Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βαρύ το τίμημα της κρίσης στην ασφαλιστική αγορά με απώλειες περίπου 2 δισ.ευρώ

Σε απώλειες ύψους 2 δισ. ευρώ εκτιμά το κόστος της κρίσης για την Ελληνική ασφαλιστική αγορά ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

8 σχόλια:

  1. Καλά να πάθουνε οι μεγαλοκαρχαρίες! Οταν έκλεισε η
    Ασπις και η Commercial περιχαρείς φροντίζανε να ασφαλίσουνε ολους τους ανασφάλιστους υγιείς εναπομείναντες χωρίς να δώσουνε δεκάρα για το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης που κλονίστηκε συθθέμελα, όπως και για τους ανθρώπους που είχανε ανάγκη ασφάλισης λόγω προβλήματος υγείας.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπο πότε ιδιωτικες εταιρειες θα επρεπε να ασφαλισουνε ατομα με προβληματα υγειας? Κάθε εταιρεια κανει αναλογιστικες μελετες και επιλέγει τον βαθμό κινδύνου που είναι πρόθυμη να σηκώσει... Έχουν ''συνταγμα'' οι ιδιωτικες εταιριες που να τους υποχρεώνει να προστατευουν καθε ναθρωπο όπως το κράτος ή να αναλαμβανουν αγγογυστα τα βάρη των άλλων εταιρειών? Μην παραλογιζόμαστε κιόλας! ίσως δεν έχετε καταλάβει καλά την έννοια της ιδιωτικης ασφαλισης όπως και το οτι πολυ απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Στο άρθρο 17 του νόμου 3790(http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/5f/4b/57/5f4b5726e67c58c70d7532fef46e299b4b83fb81/application/pdf/3790-2009-143-A_2009_08_07.pdf) που ήταν ψηφισμένος την στιγμή της αποτρόπαιης όπως έγινε (για την «Αρχή της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ανθρώπου στο σύγχρονο κοινωνικό και ρυθμιστικό κράτος» μπορείτε να δείτε μεταπτυχιακή διατριβή από την ψηφιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο link:http://invenio.lib.auth.gr/record/125205) ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, προβλεπόταν η δυνατότητα, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης, μερικής ή ολικής μεταβίβασης των χαρτοφυλακίων ζωής σε ανάδοχη ασφαλιστική επιχείρηση και η δυνατότητα να παρέχεται υπέρ της αναδόχου ασφαλιστικής επιχείρησης εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για να καλύπτεται το άνοιγμα του χαρτοφυλακίου.
      Παρά ταύτα, οι τυφλωμένες από την ψευδαίσθηση του εύκολου κέρδους ασφαλιστικές εταιρείες, που απέμεναν στο τοπίο της αγοράς εκείνες τις δραματικές και καθοριστικές στιγμές για το μετέπειτα ζοφερό, όπως αποδεικνύεται, μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας, αδιαφόρησαν χαρακτηριστικά για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ και προτίμησαν, αντί να μετατρέψουν την απειλή σε ευκαιρία, να δράσουν κοντόφθαλμα και να καρπωθούν ότι μπορούσαν από το κουφάρι της ΑΣΠΙΣ.
      Το ατόπημα αυτό, αν δεν αναγνωριστεί έστω και τόσο καθυστερημένα όσο τώρα από την ασφαλιστική αγορά καθώς επίσης και από το καταφανώς υπεύθυνο για την πλημμελή εποπτεία Ελληνικό Δημόσιο και δεν γίνουν “χτες” οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις θα ακολουθεί συνέχεια το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς(ασφαλιστικές εταιρείες, κρατική εποπτεία, καταναλωτές) και θα υπενθυμίζει για πάντα στην Ελληνική κοινωνία να αποφεύγει το κακό μονοπάτι της κακής Ελληνικής Ιδιωτικής Ασφάλισης αφού όπως λέει και ο λαός μας «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα».
      Τελικά ναι, θα συμφωνήσω στο ότι η ιδιωτική ασφάλιση όχι μόνο δεν είναι για όλους, αλλά ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ…
      Χαίρετε.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον είστε εκτός πραγματικότητας αγαπητέ-ή, ή είστε νέος-α στο χώρο. Αναφερόμαστε σε ένα γεγονός που συνέβη πρώτη φορά, να κλείσει ασφαλιστική εταιρία Ζωής. Επρεπε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών,εφόσον δεν έκανε τίποτα το κράτος μας,να προστατέψει τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκτεθειμένοι και ανασφάλιστοι, για να προστατέψει τον ασφαλιστικό θεσμό στην Ελλάδα, ο οποίος ήταν τόσο εύθραυστος.Και όσο για το "σύνταγμα" που αναφέρετε, όταν δεν καλύπτει νομοθετικά κάποιον, διαφοροποιείται. Στα τόσα εκατομμύρια κερδών που βγάζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, πόσο επίπονο θα ήταν αυτό? Μαζί με 5 υγιείς ασφαλισμένους να ασφάλιζε και 1 με θέμα υγείας? Απλώς δε θελήσανε και τώρα το πληρώνουμε όλοι αυτό.

      Διαγραφή
    4. ακομα και σημερα στο κολπο ειναι οι ασφαλιστικες,ποια δεια?αν ηθελαν να μην εφαρμοσουν μαζικα το 7ημερο,θα παθαιναν κατι?πουλανε φουμαρα και τα πιστευετε χαχα,να σας κλεισουν θελουν ολουςςςς

      Διαγραφή
    5. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 7 ΗΜΕΡΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΛΕΒΩ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΒΛΕΠΕ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ- EVIMA - ΚΤΛ !!!!

      Διαγραφή
    6. Άσχετη και επικίνδυνη τοποθέτηση.

      Ουδεμία σχέση έχει η προθεσμία απόδοσης ασφαλίστρων με τον σχηματισμό και δέσμευση των Αποθεματικών Χρήσης.

      Επίσης δεν τίθεται ζήτημα έκτακτης ρευστοποίησης χωρίς να λάβει γνώση η Εποπτική Αρχή.

      Οι διοικήσεις των Εταιρειών που αναφέρετε, και όχι μόνο, σχημάτιζαν μειωμένα αποθεματικά ή μέσω υπερτιμημένων ακινήτων παρακρατούσαν/αποδέσμευαν την διαφορά σε χρήμα.

      Δεν συμφέρει κανέναν να "μπερδεύουμε" μόνοι μας ανόμοια πράγματα.

      Διαγραφή
  2. ΝΑΙ ΑΠΟ 7ΜΗΝΟ 7ΗΜΕΡΟ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή