Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μέσα σε δέκα χρόνια έκλεισαν 33 ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα


Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια έκλεισαν η διέκοψαν την δραστηριότητα τους 33 ασφαλιστικές εταιρίες .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

22 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως και οι 33 εταιρίες που έκλεισαν ήταν αποτελούμενες απο μη επαγγελματίες και αναξιόπιστους ,όχι ηγέτες αλλά και συνεργάτες . Δεν θα δώσω έκταση στο σκεπτικό μου ,πως την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το κράτος και οι ελλειπείς μηχανισμοί ελέγχου ,αλλά θα πω πως σήμερα πρέπει το μάρμαρο να το πληρώσει το κράτος και οχι οι έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος πια με το σκεπτικό σας , και που είναι - δυστυχώς σκεπτικό των πλείστων του χώρου- ότι παντού και πάντα φταίει το κράτος και τι κάνει το κράτος.
      Στην συγκεκριμένη περίπτωση των ασφαλιστικών εταιρειών που τις έκλεισαν, μέχρι και χθες έβγαιναν διάφοροι και φώναζαν το "γιατί τις έκλεισαν - και ένα σωρό άλλες ευτράπελες αιτιάσεις ακούγονταν" , Φρέσκο παράδειγμα με τις κραυγές των "ενδιαφερομένων" για την Ε-Vima. To γιατί την έκλεισαν ενώ δεν έπρεπε κλπ.

      Δηλαδή κάνει το κράτος με τους εποπτικούς του μηχανισμούς την δουλειά του φωνάζουμε.
      Δεν την κάνει και αφήνει σε ένα επίπεδο ανοχής λίγο τα πράγματα , πάλι φωνάζουμε.

      Τι θέλουμε τελικά η πώς τους εννοούμε και θέλουμε να είναι αυτοί οι μηχανισμοί?
      Μήπως με επιτρόπους μέσα σε κάθε έδρα εταιρείας η σε κεντρικά υποκαταστήματα, επιτρόπους τύπου αυστηρού χωροφύλακα και με τον βούρδουλα ανά χείρας και η κάθε επιχειρηματική απόφαση να προσκρούει στις απόψεις των ?
      Μην τρελαθούμε λοιπόν τελείως.
      Σε ποια εποχή και τόπο ζούμε?.

      Και ποιο θα είναι τελικά το αρεστό και επιζητούμενο η ιδανικό επιχειρηματικό μοντέλο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα?, και πως μπορεί να εφαρμοστεί αυτό και να μην φταίει ο παντοτινός ένοχος δηλαδή το κράτος?.

      Ας κοιτάξει καλλίτερα η ΕΑΕΕ τι μπορεί να κάνει να βγει να σταματήσει τα στραβά και ανάποδα των μελών της, και να απομονώσει τους τυχοδιώκτες, καθώς και οι ίδιες οι εταιρείες να αυτοελέγχονται και όχι να κοιτάζει πως θα κοροϊδέψει η πως θα χτυπήσει πισώπλατα η μία την άλλη εταιρεία

      Διαγραφή
    2. Ναι το ΚΡΑΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, Γιατί μπορεί να προλάβει το κακό στη ρίζα του και να μη κλείσει καμια ασφαλιστική εταιρεία, όπως γίνεται σε όλον τον κόσμο. Για πές μας σε παρακαλώ σε άλλες χώρες πόσες και ποιές εταιρειες κλείσανε, αφήνοντας κρεμασμένους τους ασφαλισμένους; και άσε την υποστήριξη - έμμεσα - των κρατικών εταιρειών.

      Διαγραφή
    3. Ναι ! αγαπητέ μου.
      Αν είσασταν λίγο ψυχραιμότερος στην ανάγνωση του σχολίου μου θα βλέπατε ότι έχω ήδη αναφερθεί εκτενώς στο θέμα.

      Δηλαδή εσείς μάλλον θα προτιμούσατε το κράτος σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες για //"να προλάβει το κακό στη ρίζα του"// όπως εσείς μου γράφετε, θα έπρεπε να εγκαταστήσει "επιτροπεία" "Τρόικες" η μήπως θα θέλατε και χωροφύλακες με βούρδουλα?.
      Τότε δεν θα έφταιγε φυσικά το κράτος αν ακολουθούσε αυτήν την τακτική.
      Έτσι θα ηταν το ιδεατό κατ εσάς να λειτουργεί η αγορά?

      Κύριέ μου πέστε μας πως εννοείτε τελικά την ασφαλιστική αγορά για να μην φταίει το κράτος?.


      Μήπως σε ότι μας συμφέρει θέλουμε να έχουμε το ελεύθερο και να ασυδοτούμε , και αν πάνε να μας ελέγξουν η να μας βάλει φρένο το κράτος και να μας σταματήσει ακόμα στην κάθε λογής ασυδοσία, να φωνάζουμε για τα εμπόδια, γιατί μας κλείνει, για το κράτος , γιατί τα βάζει με την επιχειρηματική δραστηριότητα,
      Αλλά όμως όταν αυτά τα κάνει ο "άλλος" να φωνάζουμε τότε γιατί το κράτος δεν επεμβαίνει γιατί δεν τους σταματά γιατί δεν τους κλείνει. κλπ. κλπ.
      Σε απλά νεοελληνικά μήπως ισχύει εδώ τα εμά εμά και τα εσά εμά?

      Αγαπητέ μου οι πάλαι εποχές όπου κάποιες εταιρείες επεδίωκαν να παραπλανήσουν για να φανούν “”ακμαίες οικονομικά και με σφιγγος””, είτε αγόραζαν πλαστές εγγυητικές από το εξωτερικό, είτε έκαναν στημένες βραβεύσεις τους, η λάμβαναν πιστοποιήσεις οργανισμών που υπήρχαν μόνο στα χαρτιά, η αγόραζαν χρόνο ζωής με " ανύπαρκτα φανταστικά" δάνεια ι μόνο στα χαρτιά, καθώς και για τις άλλες κουτοπόνηρες μεθόδους που εκαναν ....... Επαναλαμβάνω αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.

      ΥΓ. Σε άλλες χώρες σε τυχόν προσπάθειες εξαπάτησης του κράτους η των πελατών ο πέλεκυς της δικαιοσύνης δεν αστειεύεται και εκεί πραγματικά δεν παίζουν ούτε και χαϊδεύουν..

      Διαγραφή
    4. Πρώτον, για να σε παρακολουθήσει κάποιος-α, πρέπει να γράφεις λίγα και μεστά!
      Δεύτερον, είμαι υπέρ της φιλελεύθερης οικονομίας και της εφαρμογής των κανόνων της.
      Τρίτον, σύμφωνα με το σύνταγμα η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών, είτε αυτή η πολιτεία είναι δεξιά είτε αριστερή είτε κεντρώα.
      Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις !!!

      Διαγραφή
    5. Εσείς ειλικρινά πέστε μου τι δεν καταλαβαίνετε από αυτά που έγραψα.
      Μου γράψατε στην απάντησή σας ...//η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών//,... .

      Μα αυτό άρχισε να κάνει.
      Το αν πονάει και είναι σκληρός ο τρόπος που αντιδρά η πολιτεία, καιρός ήταν.
      Δεν αξίζει καλύτερη τύχη σε κάποιους που βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρόν να ιεροσυλήσουν ,και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στον θεσμό της ασφάλειας
      Όταν καταστρέφουν αυτοί οι κάποιοι τα όνειρα των μικροεπενδυτών που τους εμπιστεύτηκαν για την σύνταξη ,την υγεία, κλπ. ένα έχω να πω οτι,
      και η δαμόκλειος σπάθη είναι τελικά επιεικής.

      Διαγραφή
    6. Αρχισε να κάνει ... δηλ. μέχρι τώρα, τίποτα. Εμείς που εδώ και 20+ χρόνια βιαζόμαστε , ( όσο κι αν προσπαθούμε να το απολαύσουμε δεν υποφέρεται ), τι πρέπει να κάνουμε, ν΄αυτοκτονήσουμε ; Την παραγωγή μας ; την καριέρα μας ; την αξιοπρέπειά μας; Στον καιάδα όλα; Και να ξέρεις ένα πράγμα ' Οι ιερόσυλοι πάντα θα επιβιώνουν, σε όποια κατάσταση κι αν διαμορφωθεί και, μην πιστεύεις αυτούς που υπόσχονται κάθαρση. Από το 1990 το ακούω.

      Διαγραφή
  2. Εσείς που είστε ψύχραιμος τιμητής γιατί παραμένετε ανώνυμος;υπήρξαν Εταιρίες που είχαν πιστοποίηση από την Fitch και δεν νομίζω οτι αυτό ήταν μαιμού.Τα στοιχεία ευτυχώς υπάρχουν.Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ αν ισχυεουν για όλους τα ίδια μέτρα και σταθμά;ή στοχοποιούμε κάποιυς και τους γεμίζουμε λάσπη πρίν τουςδηγήσουμε στο κλείσιμο ,που βολεύει κάποιυς που παίρνουν βοήθεια από το κατεστημένο:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, το πάν και το κύριο μέλημά σας είναι το ποιος είμαι?
      Και όχι η ουσία του θέματος?

      Ναι θα υπήρξαν και εταιρείες με πιστοποίηση από την Fitch , αλλά δυστυχώς υπήρξαν και εταιρείες με πιστοποιήσεις, και βαρύγδουπες βραβεύσεις για τα μάτια του κόσμου και την διαφήμισή τους από οργανισμούς "maimoydex".
      Αστε και τα πιστοποιητικά “Τραπεζών” και τα περί ενδιαφερομένων ξένων μεγαλοεπενδυτών για γενναία αύξηση του ΜΚ, και άλλα μεγαλεπήβολα “όνειρα θερινής νυκτός”.
      Και δεν ενοχοποιώ η στοχοποιώ εδώ κάποιους ούτε λασπολογώ.
      Η ίδια η δικαιοσύνη έχει βγάλει τελεσίδικες αποφάσεις επ΄αυτών των θεμάτων.
      Τι να γίνει πονάει η αλήθεια, και το να λέμε απεταξάμην απ΄εμού το πικρόν ποτήριον τούτο.

      Είστε βλέπω υποστηρικτής, αυτών των πλείστων που η επιθυμία τους ειναι να τα σκεπάζουν κάτω από το χαλί, όλες τις νοσηρές καταστάσεις τα στραβά και ανάποδα του χώρου, και νασ εφαρμόζουν το δόγμα !! η καλλίτερη άμυνα είναι η επίθεση.
      Δηλαδή να φωνάζουμε και να κατηγορούμε ότι για όλα φταίει το κράτος..
      Και καλά κάνει και που τις κλείνει ακόμα αυτές τις εταιρείες, όταν διαπιστώνει καραμπινάτες παρανομίες, και ούτε βλέπω εγώ προσωπικά μονόπλευρες διακρίσεις.

      Διαγραφή
    2. Κάθε επιχείρηση που κλείνει, αφήνει πίσω χρέη και ανέργους. Αν αυτό σ΄ευχαριστεί δικαίωμάσ σου όμως, δεν υγιές στην οικονομία και, όταν μια οικονομνία ασθενεί, θ΄ασθενήσεις και συ και όλοι μας. Απλά οικονομικά ...

      Διαγραφή
  3. Προφανώς είστε νέος στην αγορά.Δεν θα συνεχίσω γιατί παραμένετε ανώνυμος.Φοβάμαι πως δεν καταλάβατε το σχόλιο μου.Over and out

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε επιχείρηση που κλείνει, αφήνει πίσω χρέη και ανέργους. Αν αυτό σ΄ευχαριστεί δικαίωμάσ σου όμως, δεν υγιές στην οικονομία και, όταν μια οικονομνία ασθενεί, θ΄ασθενήσεις και συ και όλοι μας. Απλά οικονομικά ... ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΩΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΛΕΦΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΔΕ ΣΘΠΕΡ ΜΕΡΚΕΤ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΛΕΦΤΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΑΦΗΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ 1000000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ[ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ]ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζεις τι γράφεις ; Τα καταλαβαίνεις ; Εγώ πάντως δε μπορώ ....

      Διαγραφή
    2. Είσαι εκτός πραγματικότητας ...

      Διαγραφή
    3. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΗ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

      Διαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΗΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλεος ρε παιδιά , λίγο επίπεδο δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι πιά, κανένα έλεος στους άσχετους. Απάντηση στο ίδιο και χειρότερο ακόμα, επίπεδο.Αντε πιά, ανοίγουν το στόμα και ότι τους κατέβει το ξεστομίζουν, επηρεάζοντας κόσμο και κοσμάκη. Επίσης το μυαλό δουλεύ - ει όταν ξέρεις να διαβάζεις και να γράφεις !

      Διαγραφή
    2. TA LAMOGIA KANOYN POS DEN KATALABAINOYN.thn shmerinh epoxh synhuos diamartyrontai ta lamogia

      Διαγραφή
    3. απαντησατε λαθοσ το μυαλο όταν δουλευη δουλευη

      Διαγραφή
  7. οι πολλεσ βαβευσεισ συνηθωσ βρωμάνε.μια τελευταια βραβευση που ανακοινοθηκε τελεταια σε ταυτοχρονη ερευνα που εκανε τα αποτελέσματα της ερευνα στο αθροισμα εβγαιναν 121% στα 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ayta ta pososta pos ejhgoyntai?Αναπτύχθηκε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 μέχρι 64 ετών. Συμμετείχαν στην έρευνα τυχαία επιλεγμένοι πολίτες από το ευρύ κοινό με απαντήσεις αυθόρμητες, χωρίς τη βοήθεια λίστας. Όπως τονίστηκε κατά τις παρουσιάσεις των βραβείων, η καλή φήμη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πώληση. Χαρακτηριστικά, «σίγουρα αγοράζει» μία μάρκα με αδύναμη φήμη το 16%, με μέτρια φήμη το 41% και με δυνατή φήμη το 64% των καταναλωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή