Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Εκτεταμένες ζημιές από έκρηξη στο Πρωτοδικείο

Πηγή: Nαυτεμπορική

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στις 08:22 το πρωί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ 85, στους Αμπελόκηπους. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα, που είχε κλαπεί πρόσφατα και ήταν σταυθευμένη έξω από το κτίριο, στη νησίδα απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό και δεύτερο τηλεφώνημα σε πολιτική εφημερίδα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν άμεσα και έγκαιρα την περιοχή. 

Συγκεκριμένα στις 7:38 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό και προειδοποίησε για τη βόμβα, λέγοντας ότι θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν τα στοιχεία της παγιδευμένης μοτοσικλέτας και το ακριβές σημείο όπου ήταν σταθμευμένη. 

Οι ζημιές στο κτίριο του Πρωτοδικείου από την έκρηξη είναι εκτεταμένες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε προσόψεις παρακείμενων κτιρίων και σε σταυθευμένα αυτοκίνητα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ιδιαίτερα αισθητή έγινε από οδηγούς που κινούνταν στη Λ. Κηφισίας. 

Η περιοχή γύρω από το Πρωτοδικείο παραμένει αποκλεισμένη σε μεγάλη ακτίνα, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Καταδικάζουμε την ενέργεια, δεν έχει κανένα νόημα κάποιοι να προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο, ρισκάροντας τη ζωή αθώων ανθρώπων», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Μεταφορών Σπ. Βούγιας, ο οποίος διετέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). Σε ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας που στοχεύουν κατά των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους».

«Δυστυχώς σε μια εποχή εργατικών διεκδικήσεων που ο παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας τοποθετώντας βόμβα και προκαλώντας καταστροφές και ανησυχία σε εργαζομένους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους. 

Τηλεφώνημα για βόμβα στην Εφορία Καλλιθέας

Εν τω μεταξύ, στις 9:15 το πρωί, άγνωστος με τηλεφώνημά του σε εφημερίδα υποστήριξε ότι πρόκειται να εκραγεί βόμβα στην Α' και Β' Εφορία Καλλιθέας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ώρα.

Η περιοχή αποκλείστηκε, το κτίριο εκκενώθηκε και διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Θησέως, μεταξύ των οδών Σπάρτης και Δαβάκη. Την ίδια ώρα, συνεργεία του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών άρχισαν έρευνα στο κτίριο.

Η κυκλοφορία στη Θησέως έχει πλέον αποκατασταθεί στο ρεύμα προς παραλιακή, κλειστό όμως παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα, καθώς η έρευνα του ΤΕΕΜ συνεχίζεται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου