Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ανοδικά το bancassurance της Πειραιώς για το 2010

Πηγή: insuranceworld.gr
Στα 120 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία της παραγωγής της Τράπεζας Πειραιώς το 2010

Σημαντική αύξηση των τραπεασφαλιστικών εργασιών πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς το 2010, διογκώνοντας τη συνολική αξία της παραγωγής σε επίπεδα τα οποία διαμορφώθηκαν κοντά στα 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, πέρυσι, οι επιδόσεις της Τραπέζης Πειραιώς σε ότι αφορά τον κλάδο Ζωής, όπου δραστηριοποιείται από κοινού με την ING, καταγράφηκαν ως εξής:

-          Σε σύνολο το χαρτοφυλάκιο αυξήθηκε κατά 7,2%,με την παραγωγή να ανέρχεται στο ποσό των 73 εκατ. ευρώ (ομαδικά και ατομικά συμβόλαια - χωρίς single premium προϊόντα).
-          Η πρωτοετής παραγωγή ήταν μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2009, όμως αποδείχθηκε αρκετή ώστε, όχι απλά να συμψηφίσει τις απώλειες του χαρτοφυλακίου από τις ακυρώσεις, αλλά και να εξασφαλίσει άνοδο σε συνολικό επίπεδο.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις της Τραπέζης Πειραιώς στις Γενικές Ασφαλίσεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες το 2010 ίσχυσαν τα εξής:


-          Καταγράφηκε άνοδος της παραγωγής κατά 14% σε σχέση με το 2009.
-          Η αξία των ασφαλίστρων διαμορφώθηκε κοντά στα 47 εκατ. ευρώ.
-          Κατά περίπου 60 με 70% προήλθε από τη Victoria Ασφαλιστική, με την οποία η τράπεζα έχει συνάψει 10ετές συμβόλαιο συνεργασίας στις Γενικές Ασφάλειες.

Σημειώνεται ότι για το 2011 η τράπεζα έχει θέσει ως στόχο της να επιτύχει στο bancassurance ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20% σε σχέση με το 2010, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση στην ασφαλιστική αγορά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου