Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απογοητευμένοι οι Έλληνες από το Σύστημα Υγείας

Χαμηλής ποιότητας θεωρούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του συστήματος υγείας οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Στην 27η θέση η Ελλάδα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Ο κάθε "Ελληνας" δεν ξέρω αν φταίει για αυτό τον λόγο η γενική χαοτική νοοτροπία της κοινωνίας η το χάιδεμα των αυτιών του έως την πλύση εγκεφάλου που του γινόταν και του γίνεται δυστυχώς ακόμα και σήμερα από τις διάφορες πολιτικές παρατάξεις ότι για το κάθε τι στην ζωή του οφείλει να του το παρέχει αφειδώς και δωρεάν ακόμη αυτό το λεγόμενο “κράτος”.
    Και με μια επιπρόσθετη νοοτροπία των περισσότερων ότι όλα στην Ελλάδα είναι μαύρα στραβά και ανάποδα.
    Και αντίστοιχα ότι στο Εξωτερικό όλα ρόδινα ωραία.
    Παντού πλούσια τα ελέη στις ξένες χώρες,
    Να! Οι μεγάλοι μισθοί, Να! Το τέλειο σύστημα εργασίας, Να! Το τέλειο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

    Αγνοεί δυστυχώς όλος αυτός ο κόσμος ότι με π##δές δεν βάφονται αυγά .
    Και τίποτε και πουθενά δεν προσφέρεται τζάμπα. Όλα έχουν το ανάλογο κόστος.
    Και αυτό το κόστος των παροχών από κάπου πρέπει να πληρωθούν.
    Και όπου αυτές οι παροχές προσφέρονται, προσφέρονται μόνο μέσω της άγριας φορολογίας η για την υγεία μέσω των υψηλών κρατήσεων - και όταν λέμε εκεί κρατήσεις εννοούμε κρατήσεις και όχι αστεία -, η μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης στην υγεία κυρίως.

    Εδώ οι περισσότεροι απαιτούν φωνάζοντας για τέλειες παροχές υπηρεσιών υγείας. Ναι να απαιτούν .
    Αλλά όμως να πληρώνουν συνάμα και τα οφειλόμενα. Όχι στο τζάμπα που είναι ο γενικός κανόνας συνήθως εδώ, με επικλήσεις δικαιολογιών μη δυνατότητας πληρωμής στα ασφαλιστικά ταμεία των υποχρεώσεων η άλλων ευτράπελων που συνεχώς ακούγονται..

    Αναφέρω ότι και σε άλλες ειδικά Βόρειες χώρες ότι τα πράγματα στον χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν είναι και εκεί “πάρε τζάμπα και ότι θέλεις κόσμε” .
    Παντού υπάρχει η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες υγείας που γίνονται μέσω των δημόσιων /δημοτικών προγραμμάτων υγείας και με μεγαλύτερα ποσοστά καθώς και με πλαφόν στις εξετάσεις.
    Και για ιατρικές υπηρεσίες από εξειδικευμένης ειδικότητας γιατρούς υπάρχει πολύ μεγαλύτερος χρόνος αναμονής από ότι εδώ στην Ελλάδα και πάντοτε μετά από ιατρική εντολή του οικογενειακού ιατρού η general practitioner.. Και όχι όπως εδώ που πάμε από μόνοι μας σε όποιον γιατρό θέλουμε.
    Έξω αν πας από μόνος σου χωρίς σημείωμα του οικ. Γιατρού δεν καλύπτεται η δαπάνη της επίσκεψης σε γιατρό ειδικότητας και θεωρείται καθαρά ιδιωτική επίσκεψη.

    Αν ο κόσμος μπορούσε να έβλεπε χωρίς παρωπίδες την πραγματικότητα , θα έβλεπε και θα εκτιμούσε πράγματι ότι η εδώ υπάρχουσα κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας και με την σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι το απόλυτο μαύρο που επικαλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή