Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πληγή τα ανασφάλιστα οχήματα

 Πηγή: interlifenews
 150 εκατ. € ετησίως οι απώλειες

Ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο πλέον τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί έως και 20% μέσα στην επόμενη τριετία, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες εσόδων για τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και τα Δημόσια Ταμεία.

Συγκεκριμένα, οι απώλειες εσόδων από τα 500.000 ανασφάλιστα οχήματα κυμαίνονται από 120.000 – 150.000 € ετησίως, ενώ από τους διαφυγόντες φόρους το Δημόσιο εκτιμά ότι χάνει 20 εκατ. € ετησίως.

Το γεγονός απασχολεί σοβαρά την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Επικουρικό Κεφάλαιο, που αναζητούν τρόπους περιορισμού του φαινομένου. 

Όπως εκτιμάται η αποφυγή ασφάλισης των οδηγών έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, και στην έλλειψη αστυνόμευσης – κυρίως στους οδικούς άξονες της Περιφέρειας.

Τέλος, υπάρχει ανοικτή επικοινωνία μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών σχετικά με την αύξηση των ελέγχων για την ασφάλιση των αυτοκινήτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου