστος από τις απλήρωτες συντάξεις και τα εφάπαξ που χρωστούν σε 381.507 "νέους" συνταξιούχους
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

International Life: Αναθέτει τη διαχείριση του εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου της στην Alpha Trust



 Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της International Life και της Alpha Trust σύμφωνα με την οποία, η τελευταία αναλαμβάνει τη διαχείριση του εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου "International Life Εγγυημένο Κεφάλαιο".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ενιαίο σύστημα διασταυρώσεων για ασφάλιση, ΚΤΕΟ, και τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα

Από το 2015 θα είναι εφικτός ενιαίος ο έλεγχος των αυτοκινήτων για ασφάλιση αλλά και τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των βάσεων δεδομένων των συναρμόδιων υπουργείων ( Οικονομικών και Υποδομών) και των ασφαλιστικών εταιριών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΥΥ

View this article in English

Οργανωτικό, λειτουργικό χάος και κατάρρευση απειλεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία που παρέθεσε μία σειρά στοιχείων για την σημερινή κατάσταση στον τομέα των συντάξεων και της υγείας .
Διαβάστε αυτό το άρθρο: