Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι διαμεσολαβούντες με την ίδρυση κοινού φορέα

Πηγή: insuranceworld.gr

Ομόφωνη απόφαση για την ίδρυση κοινού φορέα εκπροσώπησης όλων των κατηγοριών διαμεσολάβησης στην ασφαλιστική αγορά έλαβαν, χθες, οι Πρόεδροι των  Σωματείων του κλάδου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής τους.

Ο νέος φορέας, που θα αποτελέσει κοινό τόπο έκφρασης, υποστήριξης, αλλά και επικοινωνίας θέσεων, απόψεων και προβληματισμών όσων σήμερα διαμεσολαβούν για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων, θα φέρει τον τίτλο «Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδoς».
 
Στον υπό ίδρυση φορέα συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών ΠρακτόρωνΕλλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), ο Σύνδεσμος των Συνεργαζομένων με Μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΟΑΠ), ο Σύνδεσμος (ΠΣΣΑΣ).

Όπως επισημαίνουν οι πρόεδροι  «πρόκειται για μια ιστορική απόφαση την οποία λαμβάνουν και τα Σωματεία, και η οποία υλοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την ασφαλιστική αγορά, σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, να ακολουθήσει τις επιταγές της Solvency II, αλλά και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία που θα γεννηθεί κατά την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Πρόκειται για αλλαγές, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν, πέρα από τις ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαμεσολαβούντες, που μέσω της νέας Ένωσης θα αποκτήσουν μια πολύ πιο ισχυρή «φωνή», όπως και αμεσότερη πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, αλλά και πιο ουσιαστική συμμετοχή σε κάθε δημόσια διαβούλευση για νομοθετήματα που θα αφορούν στον κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος θα επιδιώξει να επικοινωνήσει προς την πολιτεία, την Τράπεζα της Ελλάδος και τις ασφαλιστικές εταιρίες, λύσεις για τα χρόνια προβλήματα της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ θα αναζητήσει τη στενή συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της διεθνούς κοινότητας. 

Στις προτεραιότητες της θα τεθούν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εξυγίανση του κλάδου, τις διαδικασίες είσπραξης των ασφαλίστρων, τον Κώδικα Δεοντολογίας, τα δίκτυα bankassurance, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την εκπαίδευση και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Ο νέος φορέας διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τους αντιπροσώπους όλων των κλάδων των Διαμεσολαβούντων, οι δε αποφάσεις του θα λαμβάνονται ομόφωνα.

5 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ & ΧΡΟΝΙΑ.

    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ & ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ
    ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EYTYXΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ.ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελατε ρε παιδια να ειμαστε σοβαροι.Οσα σκουπιδια και να μαζεψει καποιος παλι σκουπιδια θαναι.Ο Μπραβος για να κανει τετοια κινηση κατι θελει να δειξει.Οτι δηλαδη ειναι καποιος που παιζει ρολο στην αγορα.Ειμαστε για τα μπαζα ολοι και αυτο φανηκε στη κριση.Οταν η αγορα πηγαινε καλα ολοι ειμασταν παικταραδες με τεραστια νουμερα αυξησης,ενω τωρα παμε στο διαολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια , τώρα πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για να γίνει αυτός ο φορέας δυνατός .
    Είναι πολύ σημαντική κίνηση και εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο , θα πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε ενεργά. Οι εταιρείες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οι επαγγελματίες ασφαλιστές είμαστε πλέον ενωμένοι για το κοινό μας επιχειρηματικό όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή