Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Ασπίς»: Συνελήφθη το βράδυ ο Π. Ψωμιάδης

Πηγή: Ημερησία

Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες κατ’ επάγγελμα

Συνελήφθη αργά χθες το βράδυ ο Παύλος Ψωμιάδης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Ασπίς», έπειτα από ένταλμα που είχε εκδώσει εναντίον του ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθηνών.

Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες κατ’ επάγγελμα. Η σύλληψη του κ. Ψωμιάδη έγινε κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, καθώς κινητοποιήθηκε το τμήμα αναζητήσεων της Αστυνομίας.

Για την Capital
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε για την υπόθεση της εταιρείας Capital, η οποία με κεφάλαιο ύψους 60.000 ευρώ, είχε καταφέρει να εκδώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ. Φήμες έκαναν λόγο για προετοιμασία του επιχειρηματία να μεταβεί στο εξωτερικό, γι’ αυτό κινήθηκε αστραπιαία ο εισαγγελέας. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και η υπόθεση αυτή αφορά πλαστή εγγυητική επιστολή 550 εκατ. ευρώ που είχαν προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, που θα εμφάνιζε την «Ασπίς» να διαθέτει το απαραίτητο κεφάλαιο για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προκειμένου να μην κλείσει η εταιρεία.

1 σχόλιο:

  1. Να συλαβουν και τους παρατρεχαμενους που έτρωγαν χρόναι τωρα δίπλα του και λάκισαν μόλις είδαν το πρόβλημα να έρχεται!!
    Αυτοί που εξακολουθούν να τρώνε τώρ δίπλα σε άλλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή