Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σημαντικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση «Ασφάλειαι Μινέττα»

Πηγή: Ασφαλιστική Αγορά

Σημαντικές αλλαγές έχουν συντελεστεί τους τελευταίους μήνες σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση «Ασφάλειαι Μινέττα». Αφορούν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης και τις αλλαγές στο Δ.Σ.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15.500.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών από τους μετόχους, ενώ επήλθε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας: πριν την αύξηση, η οικογένεια Μινέτα κατείχε το 75% και η οικογένεια Θεοχαράκη το 25% μετά την αύξηση, η οικογένεια Θεοχαράκη κατέχει το 75% και η οικογένεια Μινέτα το 25%.


Το νέο Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας απαρτίζεται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος: Βασίλειος Θεοχαράκης
Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος: Γεώργιος Μινέτας
Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος & Γενικός Δ/ντής: Κων/νος Μπερτσιάς
Μέλη Δ.Σ.: Άννα-Μαρία Θεοχαράκη, Δέσποινα Θεοχαράκη, Θεοφάνης Αλεξανδρής, Παναγιώτης Θρουβάλας, Εμμανουήλ Γκατζόφλιας, Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Οικονομικά μεγέθη 2010

Τα κύρια οικονομικά μεγέθη της χρήσεως του 2010 έχουν ως εξής:
Καθαρά Ασφάλιστρα: 101.963.000
Σύνολο Ασφαλιστικών Προβλέψεων: 114.053.000
Πληρωθείσες Ζημιές: 60.954.000
Κέρδη προ φόρων: 8.314.000
Συνολικά ίδια κεφάλαια: 31.512.000

Προτεραιότητες 2011-2012

Η νέα διοίκηση της Εταιρείας έχει προσδιορίσει τις βασικές προτεραιότητες της διετίας 2011-2012 ως ακολούθως:
  • Προετοιμασία της Εταιρείας και άμεση υλοποίηση προγράμματος για τη δυνατότητα από 1/1/2013 η Εταιρεία να λειτουργεί πλήρως και αποτελεσματικά στο νέο περιβάλλον του Solvency II.
  • Πλήρης αναδιοργάνωση διαδικασιών και εταιρικών λειτουργιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών.
  • Προϊοντική επανατοποθέτηση, με στόχο την ανάπτυξη των λοιπών κλάδων πλην αυτοκινήτων. Για το σκοπό αυτόν θα ετοιμαστούν νέα προϊόντα με τη φιλοσοφία του πολυασφαλιστηρίου και της ολιστικής προσέγγισης.
  • Επανασχεδιασμός των ασφαλιστικών προγραμμάτων του κλάδου αυτοκινήτων, με στόχο την πιο πλήρη και ουσιαστική κάλυψη, με σωστή εκμετάλλευση διαφόρων συνεργιών και με “δίκαιη” τιμολόγηση, για την αποτροπή δημιουργίας κακών και ανεπιθύμητων χαρτοφυλακίων.
  • Εγκατάσταση από το 2012 νέας μηχανογραφικής πλατφόρμας, που θα ενισχύσει την αποκέντρωση πολλών διαδικασιών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών και, κυρίως, να φέρει πιο κοντά την Εταιρεία με την Αγορά.
  • Το όραμα της νέας διοίκησης είναι να χτισθεί μία νέα εταιρεία, με πραγματική εταιρική διακυβέρνηση αλλά διατηρώντας το ανθρώπινο πρόσωπο και την αξία της brand name MINETTA, που είναι και το ισχυρό της σημείο μέσα σε μια αγορά που αλλάζει άρδην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου