Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αντιρρήσεις ασφαλιστών για το ν/σ περί διαφάνειας

Πηγή: insuranceworld.gr

Το νομοσχέδιο που προωθεί ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή περί διαφάνειας στις ασφαλιστικές συναλλαγές είναι μη συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, ενώ δεν λαμβάνει υπόψη του τις τεχνικές ιδιαιτερότητες της ιδιωτικής ασφάλισης.

Την ανωτέρω θέση διατύπωσε, χθες, ο Πρόεδρος της
Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Γιώργος Κώτσαλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης του φορέα για την κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι η Ένωση θα επιμείνει στις αντιδράσεις που εξαρχής είχε διατυπώσει σχετικά με τις προθέσεις του γενικού γραμματέα να καθιερώσει κριτήρια βάσει των οποίων θα διενεργούνται οι αυξήσεις στο ν κλάδο Υγείας.
 
Ο κ. Κώτσαλος χαρακτήρισε απειλή για την ασφαλιστική αγορά το νομοσχέδιο που προωθεί ο γενικός γραμματέας, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις τάσεις του 2011 επισημαίνοντας:

-          Την καθιέρωση περισσότερο τεχνοκρατικών ηγεσιών στις ασφαλιστικές εταιρείες

-          Τη στροφή του κλάδου προς την εταιρική διακυβέρνηση
-          Τη βελτίωση των συνθηκών διαφάνειας στις συναλλαγές
-          Την πιστή εφαρμογή του Solvency II
-          Την άσκηση αυστηρότερων και περισσότερο δίκαιων ελέγχων από την νέα εποπτική αρχή
-          Το άνοιγμα νέων αγορών για τον κλάδο στο δεύτερο και τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης

Σχολιάζοντας το 2010 και τα όσα σημάδεψαν την ασφαλιστική βιομηχανία, αναφέρθηκε στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, στον περιορισμένο αριθμό εξαγορών, στις δυσκολίες που υπήρξαν στην επικοινωνία του κλάδου με την πολιτεία, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις επιπτώσεις στους ασφαλισμένους από την κατάρρευση του ομίλου
Ασπίς, τη θεσμοθέτηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου κλάδου Ζωής, αλλά και τη διαφωνία που υπήρξε με την κυβέρνηση σε ότι αφορά την αναδρομική του δράση, καθώς και τα σοβαρότητα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το επικουρικός φορέας στον κλάδο αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου