Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ανάκαμψη του κλάδου των ασφαλειών στις ΗΠΑ

Πηγή: asfalisinet.gr

Θεαματική κερδοφορία καταγράφουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στις ΗΠΑ κάτι που δείχνει ανάκαμψη του κλάδου ενώ η διασώθηκα από το αμερικανικό δημόσιο ασφαλιστική εταιρία AIG οδεύει προς αποδέσμευση από τον δημόσιο έλεγχο, καθώς με την σύναψη δανείων με  36 αμερικανικές τράπεζες η μετοχή της ανέβηκε κατά 9% στο χρηματιστηριακό δείκτη Dow Jones της Νέας Υόρκης.
 
Η ασφαλιστική προσδοκά να αποδεσμευθεί σταδιακά μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους, από την ενίσχυση ύψους 182 δισ. δολαρίων από το ομοσπονδιακό ταμείο που οδήγησε και στον έλεγχο από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών του 92% των κεφαλαίων της .

Στην επίτευξη του στόχου αυτού συνέβαλε ο επενδυτικός κόσμος μετά την συμφωνία τον περασμένο Σεπτέμβριο για αποπληρωμή της οφειλής μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Συνολικά εκτιμάται ότι το 2010 θα είναι η πλέον επικερδής μετά το 2003 χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο των ΗΠΑ, καθώς η Prudential ανακοίνωσε την αύξηση των κερδών της κατά 20% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η MetLife ανέφερε ετήσια αύξηση της κερδοφορίας κατά 12% Ενώ ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής ασφαλιστικής Aflac δήλωσε οτι «Η βιομηχανία των ασφαλειών έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ως προς τη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου