Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Aγωγές και κατά ασφαλιστών για την “ασφαλιστική πυραμίδα” της Ασπίς

Πηγή: asfalisinet.gr


Περίπου 5000 ασφαλισμένοι των ασφαλιστικών εταιριών Ασπίς που είχαν επενδύσει μεγάλα ποσά σε αποταμιευτικά και ασφαλιστικά προγράμματα της ασφαλιστικής κινούνται μεμονωμένα και έξω από τις συλλογικές διαδικασίες μέσω του συλλόγου ζημιωθέντων της Ασπίς, καθώς θεωρούν ότι είναι στην ίδια μοίρα με τους επενδυτές της Ασπίς Capital.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Ελευθεροτυπία είναι και αυτοί «μεγαλοεπενδυτές» και όχι απλοί ασφαλισμένοι που αποταμίευαν 1.000-2.000 ευρώ το χρόνο

Ως τέτοιοι πήγαιναν στην Ασπίς Πρόνοια, την ασφαλιστική, και αγόραζαν τα συμβόλαια που ήταν γνωστά στην πιάτσα για την απόδοση 7,20% που έδιναν ετησίως. Η απόδοση αυτή, βέβαια, επειδή θα ήταν παράνομη ως «εγγυημένη», δινόταν με το εξής τέχνασμα: εάν, για παράδειγμα, κάποιος τοποθετούσε εφάπαξ 1,5 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο ζωής ενός έτους, η ασφαλιστική έγραφε ότι είχε λάβει 1,56 εκατ. ευρώ, δηλαδή 60 χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Ετσι, δίνοντας στη συνέχεια το νόμιμο 3,3% που είναι γνωστό ως ελάχιστο τεχνικά εγγυημένο επιτόκιο, προέκυπτε η υπεραπόδοση του 7,20%, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τις εποπτικές αρχές.

Οι πελάτες αυτοί σκέφτονται αναφέρει το δημοσίευμα να εστιάζουν στους ασφαλιστές (διαμεσολαβούντες), καθώς υπάρχει ένα σοβαρό θέμα πάνω στο οποίο θ’ αποφανθεί η Δικαιοσύνη: εάν αποδειχθεί αμέλεια του ασφαλιστή, ακόμη και αν δεν υπάρχει δόλος, είναι υποχρεωμένος από το νόμο να έχει ασφάλεια αστικής ευθύνης ο ίδιος για την περίπτωση της αμέλειας!

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Μ.Κ., ο οποίος έχει ήδη καταθέσει αγωγή κατά του ασφαλιστή του, με την οποία λέει ότι θα αποδείξει την αμέλειά του ως προς τη συγκεκριμένη πράξη, δηλαδή την προτροπή του ασφαλιστή να βάλει τα χρήματα στην εταιρεία, ενώ ο κόσμος «βοούσε» το 2007 ότι κάτι τρέχει με τον Ψωμιάδη και εκείνος τον καθησύχαζε λέγοντάς του ότι αυτά που λέγονται είναι «πολιτικές σκοπιμότητες».

9 σχόλια:

  1. το δημοσιευμα δινει βεβαιως καποια πληροφορηση που εχει να κανει με την πραγματικοτητα, αλλα δεν ηταν μεγαλοεπενδυτες οι ασφαλισμενοι του κλαδου ζωης σε προιοντα ασσετ.
    τα προιοντα αυτα ξεκινουσαν απο χαμηλα ποσα και ελαχιστα ηταν αυτα που ξεπερνουσαν μεγαλα πορτοφολια.
    10,20,30 χιλ ευρω..και μεχρι 100 χιλ.ηταν τα συνηθεστερα.
    οσον αφορα στο επιτοκιο,σαφως η τραπεζικη αγορα ειχε περιπου αντιστοιχα και το βεβαιο ειναι οτι ο κοσμος πεθοταν!!! να επιλεξει την ασφαλιστικη λογω εγγυησης αποθεματικων..κατι που δεν ισχυε για τις καταθεσεις στις τραπεζες.
    θα επρεπε ο αρθρογραφος της ελευθεροτυπιας να διορθωσει το σημειο που αναφερεται σε ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ..
    ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
    ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000€ ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ΣΕ ASPIS ASSET ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ,ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΤΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΑΛΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΕΙΤΕ ΕΠΑΝΑΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ -ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ - ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Υ.Δ. ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ Κ.Ε.Π Η΄ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ BONUS ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 3,35 % . BONUS ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ . Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 € . ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΟΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑ . ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο διαμεσολαβητής ήταν υποχρεωμένος, αν ήθελε να κρατήσει τη δουλειά του, να πει το ποίημα που του έλεγε η διοίκηση να πει. Κι επίσης, τις χρονιές 2007 και 2008, όταν έβγαινε κάτι για τον όμιλο Ασπίς, οι κρατικές αρχές δέχονταν μια χαρά τις εξηγήσεις και διευθετήσεις του ομίλου, συνεπώς και οι διαμεσολαβητές επαναπαύονταν σ'αυτό. Σου λέει "αφού το κράτος λέει ότι είμαστε ΟΚ κι έχουμε καλυφθεί, είμαστε ΟΚ". Κι ο διαμεσολαβητής δε μπορούσε να ξέρει όλες τις κινήσεις του Ψωμιάδη, του Αδαμόπουλου, του Βιδάλη και του Παλαιολόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι οι διαμεσολαβητες ηξεραν τι γινοταν,γιατι στις συναντησεις που εκανε ο ψωμιαδης για να πουλησουν προιοντα και να μαζεψει χρηματα η εταιρια του αυτοι δεν πηγαιναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ.ΑΥΤΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΓΙΟΙ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ..
    ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν το σχολιο που μιλαει για δολο που δεν στοιχειοθετειται,θελει να μας πει οτι δεν προκειται να καταδικασθει για δολο διαμεσολαβητης που πουλουσε συμβολαια ασσετ 1-2 μηνες πριν απο την ανακληση και μετα απο τη δεσμευση των αποθεματικων...ειναι νυχτωμενος..

    στα γραφεια της ασπις,και μαρτυρες επωνυμα υπαρχουν παρα πολλοι,γινοταν χαμος απο τους διαμαρτυρομενους ασφαλισμενους,που ζητουσαν να τους καταβληθουν οι αποζημιωσεις τους ή να εισπραξουν τα ληγμενα τους συμβολαια ζωης..

    ο ασφαλιστης,συνηθως,χρησιμοποιει τη μεθοδο της προσεγγισης του πελατη οικογενειακως!
    γνωριζει περιπου τα παντα,την οικονομικη κατασταση,τις ανησυχιες,τις δυνατοτητες,τις υποχρεωσεις..τα παντα..
    οταν λοιπον ο ιδιος αυτος,σε ριχνει στην πυρα ,μετερχομενος πολλα,για να σε πεισει οτι ολα βαινουν καλως..οτι θα πληρωθεις χωρις καθυστερησεις,οτι οι τραπεζες δεν παρεχουν εγγυησεις ,σε αντιθεση με τα αποθεματικη..και δη της ασπις..
    και πολλα πολλα αλλα,\
    τοτε και δολος υπαρχει και αποδεικνυεται.
    περιμενετε την πρωτη αποφαση,για να δειτε τα στοιχεια και το σκεπτικο.

    αυτο βεβαιως δεν αφορα ολους.
    μιλουμε παντα για τα συμβολαια ,μετα τη δεσμευση των αποθεματικων,γεγονος που κανενας σχεδον δεν γνωστοποιουσε στον πελατη και..που αντιθετως..το εκρυβε τεχνηεντως και πιεστικα εξωθουσε σε νεα συμβολαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή