Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Συνεργασία MetLife Alico και Εθνικής Ασφαλιστικής στη Σερβία

Πηγή: insuranceworld.gr

Στη Σερβία ο όμιλος της Εθνικής δραστηριοποιείται μέσω της Vojvodjanska Banka, ελέγχοντας το 99,4% του μετοχικού της κεφαλαίου

Την επέκταση του μοντέλου συνεργασίας που έχουν αναπτύξει η MetLife Alico και η Εθνική Ασφαλιστική στη Βουλγαρία, προωθούν οι δύο όμιλοι  για την αγορά της Σερβίας. 

Το μοντέλο συνεργασίας αφορά στη δημιουργία κοινής εταιρείας joint venture για την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Περιφέρειας Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της MetLife Alico κ. Ανδρέα Βασιλείου σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία για την απονομή βραβείων στους διακριθέντες συνεργάτες του 2010.


Σημειώνεται ότι η συνεργασία των δύο ομίλων στη Βουλγαρία χρονολογείται από το Φεβρουάριο του 2006, με τη δημιουργία εταιρειών joint venture από την Εθνική Ασφαλιστική τη UBB και την Alico – πρώην AIG - για την από κοινού επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους στη γειτονική χώρα. Η συμφωνία αφορούσε στην ίδρυση μίας εταιρείας ασφαλειών ζωής και μίας γενικών ασφαλίσεων και στόχο είχε την αξιοποίηση της ισχυρής θέσης και του δικτύου της UBB, θυγατρικής τράπεζας του ομίλου της Εθνικής στην τοπική αγορά.

H Εθνική Ασφαλιστική και η UBB κατέχουν ποσοστό 60% στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο εταιρειών, ενώ το management καθώς και το υπόλοιπο 40% της εταιρίας ασφαλειών ζωής και της εταιρείας γενικών ασφαλίσεων, ανήκει στον αμερικανικό όμιλο. Οι δύο εταιρίες προσφέρουν ένα σύνολο ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του τραπεζικού δικτύου της UBB.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών συμφώνησαν την επέκταση της συνεργασίας στη Σερβία, στην οποία ο όμιλος της Εθνικής δραστηριοποιείται μέσω της Vojvodjanska Banka, ελέγχοντας το 99,4% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η τράπεζα κατατάσσεται στην πέμπτη θέση από πλευράς ενεργητικού και στη δεύτερη θέση από πλευράς δικτύου, που αριθμεί συνολικά 204 καταστήματα.

1 σχόλιο:

  1. ΞΕΞΚΑΘΑΡΙΣΤΕ κ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ .........ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή