Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Aξίζει να συζητηθεί» η επαναγορά ομολόγων

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ως «μια ιδέα που αξίζει να συζητηθεί μαζί με άλλες» χαρακτήρισε το σχέδιο επαναγοράς κρατικών ομολόγων ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που σε δηλώσεις του από το Νταβός τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του υπάρχοντος μηχανισμού στήριξης, EFSF.  

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του διεθνούς πρακτορείου Reuters, επανέλαβε την πρόβλεψη για ύφεση 3% στην Ελλάδα φέτος και για επιστροφή σε θετικό πρόσημο από το 2012. 

"Να δούμε, αν μπορούμε να εκπλήξουμε την αγορά", σημείωσε. 

Ακολουθώντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ εκτίμησε πως ενδεχομένως προς το τέλος του 2011 η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές με την έκδοση ομολόγων μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας. 

Την ύπαρξη συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη επαναγορά κρατικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις της στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου