Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Οι Ελληνες εξαγωγείς δεν βρίσκουν δρόμο για νέες αγορές

Χάνουν το δρόμο της αναζήτησης νέων αγορών οι εξαγωγείς αγροτοδιατροφικών προϊόντων, κυρίως οπωροκηπευτικών, νωπών και συσκευασμένων, μετά το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει το ρωσικό εμπάργκο έναντι της Ε.Ε.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Μέσα στον πανικό από την απρόβλεπτη εξέλιξη για το κλείσιμο της αγοράς της Ρωσίας, αρχίζουν δυστυχώς τα φαινόμενα της παράκρουσης κάποιων, κυρίως παραγόντων.

    Τι το να δούνε για την αγορά της Ινδίας, τι για άλλες νέες αγορές να βρεθούν για τα ροδάκινα,. διαβάζω στο κείμενο της κύριας ανάρτησης.

    Καθαρά λόγια παράκρουσης αυτών που τα λένε είναι τα λεγόμενα “ περί εναλλακτικών λύσεων “.
    Στάχτη στα μάτια και λόγια να ηρεμήσουν τους παραγωγούς είναι αυτά για να μην ξεσηκωθούν και βγούνε και κλείσουν τους δρόμους και αποφυγής άλλων ακραίων καταστάσεων , ειδικά τώρα εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου.

    Που να τα εξαγάγουν? Α! Καλή η ιδέα για την Ινδία? .
    7500 χιλιάδες χιλιόμετρα η απόσταση το λιγότερο είναι από την Βέροια μέχρι το Νέο Δελχί.
    Και για να φτάσουν εκεί οδικώς η κάθε νταλίκα πρέπει να διασχίσει Τουρκικές Κουρδικές περιοχές, όλο σχεδόν το Ιράν, και το Πακιστάν και μέσα από περιοχές που ελέγχουν εκεί φύλαρχοι και όχι το επίσημο κράτος.
    Νταλίκα και φορτίο πότε θα φτάσει εκεί? αν φτάσει και ποτέ? Και αν υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία να ασφαλίσει αυτοκίνητο -φορτίο-οδηγούς.

    Εδώ για την Μόσχα που πήγαιναν και μέσω Ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων έφταναν ίσα ίσα και πήγαιναν κατευθείαν για πώληση στις αγορές.
    Να πάνε με πλοία ψυγεία?
    1ον. Δεν υπάρχουν τόσα πλοία ούτε και η δυνατότητα μαζικής φορτοεκφόρτωσης όλης της αδιάθετης παραγωγής, και ούτε και πλοία που να μπορούν να φορτώσουν τέτοιο είδος προϊόν.
    2ον. Τεράστιο το κόστος δια θαλάσσης για την φόρτωση μεταφορά και παράδοση FIO, των ροδάκινων.

    Όσο για τις........ άλλες αγορές που ονειρεύονται.
    Ευκαιρία να ανακαλύψουμε και τις αγορές των εξωγήινων και να τους πείσουμε να αγοράσουν τα Ελληνικά ροδάκινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή