Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Παράδοξα στις ασφαλισμένες ζημιές της Κεφαλονιάς

Λιγότερες από το 50% των περιπτώσεων της Κεφαλονιάς που υπέστησαν ζημιές και καλύπτονταν από ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν σπεύσει να κάνουν αναγγελία, προκαλώντας απορία για τους λόγους της "αποχής".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

7 σχόλια:

  1. Τι παράδοξα και για ........ πράσινα άγρια άλογα της Κεφαλλονιάς γράφει η ανάρτηση?
    Άγνοια και μόνο άγνοια της πραγματικότητας υπάρχει σε αυτή.

    Αυτοί που είναι ασφαλισμένοι και έναντι σεισμών, απλούστατα ξέρουν η τους έχουν πει κάποιοι τι να κάνουν.

    Για την περισσότερη "κονόμα" και μόνο όλοι τους ψάχνονται και περιμένουν.

    Περιμένουν πρώτιστα να τελειώσουν όλοι οι μετασεισμοί και ότι είναι να γίνει παραπάνω ζημιά από το μέγεθος των ζημιών να γίνει.
    Μετά η αναμονή οφείλεται ότι αναμένοντας τις δευτεροβάθμιες επιτροπές του κράτους μήπως με παρακάλια και κλαυθμούς προς αυτούς καταφέρουν και μεγαλώσουν το μέγεθος και ποσοστό της ζημιάς τους.

    Κατόπιν να υποβάλουν στο κράτος τα χαρτιά για τα υπεσχημένα ως αποζημίωση και για άτοκα δάνεια και τις κλπ κλπ παροχές από τον Σαμαρά κατά την εκεί επίσκεψή του.
    Μαζί με τα χαρτιά όμως είναι και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις ότι " ο υποφαινόμενος και υπευθύνως δηλών δεν έλαβε από αλλού άλλη αποζημίωση ".

    Η ασφαλιστική ας περιμένει και λιγάκι .

    Αυτός είναι ο λόγος αγαπητοί μου της μη προθυμίας η της αποχής αναγγελίας της ζημιάς προς την κάθε ασφαλιστική εταιρεία από τους ενδιαφερομένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ,ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    2. Πρώτα απ΄ολα κανείς δεν χάρηκε που έπεσαν αυτές οι συμφορές στο νησί σας.

      Αλλά από την άλλη το αν κανείς η ίσως κάποιοι δεν έχουν γυρίσει ακόμη σπίτι του σε αυτά που έπαθαν τις ζημιές όπως ισχυρίζεσαι, ποιος να φταίει άραγε?
      Μήπως ότι τα περισσότερα από αυτά τα παλιά σπίτια που έπαθαν τις ζημιές δεν είναι κύριες κατοικίες άλλα οι δευτερεύουσες καλοκαιρινές κατοικίες?

      Μήπως για σε αυτά τα σπίτια νεώτερης κατασκευής που έπαθαν ζημιές φταίνε τα εν πολλοίς αγύριστα Κεφαλλονίτικα κεφάλια?

      Τραβάνε τα μαλλιά τους πάντως οι μηχανικοί πραγματογνώμονες που ήρθαν στο νησί σας να ελέγξουν τις ζημιές.
      Τραβάνε τα μαλλιά τους κυριολεκτικά με αυτά τα “σημεία και τέρατα” που είδαν σε παρεμβάσεις στα κτίρια , από τις αυθαίρετες υπερκατασκευές που έκαναν οι αγαπητοί συμπολίτες σου.
      Κατασκευαστικές και μετασκευαστικές αυθαιρεσίες, όλα αυτά χωρίς σχέδιο η επίβλεψη μηχανικού και με λιγότερο σίδερο τσιμέντο σωστές υποστυλώσεις από αυτά που χρειαζόταν.
      Τι κομμένες κολώνες για να μεγαλώσουν οι χώροι, τι από επάνω ολόκληροι όροφοι με γκαρσονιέρες για ενοικιάσεις, τι επεκτάσεις μπαλκονιών,, και ένα σωρό άλλα τι, βρήκαν οι μηχανικοί.

      Αγαπητέ μου η φύσις όταν την πειράζεις, η παρεμβαίνεις τους κανόνες της μηχανικής και της φυσικής αυτή εκδικείται.
      Κάτι τέτοιο συνέβη και στον τόπο σας.
      Τα σωστά κατασκευασμένα σπίτια δεν έπαθαν ζημιές η κάποιες ελάχιστες αποσαθρώσεις στα επιχρίσματα.
      Τα πειραγμένα, τα λάθος κατασκευασμένα, και τα παλιά σπίτια χωρίς αντισεισμική προστασία έπαθαν ότι έπαθαν τώρα.
      Και φυσικά οι δημόσιες υποδομές .
      Αυτό που το περιμένει ο καθένας στα δημόσια έργα στην χώρα της αρπαχτής.

      Τελειώνω με μια παρατήρηση.
      Έβγαιναν και φώναζαν πολλοί στα κανάλια για να πούνε τον πόνο τους.
      Μα βρε άνθρωποι του Θεού έχετε δώσει ο καθένας σας τουλάχιστον ένα 150ρι χιλιάδες ευρώ να φτιάξετε ένα σπίτι.
      Που?
      Σε μια άκρως σεισμογενή περιοχή.
      Τι μαρμάρινες σκάλες, τι τζάκια τι μπάνια υπερπολυτελείας και με τζακούζι, μέσα, έβλεπαν οι μηχανικοί, και μπράβο σας με τα ωραία σπίτια σας..
      Αλλά να τσιγκουνεύονται κάποιοι για μια τέτοια επένδυση ζωής να πληρώνουν ένα ποσό150 με 180 ευρώ το χρόνο για μια ασφάλεια για τον σεισμό σε έναν άκρως σεισμογενή τόπο?
      Ποιος τους φταίει τώρα?
      Πάντως όχι το κράτος.

      Διαγραφή
    3. Φαινεσαι γνωστης και γι αυτο ειναι ανυσηχητικα αυτα που γραφεις..το αν ειναι δεθτερευουσες κατοικιες μπορεις να το μαθεις ευκολα βλεποντας τα 500 κοκκινα ακαταλληλη και τα 2500 κιτρινα-μαλλον ειναι μεγαλουπολη..αν και για μενα και να ισχυε με τη δευτερη κατοικια αυτο που λες παλι ειναι λαθος.οσο για τα κεφαλονιτικα και αγυριστα κεφαλια ενα ευχομαι- μη σου τυχει αδερφε- και ολα αυτα που γνωριζεις τοσο καλα θα τα ξεχασεις.. οπως θα γνωριζεις φυσικα οσοι σεισμολογοι ηταν εδω ζωντανα τη στιγμη του δευτερου σεισμου....απορουν με το τροπο και την επιταχυνση του χτυπηματος εδω.και απορουν με το πως αντεξαν τα υπολοιπα καθως οπου αλλου συμβει αυτος ο συνδυασμος..ολα τα σπιτια ειναι κατασκεθασμενα με επιταχυνση πανευρωπαικη .36 εδω και εκανε επιταχυνση .8 .οσο για σεισμογενη τοπιο και τα ασφαλιστρα που λες για 1 σπιτι αστα αλλου, και αυτα με τα τζακουζι παλι αλλου αυτα αδερφε εισαι σαν τα αστικα μεσα που ψαχνεις ενα στα 1000 για να το κανεις θεμα,παρολιγο να μας βγαλεις και ντουμπαι.ευχαριστουμε για τη διαφημιση εστω και αυτη.το μερος ειναι παντα στο ιδιο σημειο και κανω προσκληση να παμε ολοι μαζι τζακουζι ιδιεταιρως στα χωρια που εχουν πληγει και το νερο ρεει απο τις βιλες

      Διαγραφή
    4. Πρώτα απ΄ολα και πάλι εύχομαι να μην ξανασυμβεί αυτό που σας συνέβη.
      Και γρήγορα να φτιαχτούν τουλάχιστον οι βασικές υποδομές για να είναι έτοιμο το νησί για να υποδεχτεί το καλοκαίρι τον τουρισμό. ....

      Τώρα επί της ουσίας του θέματος .
      Η ανταπάντησή μου.
      Στο πράγματι όμορφο νησί σας έχω να έλθω κάποια χρόνια.
      Αυτά τα περί πειραγμένων κτιρίων, υπερκατασκευών και άλλων " σημείων και τεράτων" που έγιναν στις κατοικίες που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο δεν είναι δική μου ιδίοις ¨ομασι διαπίστωση.

      Κατά σύμπτωση ο αδελφός μου και η γυναίκα του εργάζονται σε υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ η όπως αλλιώς λέγεται αυτό το υπουργείο τώρα.
      Αυτός και η γυναίκα του καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του μηχανικοί που δούλευαν πριν λίγα χρόνια στην υπηρεσία φυσικών καταστροφών του υπουργείου (τώρα έχει συγχωνευτεί ) ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στην Κεφαλλονιά για τους ελέγχους και εκτιμήσεις ζημιών κλπ και ακόμα και τώρα πηγαινοέρχονται.

      Από τον αδελφό μου και τους συναδέλφους του σε κάποια κοινωνική εκδήλωση έμαθα τι είδαν τα μάτια τους.

      Έμαθα και το “μήνυμα” που έλαβαν από υψηλά προϊσταμένους τους να δείξουν όσο δεν παίρνει άλλο “κατανόηση” ναι! όσο δεν πάει άλλο..

      Τυχεροί μέσα στην ατυχία σας είστε για αυτό το τελευταίο.
      Εκλογές έρχονται, και ο Τσίπρας καραδοκεί.

      Και για το θέμα “Κεφαλλονίτικο κεφάλι τώρα”.
      Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ένα νησί να είναι χωρισμένο σε δύο παρατάξεις. Ληξουριώτης Vs Αργοστολιώτης.
      Με σκεπτικά και ψυχροπολεμικές τύπου Και γιατί αυτή η υπηρεσία να βρίσκεται εκεί και όχι εδώ.
      Μιλάμε για δύο πόλεις με υπηρεσίες χ 2,
      Πόλεις που είναι αντικριστές μέσα στον κόλπο και οδικώς η απόσταση είναι δεν είναι 35-40 λεπτά να εχουν,
      Δύο γηροκομεία , αλλά το τραγελαφικό και δύο κρατικά νοσοκομεία.
      Σε ένα νησί 37 χιλιάδων περίπου μονίμων κατοίκων να υπάρχουν δύο κρατικά νοσοκομεία.
      Ενώ θα μπορούσε να ήταν ένα και πολύ πληρέστερο σε όλους τους τομείς εσείς με την νοοτροπία γιατί να γίνει εκεί και όχι εδώ δεν δέχεστε μια τέτοια λύση.
      Με τα “αγύριστα” κεφάλια σας προτιμάτε να τρέχετε για μια λίγο δυσκολότερη νοσηλεία στην Πάτρα η στην Αθήνα παρά να έχετε το ένα και δυνατό νοσοκομείο για τις πλείστες περιπτώσεις νοσηλείας εκεί.

      Και μην μου πείτε ότι το ένα νοσοκομείο δεν φτάνει.
      Φτάνει και παραφτάνει βάσει των διεθνών στάνταρτ του WHO, ακόμα και στην φουλ τουριστική εποχή. Οι ξένοι έχουν ταξιδιωτικές ασφάλειες, πάνε στους ιδιώτες γιατρούς, και τα μέσα αερομεταφοράς είτε για νοσηλευτική μονάδα στην Πάτρα είτε στην Ιταλία αν την χρειαστούν είναι στην διάθεσή τους.
      Αυτά αγαπητέ μου για το θέμα αυτό.

      Διαγραφή
  2. 13 Μαρτίου 2014 - 9:20 μ.μ.ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ
    [ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ]
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....... ΣΗΜ.. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι κρατικοι φορεις την δουλεια τους κανουν για να μη πληρωσουν τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή