Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έξαρση Πυρκαγιών σε ξύλινα σπίτια

Ένα περίεργο φαινόμενο, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, παρατηρήθηκε τον περασμένο χειμώνα με ασυνήθιστες πυρκαγιές ξύλινων σπιτιών, που κλήθηκαν να αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για όσα από αυτά ήταν ασφαλισμένα.
Η ευχάριστη διαπίστωση ότι ασφαλίζονται για φωτιά οικίες των Ελλήνων επισκιάζεται από το γεγονός ότι οι πρόθυμα και από τον ίδιο ασφαλιζόμενο επιζητούντα ασφαλιστική προστασία είναι πρωτίστως ξύλινες και ακριβές κατασκευές.

Μετά από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το φαινόμενο των πυρκαγιών αυτών εντοπίζεται κυρίως σε ορεινές περιοχές, που είχαν πολλά χιόνια και επιπλέον έμειναν ακατοίκητες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο αριθμός των περιστατικών, όμως, δεν είναι μεγάλος για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και τα μέχρι τώρα δεδομένα οδηγούν σε πιθανότερη αιτία το βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, χωρίς να αποκλείονται και άλλες αιτίες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισημαίνεται το φαινόμενο αυτό και καλό θα είναι να ληφθεί υπόψη τόσο των ιδιοκτητών κατοικιών, όσο και των ασφαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου