Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Χρυσή ευκαιρία το 2011 για την ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της Εθνικής

Πηγή: insuranceworld.gr

Δύσκολη χρονιά αλλά και χρονιά στην οποία η Εθνική Ασφαλιστική θα θέσει τα θεμέλια προκειμένου να αντιμετωπίσει, με ιδιαίτερες αξιώσεις, τις προκλήσεις της οδηγίας Solvency II, που θα αλλάξει το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά, χαρακτήρισε το 2011 ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδας Θεόκλητος.

Σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε για το εταιρικό δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής και που πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Πρόεδρος της εταιρείας σημείωσε ότι η κρίση αξιοπιστίας που πλήττει την ασφαλιστική αγορά και η οποία αναμένεται να αντιμετωπιστεί  αποτελεσματικότερα  με τη μετάβαση της εποπτείας στην ΤτΕ, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της οδηγίας Solvency ΙΙ, θα οδηγήσει μέσα στην τρέχουσα κακή οικονομική συγκυρία, σε περιορισμό του αριθμού των ασφαλιστικών εταιριών στη χώρα μας. 

«Κάποιες μοιραία θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση, άλλες θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους», είπε. Μέσα σε αυτό το τοπίο η Εθνική Ασφαλιστική, μέλος του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου της χώρας, με την απόλυτη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, έχει την χρυσή ευκαιρία να ενδυναμώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ασφαλιστική αγορά.

Η εταιρεία θα έχει την ευκαιρία με την τεχνογνωσία και οικονομική ευρωστία που διαθέτει να συμμετάσχει στην αγορά που θα αναπτυχθεί μετά την υιοθέτηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για το δεύτερο και τρίτο πυλώνα ασφάλισης, όπου πλέον αρχίζουν να διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξή τους στην ελληνική αγορά, τόνισε ο Πρόεδρος κατά την ομιλία του. 

Στις μεταβολές που θα επέλθουν στο 2011 λόγω του θεσμικού πλαισίου, αναφέρθηκε εκτενώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Κατσουρίδης.

Η άσκηση της εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς από την Τράπεζα της Ελλάδος επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά μας, δήλωσε ο ίδιος. Το κύρος της ΤτΕ συνάδει προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ θεσπίζονται νέοι κανόνες για τη διαμεσολάβηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φάσμα αυτής της αλλαγής που επιχειρεί η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί  σημείο αναφοράς της.

Η ενισχυμένη εποπτεία, στα πλαίσια και των απαιτήσεων που ανακύπτουν από την οδηγία Solvency ΙΙ, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ανάγκες για κεφαλαιακή ενίσχυση σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες, σημείωσε. Συγχρόνως, ωστόσο, η Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να επιτύχει μέσα στο 2011 και λειτουργική κερδοφορία και αυτός είναι ο στόχος, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας κ. Σταύρος Κωνσταντάς αναφέρθηκε  εκτενώς στις ενέργειες που πραγματοποιεί η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια υποδοχής του νέου θεσμικού πλαισίου και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη  κοινοτική οδηγία.

«Στην παρούσα φάση υλοποιούμε τις δράσεις μας για τις άμεσες και έμμεσες βελτιώσεις που πρέπει να επιτύχουμε έως το 2012 ώστε να είμαστε έτοιμοι προκειμένου να υιοθετήσουμε τα όσα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο. Προχωρούμε σε άμεσες βελτιώσεις που αφορούν την εισπραξιμότητα των ασφαλίστρων. Πολύ σύντομα οι ασφαλισμένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θα έχουν περισσότερες επιλογές στην καταβολή των ασφαλίστρων.

Μεγάλες αλλαγές συντελούνται σε θέματα διαχείρισης κινδύνου αλλά και στον τρόπο που ελέγχονται οι ζημιές όλων των κλάδων.  Συγχρόνως σχεδιάζουμε νέα ευέλικτα προϊόντα, επανεξετάζουμε τα ήδη υφιστάμενα, ενώ προχωρούμε σε σημαντικά βήματα ελέγχου των δαπανών της εταιρείας. 


Επιπλέον, ενοποιούμε τις διαδικασίες με την Εθνική Τράπεζα, σε πολλές λειτουργίες, στα πλαίσια της εξοικονόμησης κόστους και μείωσης του λειτουργικού κινδύνου.  Ο ίδιος τέλος προέτρεψε το Αgency, ως κυρίαρχο κανάλι διανομής, να  συνεχίσει να διατηρεί ισχυρό το πελατολόγιο της Εταιρίας, με ισχυρές επαγγελματικές συμβουλές σε μια εποχή που είναι ιδιαίτερα αναγκαίες και να δώσει έμφαση στη διατηρησιμότητα των συμβολαίων.Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηνε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ.
Θανάσης Καλογεράς.

Να φέρουν και νέους επαγγελματίες στο χώρο προέτρεψε τους ανθρώπους του εταιρικού δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της  εταιρίας, κ. Γιάννης Βασιλάτος.

Ο ίδιος σημείωσε την αναβάθμιση των διαδικασιών λειτουργίας  του agency όσον αφορά τις διαδικασίες έκδοσης αποζημιώσεων και τις αναλήψεις κινδύνων σε όλους τους κλάδους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βασιλάτος στην βελτίωση των υπηρεσιών στον κλάδο αυτοκινήτου με την  επέκταση των συνεργασιών  της εταιρείας με δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων.

Παράλληλα μίλησε για το νέο σχεδιασμό όσον αφορά τα ειδοποιητήρια  των πελατών της εταιρείας.  «Δουλεύουμε προς όφελος των ασφαλισμένων μας» τόνισε με νόημα ο κ. Βασιλάτος αναφερόμενος στην πρόσφατη έκδοση της εφετειακής αποφάσεως για τα συμβόλαια  με ρήτρα Ecu, η οποία όπως τόνισε  παρά τις όποιες ερμηνείες δόθηκαν επιβεβαίωσε τις αποφάσεις  της Εταιρίας.

Η εν λόγω απόφαση έκρινε τις αυξήσεις που αποφάσισε η Εθνική Ασφαλιστική  αναγκαίες και επιβεβλημένες ωστόσο ζήτησε τη συναίνεση των πελατών της για τον σκοπό αυτόν.  Η πλειοψηφία των πελατών της εταιρείας με  τέτοιου είδους  συμβόλαια, έδωσαν τη συναίνεσή τους, ενώ απέμειναν περίπου 400 άτομα στα οποία θα απευθυνθούμε ξανά, δήλωσε ο κ. Βασιλάτος.

Χαιρετισμό  στην εκδήλωση απηύθηνε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια κα Εύη Κοντοπάνου ενώ για το δυναμισμό των ανθρώπων της Εταιρίας μίλησε τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Πέτρος Τόγιας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου