Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αυξημένος ο κύκλος εργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2010

Πηγή: emea.gr
Στα 4,7 εκατ. ευρώ υποχώρησαν το 2010 τα κέρδη προ φόρων και απομείωσης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων του oμίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι 12,5 εκατ. ευρώ το 2009.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής διαμορφώθηκε στα 1,13 δισ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ το 2009, διατηρώντας μερίδιο αγοράς περίπου 23% στον Κλάδο Ζωής και 18,5% στον Κλάδο Γενικών.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά από την υψηλότερη δημιουργία επάρκειας αποθεμάτων και προβλέψεων σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2009 κατά ποσό 60,4 εκατ. ευρώ (42,6 εκατ. ευρώ και 17,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα). Επίσης τονίζεται ότι η μείωση της αξίας των επενδυτικών στοιχείων του χαρτοφυλακίου του ομίλου που απεικονίζει τις συνθήκες της χρηματοοικονομικής αγοράς επιβάρυνε το τελικό αποτέλεσμα με τη δημιουργία ζημιάς προ φόρων ύψους 36 εκατ. ευρώ. To 2009 η τελική ζημιά προ φόρων διαμορφώθηκε στα 53 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγή των Κλάδων Ζωής του ομίλου διαμορφώθηκε σε 531 εκατ. ευρώ και όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση η εταιρεία προτίθεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση εντός του 2011 στην προώθηση προϊόντων Ζωής, προσπαθώντας να προσφέρει βιώσιμες λύσεις στα συνταξιοδοτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. 

Στους Γενικούς Κλάδους η συνολική παραγωγή διαμορφώθηκε στα 594 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανήλθαν στο τέλος του 2010 σε 152,1 εκατ. ευρώ έναντι 195,4 εκ. ευρώ το 2009 κυρίως λόγω των αρνητικών αποτιμήσεων του χαρτοφυλακίου επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Λεωνίδας Θεόκλητος αναφέρει ότι "η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις το 2011 καθώς η ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί υπό το βάρος των απαιτήσεων της δημοσιονομικής προσαρμογής".

"Μέσα σε αυτό το οικονομικό κλίμα, πρόκληση για την εταιρεία θα είναι ο εξορθολογισμός του χαρτοφυλακίου της, η συγκράτηση του κόστους λειτουργίας, η επικέντρωση στα κερδοφόρα προϊόντα και η εκμετάλλευση της αναμενόμενης στροφής των νοικοκυριών προς την ιδιωτική ασφάλιση λόγω της κρίσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης μέσω της διάθεσης συνταξιοδοτικών προϊόντων από όλα τα δίκτυα διανομής", προσθέτει ο κ. Θεόκλητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου