Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ασφαλιστικά - ΔΕΚΟ - Εργασιακά στην ατζέντα της τρόικας

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Στο μικροσκόπιο της τρόικας, η οποία φτάνει σήμερα στη χώρα μας, θα τεθούν τα ζητήματα των εργασιακών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το ασφαλιστικό και οι ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, κατά την επίσκεψη της τρόικας θα εξειδικευτούν τα μέτρα που θα κληθεί να πάρει η Ελλάδα για την περίοδο 2012-2014. 

Τα στελέχη της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναμένεται να έχουν σήμερα συναντήσεις με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα, τρίτη κατά σειρά, αναθεώρηση του μνημονίου και στη διάρκειά τους αναμένεται να συζητηθούν και οι λεπτομέρειες για την επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την τρόικα. 

Εκτιμάται ότι οι ελεγκτές της τρόικας θα θέσουν ζήτημα περικοπών σε συντάξεις και εφάπαξ ταμείων που θεωρούνται ελλειμματικά, ενώ θα συζητηθούν και το θέμα με τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, καθώς και οι δαπάνες υγείας των Ταμείων

Σημειώνεται ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, έχει συμφωνηθεί ότι η νέα λίστα των επαγγελμάτων που κατατάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά δεν πρέπει να υπερβαίνει 10% του εργατικού δυναμικού.

Τέλος δεν αποκλείεται τα μέλη της τρόικας να θέσουν και θέμα περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου