Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ζημίες το πρώτο εξάμηνο για την Euromedica

Μικρή μείωση της τάξης του 6,2% παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών της Euromedica για το πρώτο εξάμηνο του έτους, και διαμορφώθηκε στα 121,5 εκ. ευρώ ως αποτέλεσμα των δυσχερών οικονομικών συνθηκών και των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα λιτότητας στα έσοδα του ομίλου. 

Τα κέρδη EBITDA του ομίλου έφτασαν τα 19,6 εκ. ευρώ από 23,9 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009 και σημείωσαν κάμψη 18,2%, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, παρά τη διατήρηση των λειτουργικών δαπανών κοντά στα περσινά επίπεδα.
 
Ο όμιλος Εuromedica διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας, που απαρτίζεται από 86 μονάδες και συγκεκριμένα, 18 κλινικές, 58 διαγνωστικά κέντρα, 9 κέντρα αποκατάστασης και ένα κέντρο κοσμητικής ιατρικής.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με ιατρούς και άλλους μετόχους, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010.

Τα προ φόρων αποτελέσματα του Ομίλου στο εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε ζημιές 4,5 εκ. ευρώ από κέρδη 9,0 εκ. ευρώ στο εξάμηνο του 2009 και τα αποτελέσματα μετά από φόρους σε ζημιές 7,6 εκ. ευρώ έναντι κερδών 6,9 εκ. ευρώ το εξάμηνο του 2009. 

Η μεταβολή που παρουσιάζεται στα αποτελέσματα του ομίλου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πραγματοποίηση υψηλών αρνητικών επενδυτικών αποτελεσμάτων, τα οποία προήλθαν κυρίως από τη μείωση της αξίας των μετοχών ΙΑΣΩ Α.Ε. κατά 8,6 εκ. ευρώ, που κατέχει η Euromedica Α.Ε.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών εμφάνισε μείωση 5,1% σε σχέση με το εξάμηνο του 2009, από 87,8 εκ. ευρώ σε 83,3 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 8,2 εκ. ευρώ από 11,2 εκ. ευρώ το περσινό εξάμηνο, σημειώνοντας κάμψη 28,4%.

Τα προ φόρων αποτελέσματα της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 8,2 εκ. ευρώ και τα αποτελέσματα μετά από φόρους σε ζημιές 8,1 εκ. ευρώ.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου