Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

H AIG επιστρέφει στους ιδιώτες επενδυτές

Πηγή: Το Βήμα

Δικαιώματα απόκτησης μετοχών συνολικού ύψους 75 εκατ. δολαρίων θα διαθέσει στις 13 Ιανουαρίου η διασωθείσα από το αμερικανικό δημόσιο AIG, σύμφωνα με ανακοίνωση προς τους μετόχους της. 

Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει παραστατικά απόκτησης μετοχών (warrants) 10ετούς διάρκειας στους μετόχους της δίνοντας το δικαίωμα απόκτησης νέων μετοχών στην τιμή των 45 δολαρίων. Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της AIG κυμαίνεται στα 60 δολάρια. 

Με τη διαδικασία αυτή (στην οποία δεν θα συμμετάσχει το υπουργείο Οικονομικών) ο αμερικανικός πρώην κολοσσός του ασφαλιστικού κλάδου προσπαθεί να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποπληρωμή της δανειακής ενίσχυσης των 182,3 δισ. δολαρίων από το ομοσπονδιακό ταμείο των ΗΠΑ

Η εταιρεία εξασφάλισε τον περασμένο μήνα πιστώσεις ύψους 4,3 δισ. από τράπεζες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν μαζί με 75 εκατ. δολάρια των ιδιωτών επενδυτών προκειμένου να εξοφληθεί το χρέος προς τις ομοσπονδιακές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου