Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ευνοϊκά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο από τον Όμιλο Talanx

Θετικές επιδόσεις στο εννεάμηνο σημείωσε ο Όμιλος Talanx, ο οποίος εκπροσωπείται στη χώρα μας από το ελληνικό υποκατάστημα της HDI-Gerling Industrie.

  • Αύξηση 3,4% στα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα
  • Βελτίωση τεχνικού αποτελέσματος σε όλους τους κλάδους
  • Αύξηση 186% στα καθαρά έσοδα του ομίλου στα 239 εκ. ευρώ
  • Αύξηση στην απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες
  • Επιβεβαίωση της διαβάθμισης Α+ (stable) από την S&P

Επιτυχημένα συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία ο Όμιλος Talanx σύμφωνα με τα αποτελέσματα 9μήνου: τα αυξημένα έσοδα από ασφάλιστρα – ειδικά στους τομείς στρατηγικής ανάπτυξης – το σημαντικά βελτιωμένο τεχνικό αποτέλεσμα παρά τις υψηλές αποζημιώσεις, τα ικανοποιητικά έσοδα από επενδύσεις σε δυσμενές οικονομικό περιβάλλον καθώς και η δραστική μείωση των εξόδων για φόρους επέτρεψαν στον  Όμιλο Talanx να υπερδιπλασιάσει τα καθαρά έσοδά του κατά το πρώτο 9μηνο του 2011.

“Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας στο 3 τρίμηνο – ειδικά μετά από τις υψηλές αποζημιώσεις του πρώτου τριμήνου” δήλωσε ο Herbert K. Haas, CEO της Talanx AG. “Για μία ακόμη φορά τα αποτελέσματα πιστοποιούν τη διασπορά και την ανθεκτικότητα της τοποθέτησης του Ομίλου Talanx, που μας επιτρέπει να εξισορροπούμε την αστάθεια στα αποτελέσματα των διαφορετικών κλάδων.”

Ο κ. Haas εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τα έσοδα από επενδύσεις του Ομίλου, σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. “Χάρις στην συνετή επενδυτική μας στρατηγική, οι επιπτώσεις της κρίσης στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές είχαν περιορισμένη επίδραση στον Όμιλο”. Η μικρή πτώση του 2% στα έσοδα από επενδύσεις αποδίδεται κυρίως στην χαμηλή τοποθέτηση σε αγορές κεφαλαίου στο 1% και στις επενδυτικές αποφάσεις αναφορικά με τα κρατικά ομόλογα των χωρών GIIPS (Ελλάδας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας). Συνολικά η διακράτηση τέτοιων ομολόγων αντιστοιχεί σε μόλις 1,5% του συνολικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου του Ομίλου. Ο Όμιλος προχώρησε σε απομειώσεις ελληνικών κρατικών ομολόγων ύψους 8 εκ. ευρώ. Η έκθεση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 ανέρχεται σε 6 εκ. ευρώ.

Ο Όμιλος σημείωσε επίσης πρόοδο σε στρατηγικό επίπεδο: 

  • Τον Αύγουστο o Talanx σύναψε στρατηγική συνεργασία με την Βιετναμέζικη PVI Holdings. Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν στην αναπτυσσόμενη αγορά του Βιετνάμ.
  • Η ολλανδική εταιρία Nassau Verzekering, Rotterdam ενοποιήθηκε για πρώτη φορά στα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου. Η εταιρία εξειδικεύεται σε κίνδυνους όπως επαγγελματικές ευθύνες, ευθύνες στελεχών (D&O) καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης κρίσεων στην Ολλανδία αλλά και διεθνώς.
  • Μέσω εξαγορών στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη ο Talanx συνέχισε την στρατηγική επέκτασή του στον κλάδο ασφαλίσεων ιδιωτών στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, παράλληλα επεκτείνοντας και το δίκτυό του στον κλάδο βιομηχανικών ασφαλίσεων.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s επιβεβαίωσε στο τέλος Οκτωβρίου την οικονομική ευρωστία του Talanx Primary Group με την αξιολόγηση Financial Strength Rating A+ (stable). Ο οίκος έκανε ειδική αναφορά στην ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου και στην ηγετική του θέση στον τομέα των Ασφαλίσεων Βancassurance στη γερμανική αγορά καθώς και τον τομέα των Διεθνών Βιομηχανικών Ασφαλίσεων.



HDI-Gerling Industrie

Συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα 9μήνου του κλάδου Βιομηχανικών Ασφαλίσεων, του οποίου ηγείται η HDI-Gerling Industrie, σημειώθηκε οριακή αύξηση 1% στα 2,6 δισ. ευρώ. Σημαντική άνοδος σημειώθηκε στους κλάδους αυτοκινήτου και πυρός ενώ μείωση σημειώθηκε στον κλάδο βιομηχανικής αστικής ευθύνης λόγω αυξημένης ανάληψης κινδύνου από τους ασφαλιζόμενους. Οι διεθνείς βιομηχανικές ασφαλίσεις παρέμειναν σταθερές με αυξητική τάση. Η ενσωμάτωση της Nassau Verzekering συντέλεσε επίσης στο θετικό αποτέλεσμα.



Παρά το βάρος των μεγάλων ζημιών, κυρίως αναφορικά με το σεισμό στην Ιαπωνία, σημειώθηκε αυξημένο τεχνικό αποτέλεσμα (κέρδος) κατά 74 εκ. ευρώ στη βάση θετικού run-off των αποθεματικών ζημιών. Ο μικτός δείκτης βελτιώθηκε αισθητά στο 93,1% (101,2%). Ο περιορισμός του λειτουργικού κέρδους (EBIT) σε 168 εκ ευρώ (182) προκύπτει από τη μείωση άλλων εσόδων – λόγω μεταβολών των συναλλαγματικών ισοτιμιών – καθώς και από τη μείωση των εσόδων από επενδύσεις κατά 12%.

 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥ TALANX 01.01. – 30.09.2011 (IFRS)


Σε εκ ΕΥΡΩ
01.01. –
30.09.
2011
01.01. –
30.09.
2010

Μεταβολή
Μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα
17,843
17,255
+3,4%
Καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα
14,144
13,870
+1,8%
Μικτός λειτουργικός δείκτης Γενικών Ασφαλίσεων (Combined ratio in property/casualty insurance and non-life reinsurance)
102.0
100.5
+1,5% μονάδες
Καθαρά έσοδα από επενδύσεις
2,352
2,404
-2,2%
Κέρδη προ των τόκων και φόρων (EBIT)
720
758
-5%
Καθαρά κέρδη μετά από φόρους
566
473
+19,7%
Καθαρά έσοδα (αφαιρ. δικαιωμάτων μειοψηφίας)
329
115
+186.1%
Απόδοση ιδίων κεφαλαίων1
8,6
3,22
+5,4% μονάδες


1) Καθαρά έσοδα Ομίλου για την περίοδο (εξαιρουμένων δικαιωμάτων μειοψηφίας) σε σχέση με μέσα ίδια κεφάλαια (εξαιρουμένων δικαιωμάτων μειοψηφίας)

2) Προσαρμοσμένα βάσει IAS 8
 
Όμιλος Talanx - Πλήρη αποτελέσματα 9μήνου - 30 Σεπτεμβρίου 2011:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου