Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

AIG: Συμφωνία για την αποπληρωμή των κεφαλαίων διάσωσης

 Πηγή:capital.gr

Περισσότερες λεπτομέρειες του προγράμματος αποχώρησης της αμερικανικής κυβέρνησης από το μετοχικό της κεφάλαιο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η American International Group Inc. (AIG) όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ασφαλιστική εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) επισημαίνει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έσοδα ύψους 27 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή της AIA Group Ltd. και την πώληση της American Life Insurance Co. για να αποπληρώσει την πιστωτική διευκόλυνση της Federal Reserve Bank of New York.
 
Επίσης, η AIG ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αντλήσει έως 3 δισ. δολ. και επιπλέον 4 δισ. δολ. με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, έως τον Αύγουστο μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (primary offering) για την ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Η συμφωνία επιτρέπει στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να ορίζει τους όρους και τη συχνότητα σε μελλοντικές πωλήσεις νέων μετοχών της AIG μέχρι η συμμετοχή της κυβέρνησης να υποχωρήσει από ποσοστό άνω του 90% -που θα είναι μετά τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές- σε ποσοστό κάτω του 33%.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου