Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ασφάλιση με κουπόνια (εργόσημο) και από Σούπερ Μάρκετ από τις 20 Αυγούστου

Πηγή: asfalisinet.gr
Με κουπόνια θα ασφαλίζεται η περιστασιακή εργασία και κυρίως για το προσωπικό των οικιακών βοηθών από τις 20 Αυγούστου . 
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και τον υπουργό Γ Κουτρουμάνη θα υπάρχουν με 600 σημεία σε όλη τη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος.

 
Η παραλαβή του θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους.

Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο υπουργός το υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να καταθέσει στη Βουλή τέλος Αυγούστου και το νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο, η κοινοτική οδηγία για την παράνομη εργασία. Οι διατάξεις θα είναι πολύ σκληρές για όσους απασχολούν παρανόμως μετανάστες, καθώς προβλέπεται ακόμη και ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης παράβασης.

Όπως ειδικότερα ενημέρωσε ο κ. Κουτρουμάνης, όταν εντοπιστεί κάποιος εργοδότης που παρανόμως απασχολεί μετανάστη, προβλέπεται η καταβολή όλων των δεδουλευμένων και όλων των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, προβλέπεται έως και διακοπή λειτουργίας επιχείρησης, αφαιρείται η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, ενώ σε επαναλαμβανόμενη παράβαση τα χρηματικά πρόστιμα θα είναι υψηλά, περα από τις ποινές φυλάκισης. Και όλα αυτά, όπως επισήμανε ο υπουργός, πέραν των κυρώσεων που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις από το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ.

2 σχόλια:

  1. Σε λίγο οι τράπεζες θα πουλάνε και είδη σουπερ μαρκετ .Μήπως το τραβάμε λίγο .Ολα τέλος πάντων θα τα κάνουν οι Τράπεζες δέν υπάρχει άλλο κράτος να ευνοεί τόσο πόλυ μία ιδιοτική επιχείρηση και να δημιουργή αθαιμητο ανταγωνισμό μέσα στην ίδια την αγορά του .Πόσει δύναμη θα τους δόσει ,τραπεζικά προιόντα δεν είναι οι ασφάλειες ,δεν είναι το εργόσημο ,δεν είναι οι μελέτες φωτοβολταϊκων κλπ.... Εχουν καταστρέψει με αυτον τον τρόπο τον ελευθερο επαγγελματία γιατί εγώ δεν μπορώ να ασκώ πίεση στον κόσμο να έρθει σε εμένα αλλά αυτή το κάνουν με την βοήθεια τις κυβέρνησης .Γι'αυτό και εγώ παίρνω την οικογένεια μου και επιστρέφω στον Καναδά ,είπαμε να έρθουμε για καλύτερα αλλά βρήκαμε πολύ χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή