Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στις 12 οι ασφαλιστικές που καλούνται για αυξήσεις μ/κ

Πηγή: asfalisinet.gr

Δώδεκα είναι τελικά οι ασφαλιστές με «μαύρες τρύπες» στα αποθεματικά τους, που καλούνται να καταθέσουν προγράμματα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, σύμφωνα με στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, που επικαλείται δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
 
Οι εταιρίες που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία έχουν διάστημα δύο μηνών να υποβάλουν σχέδια κάλυψης των ελλειμμάτων που παρουσιάζουν και προφανώς προέκυψαν από τους ελέγχους της νέας εποπτικής αρχής που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Και μετά την σχετική έγκριση που θα λάβουν έχουν μερικούς μήνες στη διάθεσή τους για να το υλοποιήσουν.

Στην πράξη, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, μέσω αυτής της διαδικασίας οι ανωτέρω εταιρείες καλούνται να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τέλος , όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, υπάρχουν αντιδράσεις γι’ αυτή την κίνηση της ΤτΕ, αφού κάποιες ασφαλιστικές ισχυρίζονται ότι ο υπολογισμός των «ανοιγμάτων» βασίστηκε σε παλαιότερα, μη επικαιροποιημένα στοιχεία.

2 σχόλια:

  1. Πότε είναι τρείς ,πότε πέντε, τώρα δώδεκα και αύριο δνε ξέρω και εγώ πόσες!
    Επιτέλους ας βγεί ένας σοβαρός άνθρωπος απο μια αρμόδια αρχή και ας μας πεί ποιές εταιρεέις πρέπει να κάνουν αύξηση να τελειώνει αυτή η παροδία..και όχι μόνο για οτ 2009 αλλά μέχρι και σήμερα. ΕΠιτέλους!!!!
    Ντροπη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ? ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή