Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Άνω-κάτω η Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά με περίεργες ανακοινώσεις περί εξαγορών


Μία ιστοσελίδα στην Κύπρο την 24/09/10, δημοσίευσε ότι η Ασφαλιστική Εταιρεία Demco του Δ. Κοντομηνά είναι έτοιμη να κάνει ένα «Super Deal στις Ασφάλειες», αυτός ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος, με αποτέλεσμα τρεις μέρες μετά, την 27/09/10 να αναγκαστεί να κάνει διόρθωση του δημοσιεύματος με τίτλο: «Demco χτυπάει Interlife, εκτός η Universal», χωρίς ποτέ η τελευταία να έχει ιδέα ότι εξαγοράζεται ή συζητάει για συγχώνευση και τα τοιαύτα. 

Το αρχικό δημοσίευμα έλεγε ότι ο Δ. Κοντομηνάς αγοράζει τρεις εταιρείες στην Κύπρο και ανέφερε πρώτη τη Universal Life, την Alpha και την Interlife. Το δημοσίευμα, συμπλήρωνε επίσης,  ότι ο Δ. Κοντομηνάς βρίσκεται στην Κύπρο για να κάνει τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της εταιρείας στη Λευκωσία.  

Ο Ανδρέας Γεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Life,  έξαλλος διέψευσε το δημοσίευμα που έλεγε ότι «επιθυμεί λόγω ηλικίας να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του» και έβγαλε την εξής επίσημη ανακοίνωση-διάψευση του δημοσιεύματος την οποία αναγκάστηκε να δημοσιεύσει η ίδια ιστοσελίδα: Η ανακοίνωση-διάψευση της Universal Life γράφει τα εξής: 

«Η Universal δεν συζητά καν θέμα πώλησης ή συγχώνευσής της. Αντίθετα,συνεχίζει την υλοποίηση της επιχειρηματικής και επενδυτικής της στρατηγικής προς όφελος των μετόχων, των ασφαλιζόμενων και του προσωπικού της και έχει στόχους περαιτέρω ενίσχυσης της εταιρείας. Οι μεγαλομέτοχοι της Universal Life αναγνωρίζουν ότι η οικονομική ευρωστία της εταιρείας μπορεί να την καθιστά μήλο της έριδος για άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αλλά οι ίδιοι πιστεύουν ότι αυτή η οικονομική δύναμη θα είναι ο κινητήριος μοχλός της περαιτέρω επέκτασης της εταιρείας».

Σχετικά με  την Alpha Ασφαλιστική της Κύπρου, το δεύτερο δημοσίευμα της ιστοσελίδας που δημοσίευσε την ανακοίνωση-διάψευση της Universal Life, γράφει τα εξής:

«Όσον αφορά την Alpha Ασφαλιστική, η διοίκηση της Alpha Bank δεν θα έλεγε όχι για να βγει από τον κλάδο των ασφαλειών αφού η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μόνη που της έχει απομείνει στον κλάδο. Με αυτό ως δεδομένο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως υπάρχει ένα αρχικό ενδιαφέρον από τη Demco, αλλά ενδιαφέρον επιδεικνύουν και άλλες ασφαλιστικές χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι χειροπιαστό μέχρι στιγμής.»

Το συμπέρασμα που αποκαλύπτεται από τα δημοσιεύματα είναι ότι ο Δ. Κοντομηνάς ετοιμάζεται να αγοράσει την «δική του» Κυπριακή Interlife την οποία ίδρυσε μόλις ο Σιακόλας πούλησε πριν αρκετά χρόνια με χρυσάφι την Interamerican Κύπρου στη Λαϊκή Τράπεζα κερδίζοντας αρκετές δεκάδες εκατομμύρια λίρες, περισσότερα από ότι είχε πληρώσει να την αγοράσει από τον Κοντομηνά. Αυτή η πώληση έγραψε ιστορία γιατί ο Σιακόλας αποδείχτηκε πιο «πονηρός» από τον Κοντομηνά, που μέχρι τότε, κανένας δεν είχε καταφέρει να κερδίσει με τόση μεγάλη διαφορά, περισσότερα από όσα κέρδιζε ο ίδιος στις διάφορες συναλλαγές του.

Για αντιπερισπασμό, τότε ο Κοντομηνάς, ίδρυσε την Interlife, με έμπιστους Μετόχους, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είχε το δικαίωμα να ιδρύσει Ασφαλιστική Εταιρεία, και με στόχο να επαναφέρει το Δίκτυο από τον νέο Μέτοχο, τη Λαϊκή Τράπεζα, κάτι που τελικά δεν τα κατάφερε. Η Interlife, παρέμεινε έκτοτε μια μικρή Εταιρεία Ζωής και μάλλον για αυτό και για εύλογους λόγους, αποφάσισε  να τη συγχωνεύσει με τη Demco.

Τελικά, το κυνήγι της δημοσιότητας και οι υπερβολές συχνά-πυκνά μετατρέπονται σε μπούμεραγκ. 

Πηγή: Insuracedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου