Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Υπ. Εργασίας: Ρυθμίστε τις οφειλές στα ταμεία

Πηγή:Ελευθεροτυπία
 
Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους

Την κινητοποίηση των κοινωνικών εταίρων, έτσι ώστε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις να ενταχθούν στη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, ζήτησε η Λούκα Κατσέλη, στη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ). 

Εκτός από τη ρύθμιση, τα προγράμματα στα οποία θα κληθούν να βοηθήσουν οι κοινωνικοί εταίροι, είναι τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) και τα προγράμματα της κοινωνικής εργασίας. 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, επανέλαβε πως οι επιχειρήσεις που χρωστούν εισφορές και δεν υπαχθούν στη νέα ρύθμιση θα έρθουν αντιμέτωπες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. 

Από τη μεριά των κοινωνικών εταίρων, ο Βασίλης Κορκίδης της ΕΣΕΕ, χαρακτήρισε τη ρύθμιση κρίσιμη για την βιωσιμότητα των ταμείων και εκτίμησε τα προς είσπραξη ποσά στα 10 δισ. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δ. Ασημακόπουλος, της ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος πρόσθεσε πως εάν δεν ρυθμίσει τουλάχιστον ένας στους δύο επιχειρηματίες, τα ταμεία θα κινδυνεύσουν με κατάρρευση. 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Παναγόπουλος, τόνισε πως οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται "με το πιστόλι στον κρόταφο" να αποδεχθούν τη ρύθμιση οφειλών ενώ ζήτησε να προβλεφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης "για όσους ξανακάνουν το γνωστό τέχνασμα να ενταχθούν στη ρύθμιση ,να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και μετά να στρίψουν και να μην πληρώνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου