Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ιδιωτικές Κλινικές : Συγνώμη προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για επερχόμενο "λοκ αουτ"

 
Έτοιμες να σταματήσουν την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ είναι οι ιδιωτικές κλινικές και με ανοικτή επιστολή προς τους ασφαλισμένους αναφέρουν ότι θα αναγκαστούν να διακόψουν την παροχή των υπηρεσιών τους .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Πρώτα απ΄ολα απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι η μη καταβολή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας.
    Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος.

    Από την άλλη όμως όψη του νομίσματος έχουμε το απόλυτο χάος και τις παρενέργειες με αυτό που γινόταν με την προκλητική ζήτηση και παροχή υπηρεσιών υγείας..
    Δηλαδή με τις άσκοπες και άχρηστες δαπάνες για πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις, άσκοπες η και ανύπαρκτες ακόμα νοσηλείες,που χρεώνονταν κανονικά, απίθανο ύψος φαρμακευτικής δαπάνης, και ένα σωρό άλλα.

    Στήθηκε ένας τρελός χορός και πάρτι αρπαγής κλεψιάς ρεμούλας σε όλο τον χώρο της υγείας.
    Μια κατάσταση που εξυπηρετούσε πολλούς και από τον κρατικό μηχανισμό να μην υπάρχει αντίδραση. Κανονικός φαύλος κύκλος.
    Ζούσαμε στην κοινωνία; της επίπλαστης ευημερίας που με λεφτά δανεικά πληρώνονταν όλα τα παραπάνω καθώς και ένα σωρό άλλες δαπάνες.

    Η εποχή της επίπλαστης ευημερίας πέρασε οριστικά και αμετάκλητα.
    Τώρα το κάθε ευρώ προσμετράται το που ξοδεύεται, έτσι θέλω να πιστεύω .
    Και το κυριότερο είναι λεφτά που βγαίνουν μόνο από την άγρια φορολογία και από τις περικοπές σε μισθούς συντάξεις και κρατική κοινωνική πρόνοια.

    Το ποσό που κατευθυνόταν για νοσηλεία μόνο προς στις ιδιωτικές κλινικές ετησίως μας αναφέρει η ανάρτηση ήταν για πέρυσι το ποσό των 20 ευρώ αναλογικά για κάθε πολίτη επί του συνόλου του Ελληνικού πληθυσμού.
    Δηλαδή σε ένα σύνολο πληθυσμού 10εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων Ελλήνων χ 20 ευρώ μας κάνει ένα ποσό των 210 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές.
    Αρκετά σεβαστό και αυτό το ποσόν για τις ιδιωτικές κλινικές.

    Σήμερα όμως που μας τέλειωσαν τα δανεικά που μας έδιναν για όλα τα παραπάνω , τα κεφάλια μπήκαν μέσα.
    Και φαίνεται ότι τα κουκιά " επιμετρήθηκαν- εζηγήσθησαν-και ευρέθησαν πολύ λιγότερα".

    Και δεν περισσεύουν για να υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως παλιά για να διαιωνίζεται και εις το μέλλον αυτή η ανοικτοχεριά.

    Ιδιωτικά νοσοκομεία λοιπόν -εκεί πάει το πράγμα- θα μπορούν να έχουν μόνο οι έχοντες και όσοι μπορούν να πληρώνουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας.
    Κάτι το αντίστοιχο που υφίσταται και σε άλλες χώρες στις περισσότερες.

    Υπάρχουν εξ άλλου και τα κρατικά νοσοκομεία που δεν πρέπει να τα δαιμονοποιούμε ούτε να τα απαξιώνουμε .
    Μπορεί να μην έχουν τα "φρου φρού και αρώματα" και τα λουλούδια καθημερινά στο βάζο, αλλά έχουν τα περισσότερα και πολύ καλλίτερο ιατρικό προσωπικό και μπορούν να αντιμετωπίζουν και ολλες τις καταστάσεις σε προβλήματα υγείας.

    Αν οι ιδιωτικές κλινικές δεν μπορούν να συνεχίσουν δικαίωμά τους να σταματήσουν την σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ.
    Στο μόνο που έχουν το απόλυτο δίκαιο και πρέπει να τα λάβουν είναι τα μέχρι σήμερα οφειλόμενα εφόσον αναγνωρίστηκαν ότι έγιναν αυτές οι δαπάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή