Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Πράσινο φως» για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας

Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την επιβολή προστίμων στους κ.κ. Δ. Δασκαλόπουλο και Σ. Θεοδωρόπουλο καθώς επίσης και στις εταιρίες EFG Eurobank Ergasias AE, Marfin Popular Bank Public LTD και Eurohellenic ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Ειδικότερα το ΔΣ ενέκρινε την επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ στον κ. Δημήτριο Δασκαλόπουλο διότι προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του ν.3556/2007. 

Επίσης ενέκρινε την επιβολή προστίμου ύψους 4.000 ευρώ στον κ. Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλο, διότι προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης στο Χ.Α εταιρίας, κατά παράβαση του ν.3556/2007.

Επίσης το ΔΣ ενέκρινε την επιβολή προστίμων:

- ύψους 50.000 ευρώ στην εταιρία EFG Eurobank Ergasias AE για παραβάσεις των διατάξεων αναφορικά με την κατάρτιση συμβάσεων παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

- ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρία Marfin Popular Bank Public LTD διότι ως εκδότης δεν προέβη σε εμπρόθεσμη γνωστοποίηση συναλλαγών επί της μετοχής της, που διενήργησε συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με διευθυντικό της στέλεχος, κατά παράβαση του άρθρου 13 του ν. 3340/2005.

- ύψους 4.000 ευρώ στην εταιρία Eurohellenic AE Eπενδύσεων διότι προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του ν.3556/2007.

Το ΔΣ ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος AE για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ.

Επίσης ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ.

Με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της εταιρίας Πρόνοια ΑΕΕΔ με έδρα το Βόλο διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες είχε χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 περ. γ του άρθρου 39 του ν. 3606/2007.

Τέλος χορηγήθηκαν άδεις λειτουργίας στις εταιρίες Silk Capital και Μomentum Finance ΑΕΠΕΥ και στην υπό σύσταση εταιρία Αττική Επενδυτική ΑΕΕΔ.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου