Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επικουρικό Κεφάλαιο: Στο «μικροσκόπιο» οι αποζημιώσεις των πέντε τελευταίων ετών

Στη διενέργεια ελέγχου για όλες τις υποθέσεις αποζημιώσεων των τελευταίων πέντε χρόνων προχωράει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν έφτασαν στους δικαιούχους.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού. Παράλληλα, προωθείται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να αρχίσει άμεσα η διαβούλευση -όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος- για την απόσυρση της διάταξης, σχετικά με τον περιορισμό της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου, από νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, με αφορμή και την αποχώρηση του γενικού διευθυντή Χρ. Καρακίτσου, ο οποίος επέστρεψε στην Εθνική Ασφαλιστική από την οποία είχε μετατεθεί στο Επικουρικό, η διαχειριστική επιτροπή του Επικουρικού Κεφαλαίου προχωράει σε διοικητικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η δημιουργία δύο νέων επιτροπών, εκ των οποίων η μία για την πληρωμή ζημιών και η άλλη για την επανείσπραξη σχετικών κονδυλίων προκειμένου να παρακολουθούνται πολύ λεπτομερώς οι συγκεκριμένες διαδικασίες.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου