Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Στο δρόμο της Μινέττα και η Ευρωστάρ

Πηγή: insuranceworld.gr

Θετικά είναι τα μηνύματα τα οποία λαμβάνει η Τράπεζα της Ελλάδος από τις δύο πρώτες ασφαλιστικές εταιρείες από τις οποίες ζήτησε να ενισχυθούν κεφαλαιακά.

Η πρώτη, για την οποία έχει ήδη γίνει λόγος, η Ασφάλειες Μινέττα, κίνησε τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να συγκεντρώσει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ το οποίο απαίτησε η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καλύψει ανοίγματα στα αποθέματα της χρήσης 2009.

Πηγές του Insurance World αναφέρουν ότι στελέχη της ασφαλιστικής διεμήνυσαν στην αρμόδια διεύθυνση της ΤτΕ ότι σύντομα θα ανακοινώσει και επίσημα την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου κατά το απαιτούμενο ποσό, ώστε να είναι εντάξει έναντι των υποχρεώσεών της.
 
Όσο για τη δεύτερη εταιρεία, την Ευρωστάρ, για την οποία τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος γινόταν στην ασφαλιστική αγορά, χωρίς ωστόσο ο τίτλος της να έχει δει το φως της δημοσιότητας, έχει ήδη κινήσει ανάλογη διαδικασία με αυτή της Ασφάλειες Μινέττα.
 
Η εταιρεία συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της για τις 18 Μαρτίου, προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, ενώ φέρεται να έχει ενημερωθεί σχετικά και η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έθεσε στην Ευρωστάρ προθεσμία και για την κατάθεση προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης.
 
Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τραπέζης συνεχίζουν τους ελέγχους στην ασφαλιστική αγορά διευρύνοντας τον κύκλο τους και σε άλλες εταιρείες, έχοντας ήδη στο στόχαστρό τους μια ακόμη, τρίτη κατά σειρά ασφαλιστική, από την οποία σύντομα θα ζητήσουν, αν δεν το έκαναν ήδη, να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση.
 
Πηγές του Insurance World, τόνισαν επίσης ότι πρόθεση της Τραπέζης της Ελλάδος δεν είναι να προκαλέσει εντάσεις στην ασφαλιστική αγορά, αλλά σταδιακά και με προσεκτικά βήματα να υποχρεώσει όσες εταιρείες δεν έχουν τα απαιτούμενα αποθέματα να τα καλύψουν σε εύλογο χρόνο.

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ?
    ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ???
    ΜΑ ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΖΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα. Γιατί λάηθεια δεν τους χαϊδεύετε κιόλας αφού κατάφεραν να έχουν "άνοιγμα" μόνο 15 εκατομυρίων στη χρήση του 2009?

    Το γεγονός ότι η Χρήση του 2010 θα "μπαλώσει" τη τρύπα του 2009 δεν φαντάζομαι να σας ενοχλεί?

    Ηθελα να ήξερα Κύριοι της Εποπτικής Αρχής, το επίπεδο γνώσεών σας επι του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή