Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ασφαλιστικό: Ποιες συντάξεις θα μειωθούν… στα σίγουρα

Απανωτές ήταν οι... ασφαλιστικές βόμβες που έριχναν τα μέλη της τρόικας κατά τις διήμερες, μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, στο Παρίσι.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

7 σχόλια:

  1. Μήπως για να στραφούμε με το ζόρι στην ιδιωτική ασφάλιση γίνονται όλα αυτά;

    Ποιά ιδιωτική ασφάλιση;

    Αυτή που εξαπάτησε καμιά διακοσιαριά χιλιάδες ασφαλισμένους στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ;

    Αυτή που υποτίθεται ότι εποπτεύεται από το κράτος, άλλα όταν σκάνε τα κανόνια (βλέπε ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ) το κράτος που πληρώνεται για την εποπτεία από τον Έλληνα φορολογούμενο λέει ότι δεν ευθύνεται για αποζημίωση των θυμάτων και ότι φταίνε τα θύματα που εξέθεσαν εαυτούς στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, σε πεδίο δηλαδή που, όπως χαρακτηριστικά λέει η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με αριθμό 3783/2014 για το θέμα αυτό, ΕΝΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ για όσους, εκουσίως, άλλωστε, εκτίθενται σε αυτούς;(Πιο αρκούδα ανεβαίνεις στα δέντρα και κυνηγάς μέλισσες)

    Αυτοί φταίνε. Οι εξαπατημένοι. Και στο μέλλον αυτοί θα φταίνε.

    Κι έτσι για να μην χάσω τα χρήματά μου και να φταίω κι από πάνω, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .. Από που έως που αγαπητέ μου κύριε το κράτος οφείλει να αποζημιώνει (δηλαδή να πληρώσουν την ζημιά οι λοιποί φορολογούμενοι) την κάθε καθαρά ιδιωτική αποτυχημένη η καταστροφική οικονομική συμφωνία η συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών η μεταξύ εταιρειών , η μεταξύ κάποιας ιδιωτικής επιχείρησης και ιδιωτών?

      Τώρα θα μου πείτε το κράτος, τι κάνει το κράτος η τι έκανε το κράτος στην συγκεκριμένη περίπτωση και ότι το κράτος όφειλε να ασκούσε ασφυκτικό έλεγχο και άλλα πιασσάρικα παράπονα.
      Και φυσικά και να πληρώσει αυτό την ζημιά για ιδιωτικές οικονομικές συμφωνίες μεταξύ μιας εταιρείας και ιδιωτών.!!!!!!!!


      Με την συλλογιστική σας αυτή τότε σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις η οργανισμούς θα έπρεπε να έχουμε βάλει μέσα χωροφύλακες, επιτρόπους ελεγκτές(τύπου Τρόικας μήπως?) , κομισάριους , οι οποίοι να έχουν συνεχώς τις επιχειρήσεις υπό έλεγχο στο τι κάνουν και γιατί το κάνουν έτσι και για το ένα και το άλλο , σε κάθε στιγμή της κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους.
      Δηλαδή κατ εσάς και πολλών άλλων ακόμα το σκεπτικό σας είναι ότι θα έπρεπε π.χ οι ασφαλιστικές εταιρείες να λειτουργούν υπό πλήρη κρατικό οικονομικό και κατευθυντήριο έλεγχο.
      Να μην αποφασίζουν δηλαδή οι διοικούντες τις επιχειρήσεις αλλά οι κρατικοί κομισάριοι και οι χωροφύλακες ελεγκτές..
      Έλεος πια! Ούτε στην Σοβιετία δεν γίνονταν αυτά..
      Ελεύθερη ιδιωτική οικονομία έχουμε.

      Ο ρόλος του κράτους στην ελεύθερη οικονομία είναι να εποπτεύει και να επεμβαίνει εκεί και όταν πρέπει όπως και έκανε τελικά στον συγκεκριμένο όμιλο, και η δικαιοσύνη να ασκεί τις ποινικές και άλλες διώξεις σε αυτούς που εξαπάτησαν η έκλεψαν.

      Διαγραφή
    2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ 60 ΕΥΡΩ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΕΝΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

      Διαγραφή
  2. Ωραία μας τα λες αλλά δεν μας πείθεις.
    Θα μας πείσεις όμως αν μας απαντήσεις στα εξής "πιασσάρικα" παράπονα.

    Για ποιό λόγο υφίσταται η εποπτική αρχή, τι είδους προστασία προσφέρει στον καταναλωτή, τι είδους προληπτική εποπτεία ασκεί ώστε να προλαμβάνει φαινόμενα τύπου ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, και γιατί να την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος;

    Τι κίνητρο έχει να ασκεί την όποια εποπτεία ασκεί, αν δεν υπάρχει καμία επίπτωση αν την εποπτεία την ασκήσει πλημμελώς;

    Πόσο πιθανό είναι να έχει χρηματιστεί η εποπτική αρχή από τον ιδιοκτήτη της ασφαλιστικής επιχείρησης για να κάνει τα στραβά μάτια; ( Ελλάδα: μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην διαφθορά)

    Ποιές και πόσες είναι περιπτώσεις προσπάθειας νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξεπλύματος βρώμικου χρήματος) που έχει συλλάβει η so called εποπτική αρχή εδώ και τόσα χρόνια για να δικαιολογήσει, τουλάχιστον εν μέρει, τον λόγο ύπαρξής της;

    Καλό είναι να γνωρίζεις πάντως ότι και βέβαια προβλέπεται από το νόμο ο διορισμός επιτρόπου σε πιστωτικά ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εταιρειών.
    (ΑΡΘΡΟ 63 παράγραφος 2 ΝΟΜΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘM. 3601 με τίτλο: Ανάληψη και άσκηση δραστηριοτήτων από τα πιστωτικά ιδρύματα, επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και λοιπές διατάξεις)

    Με τη διαφορά ότι η εν λόγω διάταξη προβλέφθηκε στο νόμο 3867/2010 που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010 πριν κλείσει ένας χρόνος από την μοναδική, για τα παγκόσμια χρονικά, ανάκληση άδειας ασφαλιστικής εταιρείας ζωής χωρίς το παραμικρό σχέδιο για την επόμενη μέρα και με απόλυτη αδιαφορία για τα συμφέροντα των καταναλωτών, προφανώς για να καλύψει την ανάγκη που εσύ θεωρείς αφορισμένη από την ελεύθερη οικονομία.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. min perimenis apantisi-ine kathara epilektikes oi kinisis pou ginonte-o forologoumenos mono tis trapezes prepi na anakefalaioni kai tis asfalistikes tous emmesos ola ta alla den ine ipoxreomeno opos exis katalavi

      Διαγραφή
    2. Κύριέ μου στο περί του ρόλου και του τρόπου άσκησης των καθηκόντων της εποπτικής αρχής η απάντηση πιστεύω ότι σας εδόθη στο προηγούμενο σχόλιό μου.
      Σας είχα γράψει. ......//... Ο ρόλος του κράτους στην ελεύθερη οικονομία είναι να εποπτεύει και να επεμβαίνει εκεί και όταν πρέπει όπως και έκανε τελικά στον συγκεκριμένο όμιλο, και η δικαιοσύνη να ασκεί τις ποινικές και άλλες διώξεις σε αυτούς που εξαπάτησαν η έκλεψαν. ...//.........
      Αυτό απαντά σε ολα τα ερωτήματά σας.
      Δεν πειράζει.

      Πάντως εκείνο που εσείς δεν μου απαντήσατε και ήταν το αρχικό μου ερώτημα.
      Και που το επαναλαμβάνω .
      ........... //.. . Από που έως που αγαπητέ μου κύριε το κράτος οφείλει να αποζημιώνει (δηλαδή να πληρώσουν την ζημιά οι λοιποί φορολογούμενοι) την κάθε καθαρά ιδιωτική αποτυχημένη η καταστροφική οικονομική συμφωνία η συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών η μεταξύ εταιρειών , η μεταξύ κάποιας ιδιωτικής επιχείρησης και ιδιωτών? ....//.
      Εδω σε αυτό θα περίμενα απάντηση.

      Τώρα συνεχίζω σε αυτά που μου παραθέσατε αν και είναι εκτός του κυρίου θέματος μου δεν πειράζει,
      Αυτό το << Περι δόλιας των μελών, περί διαφθοράς τους, περί πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους>> κλπ κλπ.
      Μου θυμίζετε με αυτά που μου παραθέσατε αυτό που λένε οι φίλαθλοι μετά από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα που έχασε η ομάδα τους .
      Το Α! Τα έπιασαν χοντρά οι διαιτητές, η άχρηστος ο διαιτητής , και που έμαθε από μπάλα και άλλα τινά..
      Και όχι ότι έπαιξαν και όπως έπαιξαν και έχασαν.
      Βλέπω ότι κατά το σκεπτικό σας. σε κάποια αποτυχία πρέπει να κατηγορηθούν πάντα κάποιοι άλλοι για την εξιλέωση και να δικαιολογηθούν κατά το δοκούν τα αδικαιολόγητα μας.

      Τελειώνω με τους παραλληλισμούς και επανέρχομαι στο θέμα.

      Στέκομαι στην αρχική παράγραφό σας ....//. τι είδους προστασία προσφέρει στον καταναλωτή, τι είδους προληπτική εποπτεία ασκεί ..//.... Σας επαναλαμβάνω οτι δεν μπορούν να δουλεύουν σήμερα οι επιχειρήσεις με τέτοιες συνθήκες ελέγχου δηλαδή με χωροφύλακες , κομισάριους η άλλες σκληρές εποπτικές αρχές.
      Με εποπτείες το γιατί με το πως, , γιατί το ένα και γιατί τα κάνεις έτσι κύριε επιχειρηματία μου, δεν 'γίνεται χωριό' τελικά..

      Στις σημερινές εποχές όλες οι επιχειρήσεις δουλεύουν μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.
      Μέσα σε αυτό το περιβάλλον γίνονται και επιχειρηματικά ρίσκα.
      Άλλοτε αυτά τα ρίσκα βγαίνουν σε καλό άλλοτε όχι.
      Αν στο κάθε επιχειρηματικό ρίσκο αρχίζει από την κάθε εποπτική αρχή ευθύς εξ αρχής, να μπαίνει βέτο η το απαγορεύεται, η έστω ακόμα και άσκηση προληπτικής εποπτείας όπως εσείς θα θέλατε τότε θα κλείσουν όλες αυτές οι εταιρείες..
      Η κάθε εποπτική αρχή επεμβαίνει τελεσίδικα τότε και μόνο όταν πρέπει, και ποτέ στις επιχειρηματικές κινήσεις.
      Το ίδιο και η δικαιοσύνη πρέπει να επεμβαίνει μόνο για τετελεσμένες ποινικής φύσεως καταστάσεις και γεγονότα ,αλλά ποτέ εκ των προτέρων δεν πρέπει να υπάρχει ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

      Ευκαιρίας δοθήσεις έρχομαι τώρα και στο θέμα της προσωπικής ευθύνης ενός εκάστου ζημιωθέντα .
      Γιατί οι πλείστοι εξ αυτών έχουν τεράστιες ευθύνες με τις επιλογές τους και όχι να μας παρουσιάζονται σήμερα ως “πλανηθέντες η άμοιροι των ευθυνών τους”.
      Ο παραλογισμός και η απληστία δυστυχώς τρελαίνει κατά κάποιο τρόπο τον άνθρωπο
      Όταν φωνάζαμε τότε σε όλους αυτούς που σήμερα φωνάζουν , μην εξαγοράζετε τα συμβόλαιά σας και τα αμοιβαία κεφάλαια σας που εχετε στις άλλες εταιρείες για να πάτε στην Ασπίδα.
      Προσέχετε. Θα την πατήσετε,
      Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ηταν τελικά αυτές οι φωνές.
      Τα διάφορα παπαγαλάκια και η απληστία τους τύφλωνε.
      Όταν ακόμα τους φωνάζαμε τοτε, μην σταματάτε για κανέναν λόγο την κοινωνική σας ασφάλεια ειδικά τα ταμεία υγείας (τότε ΙΚΑ- ΤΕΒΕ κλπ), ακούγονταν, το άντε που θα πληρώνω ένα σωρό λεφτά στο ΙΚΑ για να πάρω τι ? Η να πληρώνω για να νοσηλευτώ με το ΙΚΑ σε 6κλινο?. Ενώ με τα προγράμματα υγείας του Ψωμιάδη δεν...... θυμάμαι αν μου είπαν, και το ότι θα έχω στην λουξ θέση του ιδιωτικού νοσοκομείου και προσωπική νοσοκόμα !!!! που θα είναι μόνο νέα ελκυστική και πανέμορφη.

      Νομίζω ότι έγινα αντιληπτός .

      Διαγραφή
    3. Το θέμα είναι ότι η (ας πούμε) εποπτική αρχή ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗ την στιγμή που έπρεπε, όταν δηλαδή ακόμα και σεις φωνάζατε σε όλους αυτούς που σήμερα φωνάζουν.

      ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕ.

      Δεν μου πολυφαίνεται και τόσο "αθώα" η πορεία της, από την μεταπολίτευση και μετά, με τις ομολογουμένως αρκετά πυκνές μεταφορές των αρμοδιοτήτων της από την διεύθυνση ασφαλιστικών επιχειρήσεων και αναλογιστικής του υπουργείου ανάπτυξης, στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. το 2004, η οποία αργότερα, το 2010, καταργήθηκε μέχρι σήμερα στην ΤτΕ που στο κάτω κάτω είναι και ανώνυμη εταιρεία.

      Το κράτος οφείλει να αποζημιώνει όταν από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του προκαλείται οικονομική ή άλλη ζημιά.

      Έγινε αντιληπτό το ότι επιμένετε να μην μπορείτε να αντιληφθείτε την αναμφισβήτητη, διαχρονική και καταστροφική για την οικονομία διαφθορά, η οποία, πολύ δυστυχώς, ανθεί όλα αυτά τα χρόνια σε πολλά επίπεδα της ζωής συμπεριλαμβανομένου και του αθλητισμού, για το οποίον τουλάχιστον έχει γίνει παγκοσμίως βούκινο το μέγεθός της.








      και αν μη τι άλλο όπως αποδεικνύεται από τις πλούσιες σε αριθμό μετονομασίες και μετακινήσεις της (ας πούμε) εποπτικής αρχής ( από την διεύθυνση ασφαλιστικών επιχειρήσεων και αναλογιστικής του υπουργείου ανάπτυξης, την ΕΠ.Ε.Ι.Α,

      Διαγραφή