Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μειώθηκαν τα ραντεβού στα Ιατρεία του ΙΚΑ

Πηγή: asfalisinet.gr

Μειωμένα κατά 850.618 ήταν τα ιατρικά ραντεβού στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) τα πραγματοποιηθέντα ιατρικά ραντεβού στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανήλθαν στα 3.612.604 έναντι 4.463.222 του αντίστοιχου τριμήνου του 2010. 
 
Η μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος, προήλθε από τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος, να πραγματοποιούν επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων ιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με την Διοίκηση του Ιδρύματος, η δυνατότητα αυτή οδηγεί στην αποφόρτιση των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αποτέλεσμα την μείωση ανεπιθύμητων αναμονών στις Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος και βελτιώνει αισθητά την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Στόχος της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι η παραπέρα βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, με τη μείωση της αναμονής στις 10 το πολύ ημέρες εντός του 2011, ενώ για το έτος 2012, όταν συνολικά το έργο της παροχής υπηρεσιών υγείας θα το διαχειρίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο χρόνος αναμονής για τις ιατρικές επισκέψεις αναμένεται να μην υπερβαίνει τις 2-3 ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου