Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Προχωρημένες οι συζητήσεις για την Εξαγορά της ΑΤΕ Bank από την Κινέζικη Reignwood

Πηγή: insurancedaily.gr 
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις του Ομίλου Reignwood, με το Υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για ένα ισχυρό Κινέζικο Όμιλο με πλούσιες δραστηριότητες στις Χρηματοοικονομικές και στις Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες.

Η ΑΤΕ Bank, υπήρξε και για τις δύο Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μια σφηκοφωλιά μέσα από την οποία διοχετεύτηκαν στα Κομματικά Στελέχη και στους Υπουργούς τους, δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, χωρίς να ανοίγει μύτη. 

Υπενθυμίζουμε, το 1981, μόλις ανέλαβε την Εξουσία το ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκαν σε ένα βράδυ χιλιάδες Γεωργικοί Συνεταιρισμοί και με διαδικασίες αστραπή, η ΑΤΕ Bank εξέδιδε Επιταγές των 500.000.000 δρχ., στο όνομα του αυτοδιοριζόμενου προέδρου του Συνεταιρισμού, ο οποίος τα μοίραζε με την παρέα του την ίδια ημέρα! 

Όταν μετά από δέκα περίπου χρόνια, ήλθε ένας έλεγχος από την ΕΕ, δεδομένου ότι αυτά τα κονδύλια ήταν συγχρηματοδοτούμενα κατά 50% -75% από τις Βρυξέλλες, οι Ελεγκτές, δεν έβρισκαν ούτε τους Συνεταιρισμούς ούτε τον πρόεδρο. Όταν ρώτησαν σε ένα καφενείο πού είναι τα γραφεία του τάδε Συνεταιρισμού, τους είπαν: «Αυτός έκλεισε, ήταν σε εκείνο το κλειστό μαγαζί στη γωνία δεξιά». Όταν ρώτησαν και πού είναι ο πρόεδρος να του μιλήσουμε, είπαν: «Είναι ο κύριος Μπάμπης, εκεί που παίζει τάβλι». 

Όταν πήγαν στον κύρ Μπάμπη, και τον ρώτησαν που είναι τα βιβλία του Συνεταιρισμού να κάνουν έναν Έλεγχο, αυτός ξαφνιάστηκε και είπε: «Ποια βιβλία; Δεν έχουμε βιβλία, εμείς μοιράσαμε τα χρήματα στους γεωργούς, άλλος πήρε σπόρους, άλλος λίπασμα… είχαμε ένα τεφτέρι που γράφαμε τα ονόματά τους και πόσα πήρε ο κάθε ένας, αλλά το τεφτέρι… το χάσαμε. Η Τράπεζα μας έκανε έλεγχο και δώσαμε εκεί μερικά στοιχεία. Εκεί να πάτε να βρείτε άκρη».

Ναι, ναι, ναι, να κτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο που δεν είχατε την έμπνευση να γραφτείτε στην… κλαδική, τότε του ΠΑΣΟΚ! Είστε δε ασυγχώρητοι που δεν το κάνατε ούτε με την… κλαδική της ΝΔ… Τώρα είναι μάλλον αργά… Η Τρόικα πιέζει να ξεφορτωθεί η Κυβέρνηση όλες τις Εταιρείες που ελέχγει, μήπως σταματήσει η ακατάσχετη αιμοραγία, η οποία, δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας ανενόχλητοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου