Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Σταθερά» τα αντασφάλιστρα για το 2011


Η αντασφαλιστική αγορά δε θα επιφυλάξει εκπλήξεις στους ασφαλιστές καθότι το 2010 «έτρεξε» χωρίς μεγάλες καταστροφικές ζημιές
 
Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στην τιμολόγηση των αντασφαλίστρων αναμένεται να εξελιχθεί το 2011. Το μήνυμα αυτό πέρασαν οι αντασφαλιστές στους Έλληνες ασφαλιστές στο πλαίσιο του φετινού Συνεδρίου αντασφάλισης στο Μπάντεν Μπάντεν στη Γερμανία. 

Ειδικότερα είπαν ότι και το 2011 η αντασφαλιστική αγορά δε θα επιφυλάξει εκπλήξεις στους ασφαλιστές καθότι το 2010 «έτρεξε» χωρίς μεγάλες καταστροφικές ζημιές.
Εξάλλου το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον δεν αφήνει περιθώρια για αυξήσεις στα αντασφάλιστρα. Τα ανωτέρω συμπεράσματα αφορούν κατά κύριο λόγο τον κλάδο Πυρός και την αντασφάλιση μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων αλλά όπως επισημαίνεται κάτι ανάλογο πρέπει να ισχύσει και για τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο σύνολο τους σχεδόν οι αντασφαλιστές παρουσιάστηκαν ιδιαιτέρως προβληματισμένοι για την Ελλάδα, καθώς παραμένει εγκλωβισμένη στη δίνη της κρίσης. Ήταν πολλά τα ερωτηματικά που διατύπωσαν για το κατά πόσο η χώρα θα καταφέρει να εξέλθει του αρνητικού περιβάλλοντος.         


Τέλος σημειώνεται ότι φέτος το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Μπάντεν Μπάντεν υπήρξε για πρώτη φορά μεγάλη ανταπόκριση – συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Στο συνέδριο μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ,
Γ. Κώτσαλος, ο Γενικός Γραμματέας Φ. Μπράβος, η Γενική Διευθύντρια Μ. Αντωνάκη, ο πρόεδρος της εταιρείας Ευρώπη ΑΕΓΑ κ. Ν. Μακρόπουλος, εκπρόσωποι των εταιρειών AON, BMS καθώς και άλλα στελέχη του κλάδου.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου