Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σκληρή η μάχη για τις 19 θέσεις στο ΔΣ της ΕΑΕΕ

Πηγή: insuranceworld.gr

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ασφαλιστές προκειμένου εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ενώ νωρίτερα θα ψηφίσουν για τις αλλαγές στο καταστατικό του φορέα, αλλαγές οι οποίες θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία του οργάνου.

Το νέο καταστατικό θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, αναβαθμισμένο ρόλο για την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως και διεύρυνση των μελών της από πέντε που είναι σήμερα σε επτά, καθώς και περιορισμένο αριθμό συνεδριάσεων -σε ετήσια βάση- για το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα.

Σε ότι αφορά τη σημερινή ημέρα και ειδικότερα τη γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ, την προσοχή όλων πρόκειται να κερδίσουν, εκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και το δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, που έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ένωσης.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται σήμερα, στα εξής κρίσιμα ζητήματα:
 

-         Στη σειρά με την οποία θα εκλεγούν τα 19 νέα μέλη του Δ.Σ.. Ο αριθμός ψήφων που θα λάβουν πρόκειται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες για την επιλογή του νέου προέδρου, όπως και το ποιοι θα διεκδικήσουν τις θέσεις του αντιπροέδρου, του γενικού γραμματέα και του ταμεία, καθότι τα πρόσωπα αυτά θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και στην Εκτελεστική Επιτροπή. Από τον αριθμό των ψήφων θα εξαρτηθεί και έως έναν βαθμό το ποιοι θα καλύψουν τις υπόλοιπες τρεις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή.

-         Στο κατά πόσο θα τηρηθούν οι ισορροπίες τις οποίες επιχείρησαν προεκλογικά να εξασφαλίσουν οι ισχυροί της αγοράς, δεδομένου ότι ανεξάρτητα από τις όποιες προεκλογές συμμαχίες, τα πάντα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.


-         Στην τύχη που θα έχει ο κ.
Μιλτιάδης Νεκτάριος ως εκπρόσωπος της International Life, δεδομένου ότι ο όμιλος κατεβαίνει στις εκλογές εκπροσωπούμενος και από τον κ. Φωκίων Μπράβο.

-         Στη στάση που θα τηρήσουν οι «μικροί παίκτες» της αγοράς και κυρίως στον αριθμό των υποψηφίων που τελικά θα εκλέξουν για το Δ.Σ..


-         Στις αντιδράσεις τις οποίες θα εκδηλώσουν όσοι ενδεχομένως δεν θα έχουν την αναμενόμενη από τους ίδιους υποστήριξη από τους συμμετέχοντας στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου