Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΑΔΕΔΥ Ζητά την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, αντί του διαλόγου που επιδιώκει η Κυβέρνηση, ζητά η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Παρασκευή, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση για το νέο μισθολόγιο με τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει πως το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξ’ αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου.


Στο πλαίσιο αυτό το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αποσαφηνίζει πως δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς, τέτοια που να εμπεριέχει το πάγιο αίτημα της ενσωμάτωσης των επιδομάτων.

Το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο την προσεχή Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ήτοι την ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του προσχεδίου Προϋπολογισμού 2011.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου