Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η κρίση φέρνει εκπτώσεις στα ασφάλιστρα μεγάλων εμπορικών κινδύνων

Πηγή: insuranceworld.gr
Με μεγάλες εκπτώσεις, 5 - 10%, έκλεισαν φέτος οι ανανεώσεις των περισσοτέρων συμβολαίων ασφάλισης μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων
Με μεγάλες εκπτώσεις, που κυμάνθηκαν από 5 έως και 10%, έκλεισαν τελικά φέτος οι ανανεώσεις των περισσοτέρων συμβολαίων ασφάλισης μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων.

Οι σοβαρότατες συνέπειες της κρίσης στα
έσοδα των επιχειρήσεων είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν αφόρητες πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να μειώσουν τα ασφάλιστρά τους, σε πολλές δε περιπτώσεις υπό την απειλή της μη ανανέωσης του συμβολαίου.
 
Πρόκειται για πρακτική την οποία ακολούθησαν οι επιχειρηματίες προκειμένου να υπογράψουν τα συμβόλαια ασφάλισης του 2011, είτε συνομίλησαν απ΄ ευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες, είτε μέσω γραφείου διαμεσολάβησης.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι περιπτώσεις εταιρειών, εμπορικών ή και βιομηχανικών, οι οποίες αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για το 2011, προκειμένου να περιορίσουν τα κόστη τους, ενώ όπως δήλωσαν στο
iw κορυφαίοι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, τον περασμένο Δεκέμβριο, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι επιχειρηματίες επέμειναν ιδιαίτερα ζητώντας στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιρειών.

«Η ζημιά που έχει υποστεί το προφίλ της ασφαλιστικής βιομηχανίας από τις ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου
Ασπίς είναι τεράστια» τονίζουν στο IW κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη χρονιά η ασφάλιση των μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων συγκεντρώθηκε είτε σε πολυεθνικά σχήματα, είτε σε ελληνικές εταιρείες -μικρές ή μεγάλες- των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε η φερεγγυότητα.

Πλέον, ο κλάδος «βλέπει» το 2011 με ιδιαίτερη αγωνία, ανησυχώντας όχι μόνο για τις επιπτώσεις των δυσμενών οικονομικών συγκυριών στην οικονομία, αλλά και για τις αρνητικές επιδράσεις που θα υπάρξουν στην αγορά από ενδεχόμενες - νέες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες θα προκαλέσουν ισχυρότατους κραδασμούς στο ασφαλιστικό οικοδόμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου