Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Moody’s : Ζημιές περιορισμένης επίδρασης στις ασφαλιστικές από συμμετοχή στο πρόγραμμα στήριξης

Πηγή: asfalisinet.gr
Η πρόταση του Institute of International Finance (IIF) για εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα προκαλέσει ζημιές σε ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες, ωστόσο η συνολική του επίδραση στην κεφαλαιοποίηση του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου θα είναι περιορισμένη, υπογραμμίζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s.
 
Σε ανακοίνωση του ο οίκος επισημαίνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες της ΕΕ έχουν μικρή έκθεση στο ελληνικό χρέος και η αξία των κυβερνητικών ομολόγων για το μεγαλύτερο μέρος του έχει ήδη απεικονιστεί στην αγορά.


Παράλληλα, εκτιμάει ότι οι εταιρίες που αξιολογεί κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 10 δισ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην κατοχή εταιρειών της ηπειρωτικής Ευρώπης και αντιπροσωπεύουν έως το τέλος του 2010 κατά μέσο όρο το 0,5% των επενδύσεων τους και το 3% των τίτλων που κατέχουν οι μέτοχοί τους.

Σύμφωνα με το IIF τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα υποστούν απώλειες καθαρής παρούσας αξίας της τάξης του 21% επί της ονομαστικής αξίας βάσει ενός discount 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου