Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Από την αμφισβήτηση στην εμπιστοσύνη και από την κρίση στην ανάπτυξη»

Πηγή: ιnsuranceworld.gr

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Κατά την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Γιώργος Κώτσαλος έκανε σύντομο απολογισμό των σημαντικότερων εξελίξεων στον ασφαλιστικό κλάδο και των ενεργειών της ΕΑΕΕ κατά το έτος που πέρασε.

Ακολούθησαν οι Πρόεδροι των Επιτροπών της ΕΑΕΕ, οι οποίοι ανέπτυξαν τους στόχους, τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των επιτροπών τους κατά το έτος 2010.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν, επίσης,  οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΑΕΕ.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έληξαν με την διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το νέο Προεδρείο της ΕΑΕΕ πρόκειται να εκλεγεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδική «ανοιχτή» εκδήλωση
Μετά το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή εκδήλωση της ΕΑΕΕ με θέμα «Οικονομική κρίση καταλύτης αλλαγών για την Ελλάδα- Ευκαιρίες και προοπτικές για την Ιδιωτική Ασφάλιση», παρουσία διακεκ
ριμένων εκπροσώπων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και φορέων της Ασφαλιστικής Αγοράς.
 
Η  φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επίδραση της οικονομικής κρίσης στην επιβολή και επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στους σημαντικότερους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας. Στο πλαίσιο ο κ. Γ. Κώτσαλος, Πρόεδρος της ΕΑΕΕτων μεταβολών αυτών, εξετάστηκε ο νέος ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης αλλά και οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την ανάπτυξή του.

Ο Θεοφιλέστατος Αρχιεπίσκοπος Ναζιανζού, κ. Θεοδόρρητος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στο αγαθό της ασφάλισης και την καθοριστική της σημασία  για το άτομο, την οικογένεια και την κοινωνία.

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως εποπτεύων της ασφαλιστικής αγοράς από τη θέση του Υφυπουργού Εμπορίου. Χαρακτήρισε το μέλλον για την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα «λαμπρό» και κάλεσε τις εταιρίες να συμβάλουν συμπληρωματικά στο ο Θεοφιλέστατος Αρχιεπίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδόρρητοςσυνταξιοδοτικό μέσω της ενθάρρυνσης της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης από ιδιωτική πρωτοβουλία. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναλάβει η Ιδιωτική Ασφάλιση το συμπληρωματικό αυτό ρόλο είναι η αυστηρή πειθαρχία, η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας αλλά και η προσφορά σύγχρονων προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

Ακολούθησε ο κ. Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηνών ο οποίος εστίασε στην επίδραση της οικονομικής κρίσης στη ζωή των πολιτών και τόνισε ότι η διέξοδος από την κρίση δε θα προέλθει από θαυματοποιούς αλλά μέσω της αλήθειας, της προσπάθειας και της σκληρής εργασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαράλαμπος Βογιατζής, Αναπλ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, της Τράπεζας της ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. ΚαμίνηςΕλλάδος,   ανέφερε ότι το έργο της νέας Εποπτικής Αρχής είναι προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης των καταναλωτών και ότι υπάρχουν ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Γιώργου Κώτσαλου, ο οποίος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στη σημερινή πραγματικότητα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον ασφαλιστικό κλάδο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθώς και τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την ανάπτυξή του.

Ο κ. Κώτσαλος εστίασε, τέλος, στα αιτήματα της ασφαλιστικής αγοράς προς την Πολιτεία και στην ανάγκη έναρξης διαλόγου προκειμένου να αναθεωρηθεί ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, καθώς και στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η ασφαλιστική αγορά απέναντι στους καταναλωτές και την Πολιτεία.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το οποίο εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες της 22ας Φεβρουαρίου 2011, έχει ως εξής (κατά σειρά εκλογής):

1. ΚΩΤΣΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
5. ΖΟΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7. ΛΑΠΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΧΑΤΖΗΙΩΣΗΦ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
9. WOIRHAYE BERTRAND
10. ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11. ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
12. ΜΠΡΑΒΟΣ ΦΩΚΙΩΝ
13. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝAΓΙΩΤΗΣ
14. BOON BRAM
15. ZORGNO GIUSEPPE
16. KLEIJNEN ERIC
17. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
18. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
                       
Δείτε εδώ την παρουσίαση του κ. Γ. Κώτσαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου