Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Υποχρεωτική από 1 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), από την 1η Ιουλίου του 2014.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. Εχω πειστεί απόλυτα οτι αυτό το εγχείρημα για να πετύχει θέλει πολύ δουλειά ακόμα, και να γίνουν πρίν αλλα πολλά περισσότερα. ..................

    Η πραγματικότητα στο ΙΚΑ σήμερα πάντως αλλα δείχνει.
    Μια πραγματικότητα της κατάστασης στο ΙΚΑ που δεν βλέπω να την αντιλαμβάνονται οι της διοίκησης του και οι πολιτικοί προιστάμενοι του.
    Αλλά σκίζουν απο οράματα και στα λόγια για την εισοδο του ιδρύματος στην ηλεκτρονική εποχή .

    Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο ΙΚΑ Καλλιθέας επι της οδου Γρυπάρη , για μια υπόθεση της πεθεράς μου εκει οπου υποβάλλονται αιτήσεις για συντάξεις και ΕΚΑΣ .
    Οπου και για μια απλή διεκπεραίωση η ακόμα και για ενα απλό ερώτημα επι συνταξιοδοτικού θέματος η θέματος σχετικά με το ΕΚΑΣ στο τμήμα του 4ου ορόφου, θα πρέπει να βρεθείς το αργότερο εως τις 6 η ωρα το πρωί εκει για να προφτάσεις να γράψεις το ονομά σου σε λίστα.
    Βρήκα στις 6 η ωρα που εφτασα κάτω στην είσοδο, ηλικιωμένους, που ειχαν κτυπήσει “κάρτα” απο τις 0430 το πρωί.
    Και φυσικά φτάνοντας και στις 6 η ωρα, πρέπει να εισαι και τυχερός το να εισαι μέσα στο πλαφόν των 40 η 50 ανθρώπων που εχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν στις υπηρεσίες των ορόφων του ΙΚΑ.
    Στις 0900 κατεβαίνει ο υπάλληλος και βάσει της λίστας μοιράζει τα χαρτάκια.

    Στους ορόφους στα στενά μικρά γραφεία , τρελαμένοι ελάχιστοι υπάλληλοι να τρέχουν να προσπαθούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα και υποθέσεις του κόσμου μέσα στην στοίβα του εδω και εκεί τοποθετημένου και στο πάτωμα ακόμα φακέλων του χαρτοβασίλειου.
    Οπου και μια απλή αιτηση μεταβίβαση σύνταξης σε χήρα η για δικαιούμενο ΕΚΑΣ η για επανάληψη του που εγινε διακοπή , κάνει περίπου 8 μήνες για να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες.
    Κατα τα αλλα μιλάμε για ηλεκτρονική εποχή, ηλεκτρονικές αιτήσεις.
    Δεν αφήνω εξω και να μην αναφέρω τις ανάρμοστες συμπεριφορές και κουτοπονηριές μεγάλης μερίδας του κόσμου προς τους υπαλλήλους , και πρός τους λοιπούς ακόμα πολίτες .
    Συμπεριφορές κάποιων που πάνε σε τέτοιες υπηρεσίες οχι για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους αλλά για να τσακωθούν με ολους τους αλλους.

    Εδω για το εγχείρημα της εκδοσης μόνο ηλεκτρονικά της βεβαίωσης των συντάξεων και της αυτόματης αναφοράς μεσω του ΗΔΗΚΑ στις υποβαλόμενες φορολογικές δηλώσεις των ασφαλισμένων τα λάθη οπως λέγεται που φάνηκαν ειναι τεράστια.
    Προβλήματα ειδικά με τα στοιχεία των ασφαλισμένων συνταξιούχων της τελευταίας διετίας που δεν εχουν διορθωθεί λόγω ελλειψης υπαλλήλων – προγραμματιστών στο ΙΚΑ.
    Με συνέπεια να μην αναφέρονται τα ποσά των συντάξεων στα ηλεκτρονικό Ε1 των φορολογικών δηλώσεων, ετσι να μην μπορεί να καταχωρηθεί ειδικά το ΕΚΑΣ.

    Τελειώνω πάντως ευχόμενος μακάρι να πετύχει το εγχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή