Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Πηγή: Ναυτεμπορική

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ομάδων διαδηλωτών σημειώνονται αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή.

Κουκουλοφόροι εφόρμησαν νωρίτερα από τη Γεωργίου Α εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.


Ενταση και περιορισμένη χρήση χημικών υπήρξε και το πρωί σε μπλόκο διαδηλωτών έξω από το σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός». 

Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, όλα άρχισαν όταν περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, αρνούμενοι να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος τους ήταν να εμποδιστεί η πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Σημειώνεται ότι από νωρίς η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή. 

Ένταση δημιουργήθηκε γύρω στις δέκα το πρωί και στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Στις φλόγες τυλίχθηκαν κάδοι απορριμμάτων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και τελικά οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς της Βασ. Όλγας. 

Με στόχο την περικύκλωση της Βουλής δεκάδες πολίτες από όλη τη χώρα συρρέουν από νωρίς το πρωί στα κύρια μπλόκα των «αγανακτισμένων», στο σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός», στο Καλλιμάρμαρο και την πλατεία Συντάγματος εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Δημοκρατική Συμμαχία: Εξοργιστική η ολιγωρία της κυβέρνησης

Για «εξοργιστική αδιαφορία» εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα επεισόδια, έκανε λόγο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ξεπέρασε κάθε όριο λογικής. Ελάχιστοι κουκουλοφόροι, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος σε βομβαρδισμένη περιοχή», επισήμανε και κάλεσε την κυβέρνηση να «αναλάβει πρωτοβουλίες, πριν είναι πολύ αργά».

«Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση η αγορά εξακολουθεί να παραλύει, η διεθνής εικόνα της χώρας μας αμαυρώνεται και οι πολίτες αγωνιούν. Ας καταλάβουν όλοι, πως σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, η Δημοκρατία, δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκείνους που επιδιώκουν το χάος και την αναταραχή», τόνισε ο κ. Ζαφειριάδης.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για απρόκλητη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης έξω από τον Ευαγγελισμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Β΄αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Γιώργου Χαρίση, κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχοντας υποστεί τραύματα στο κεφάλι από σφοδρά χτυπήματα με κλομπ που του κατάφεραν αστυνομικοί.

Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι «οι βίαιες και αδιάκριτες με άνωθεν εντολή επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων δεν πρόκειται να κάμψουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων» και επαναλαμβάνει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «γκρεμίζει κάθε δικαίωμα εργαζομένων, υποθηκεύει το μέλλον των Ελλήνων και ξεπουλά τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου